BÆKKESKOV GODS

På denne side er der skifter fra Bækkeskov gods i Everdrup sogn Præstø Amt.

Skifteprotokollen starter i 1698, og her på siden er der en del blandede skifter frem til 1847.

Der er skifter fra Everdrup, Snesere, Fakse, Roholte, Kongsted og Næstelsø sogne.

Den 14. april 1698: Elisabeth Lauridsdatter, som var gift med gårdmand Clemen Olufsen Skiøtte af Sølperup i Snesere sogn, er død. Børn: Søn, Laurids Clemensen, 13 år [1685], datter, Barbara Clemensdatter, 11 år [1687], søn, Rasmus Clemensen, 9 år [1691], datter, Johanne Clemensdatter, 4½ år [1693], søn, Anders Clemensen, 3 år [1695]. Formynder for børnene er Christopher Olufsen af Sølperup, idet der ikke er noget familie på morens side. Vurderingsmænd: Hans Ibsen og Rasmus Hansen af Sølperup. Boet bliver registreret. På gården er der 2 heste og 3 hopper, en harveplag og et føl. Desuden er der 1 ko og 2 kalve foruden 6 får samt 2 søer og 5 grise. Gården består af et stuehus samt to længer mod øst og vest. Der mangler 6 dyr på gården samt nogle redskaber. Der er skattegæld og gæld til godset men ikke til andre. Clemen Olesen forbliver boende på gården i Sølperup og skal rette op på manglerne. Underskrifter fra Clemen Olsen, Christoffer Olsen, Hans Ibsen og Rasmus Hansen.
Den 14. april
1698: Sidsel Andersdatter, som var gift med gårdmand Friderich Ibsen af Sjolte i Snesere sogn, er død. Børn: Søn, Niels Friderichsen, 15 år [1683], søn, Eiler Friderichsen, 10 år [1688], datter, Anne Friderichsdatter, 8 år [1690], datter, Margrethe Friderichsdatter, 4 år [1694]. Formynder for børnene er deres morfar, Anders Jensen af Sjolte. Vurderingsmænd: Mads Hansen og Hans Hansen af Sjolte. Boet bliver registreret. På gården er der 3 heste og 3 hopper, 3 køer, 1 kvie og 2 kviekalve foruden 8 får og 8 svin. Gården består af et stuehus og endnu en bygning, hvoraf den sidste er i perfekt stand. Friderich Ibsen har også datteren, Maren Friderichsdatter, der har en arv på 21 rigsdaler stående hos faren efter sin mor, Anne Eilersdatter. Foruden skattegæld er der gæld til Christen Andersen af Sjolte, ungkarl Jens Andersen af Snesere og ungkarl Oluf Pedersen af Bøgesø. Der er overskud i boet, som deles mellem faren og børnene. Marens arv består af "Tiufge og En Sertdahler og Toe Mark", dvs. 21 daler og 2 mark. Underskrifter fra Friderich Ibsen, Anders Jensen, Hans Hansen og Mads Hansen.
Den 8. juli
1698: Sidsel Ibsdatter, som var gift med Jens Jacobsen af Snesere, er død. Børn fra første ægteskab med Niels Jensen: Søn, Jep Nielsen, som ikke vides, hvor han opholder sig, søn, Oluf Nielsen, som bor i Jyderup ved Helsingør, datter, Birgithe Nielsdatter, som er en enke i Kongens Lyngby ved København, datter, Maren Nielsdatter, som er gift med Jens Christensen af Rønnebæk, datter, Anne Nielsdatter, som er gift med Hans Olsen af Brøderup i Snesere sogn. De to sidste døtre er til stede med deres ægtemænd. Vurderingsmænd: Niels Nielsen af Store Røttinge i Snesere sogn og Laurids Christensen af Snesere. Der er gæld til tjenestekarlen Laurids Pedersen, tjenestedrengene Laurids og Oluf, samt tjenestepigerne Birgithe og Anne. Der er fordringer fra Sr. Hinrich Lorentsen [skrevet Lofrentsen] af Nysted, Anders Olsens enke, Karen, af Snesere, ungkarl Svend Olsen, tjenestekarlen Laurids Pedersen, Anders Smed den unge af Snesere, Anders Smed den ældre af Snesere og Jep Ibsen af Snesere. Der er et mindre overskud i boet, som deles mellem enkemanden og børnene. Underskrifter fra Jens Jacobsen, Jens Christensen af Rønnebæk, Hans Olsen af Brøderup, Niels Nielsen og Laurs Christensen.
Den 11. juli
1698: Gårdmand Anders Pedersen af Bøgesø i Everdrup sogn er død. Enken er Inger Pedersdatter. Børn: Søn, Peder Andersen, 9 år [1689], datter, Mette Andersdatter, 7 år [1691], søn, [Ole Andersen] Oluf Andersen, 4 år [1694], søn, Hans Andersen, ½ år [1698]. Lavværge for enken er Jens Lindholm af Bøgesø. Værge for de umyndige børn er deres farfar, Peder Andersen af Bøgesø, og formynder er deres farbror, Oluf Pedersen af Lille Tvede i Næstelsø sogn. Vurderingsmænd: Niels Nielsen af Store Røttinge i Snesere sogn og Laurids Christensen af Snesere. Boet bliver registreret til en værdi af 60 rigsdaler. [Se skiftet efter hustruens anden mand, Terkel Pedersen, dateret den 20. marts 1706 herunder.] Der er gæld til tjenestedrengen Hans Lauridsen. Gården består af 4 længer, dvs. stuehuset mod nord, samt en længe mod hhv. vest, øst og syd. Det besluttes af værgen og formynderen, at datteren, Mette Andersdatter, får lige arv med sine brødre, hvilket er meget usædvanligt, og der er et overskud i boet, som bliver delt. Underskrifter fra Jens Christensen Lindholm, Peder Andersen af Bøgesø, Niels Nielsen af Store Røttinge, Olle Pedersen af Lille Tvede og Laurids Christensen af Snesere.
Den 12. juli 1698: Christen Christensen af Jyderup i Fakse sogn er død. Enken er Birgithe Ebbesdatter. Lavværge er hendes bror, Hans Ebbesen af Orup i Roholte sogn. Børn med Christens første hustru, Birgithe Knudsdatter: Datter, Kirsten Christensdatter, som er gift med Hemming Povelsen af Tystrup i Fakse sogn, datter, Lutzie Christensdatter, som er gift med Peder Nielsen af Spjellerup [sogn]. Begge mænd er til stede på deres hustruers vegne. Børn med Birgithe Ebbesdatter: Søn, Christen Christensen, 13 år [1685], datter, Bodel Christensdatter, 4 år [1694]. Værge for to sidste børn er deres farbror, Niels Christensen af Kalby i Holme Olstrup sogn. For vurderingen står byfoged Hans Eillersen af Præstø, som er mødt med Niels Nielsen af Store Røttinge i Snesere sogn og Laurids Christensen af Snesere. Af tjenestefolk er der: Karlen, Jens Pedersen, tjenestepigen, Bodel Rasmusdatter, Ellen Hinrichsdatter og Jens Sørensen [af Jyderup i Fakse sogn]. Ungkarlen Christen Pedersen af Olstrup i Ulse sogn nævnes i forbindelse med hans mormor, Jens Tygesens hustru af Appenæs i Vejlø sogn i 1684 - en farbror til Christen Christensen havde været værge for ham. Jacob Jacobsen af Jyderup i Fakse sogn nævnes i forbindelse med en fordring. Underskrifter fra Niels Christensen af Kalby, Christen Pedersen af Holme Olstrup. Til sidst underskrifter fra Hans Ebbesen af Orup, Hemming Poulsen af Tystrup, Peder Nielsen af Spjellerup, Niels Nielsen af Store Røttinge, Laurids Christensen af Snesere samt Niels Christensen igen.

Den 24. oktober 1698: Gårdmand
Laurids Olufsen af Store Røttinge i Snesere sogn er død. Enken er Kirsten Hansdatter. Børn: Datter, Dorthe Lauridsdatter, 5 år [1693], datter, Karen Lauridsdatter, 8 uger [1698]. Lavværge for enken er hendes trolovede, Anders Povelsen af Store Røttinge. Værge for børnene er deres farbrødre: Rasmus Hansen af Sølperup i Snesere sogn samt Jep Hansen af Snesere og Hans Hansen af Snesere. Børnene er på forhånd blevet tildelt noget arv af deres far. Gæld og indtægter går lige op Underskrifter fra Anders Povelsen af Store Røttinge på sin hustrus vegne, Rasmus Hansen af Sølperup, Jep Hansen af Snesere og Hans Hansen af Snesere.
Den 9. november 1698:
Hans Ibsen af Mosebølle i Roholte sogn er død. Enken er Anne Hansdatter. Børn: Datter, Sara Hansdatter, 10 uger [1698]. Lavværge for enken er hendes stedfar, Anders Christensen af Mosebølle i Roholte sogn. Værge for pigen er hendes farbrødre: Niels Ibsen af Stavnstrup i Everdrup sogn [skrevet Stafenstrup] og Jørgen Ibsen af Stavnstrup i Everdrup sogn. Pigens arv på 20 rigsdaler skal være hos moren, til hun bliver myndig. Ægte underskrifter fra Anne Hansdatter, selvejer Anders Christensen, Niels Ibsen og Jørgen Ibsen.
Den 3. februar 1699: Gårdmand
Mads Pedersen af Brøderup i Snesere sogn er død. Enken er Sidsel Lauridsdatter. Børn: Datter, Else Madsdatter, der er gift med soldat Jens Pedersen af København, søn, soldat Peder Madsen af København, datter, Ellen Madsdatter, som er gift med Peder Jensen af Nørre Smidstrup i Snesere sogn, søn, Laurids Madsen, 25 år [1674], datter, Maren Madsdatter, som er gift med Morten Rasmussen af Brøderup i Snesere sogn. Lavværge for enken er Jørgen Hansen Smid af Brøderup. Vurderingsmænd: Laurids Rasmussen af Brøderup og Hans Olsen af Brøderup. Boet bliver registreret til en værdi af 108 rigsdaler. Gårdens brøstfældighed omhandler stuelængen og længen mod syd. Der er gæld til Peder Jensen af Nørre Smidstrup, Anders Jensen af Sjolte, Jens Villadsen Kremer af Præstø samt sønnen Laurids Madsen. I alt er der gæld for 109 rigsdaler. Enken overdrager gården til sønnen Laurids Madsen, som har lavet en aftale med de andre børn, som er mødt op. Ægte underskrifter fra Jørgen Hansen Smid, Peder Jensen, Morten Rasmussen, Laurids Rasmussen og Hans Olsen.

Den 3. juni 1700: Maren Pedersdatter, som var gift med husmand Niels Bertelsen Smid af Stavnstrup i Everdrup sogn, er død. Børn: Søn, Jens Nielsen, 2 år [1698]. Værge for drengen er hans morfar, Peder Hansen af Tågeskov i Everdrup sogn. Vurderingsmænd: Jens Pedersen af Stavnstrup og Bertel Ibsen af Stavnstrup. Boet er registreret, men boets indhold bliver ikke nedskrevet, idet drengen tilkendes 10 rigsdaler, som faren beholder, indtil han bliver 18 år gammel. Underskrifter fra Niels Bertelsen, Peder Hansen af Tågeskov, Jens Pedersen af Stavnstrup og Bertel Ibsen af Stavnstrup.
Den 4. juni 1701: Gårdmand Jens Pedersen af Stavnstrup i Everdrup sogn er død. Enken er Magdalene Pedersdatter. Børn: Søn, Peder Jensen, 16 år [1685], datter, Karen Jensdatter, 13 år [1688], datter, Marie Jensdatter, 10 år [1691]. Lavværge for enken er Frands Andersen af Åside i Snesere sogn. Vurderingsmænd: Niels Ibsen og Hans Frandsen af Stavnstrup. Navnet på tilsynsværge og formynder er ikke udfyldt. Boet bliver registreret til en værdi af 275 rigsdaler. På gården mangler der en del heste. Der er en del nyt i stuehuset mod syd, bl.a. et nyt loft. Desuden er der 3 længer mod vest, nord og øst. Gårdens brøstfældighed svarer til 153 rigsdaler. Der er gæld til rådmand Henrich Lauritzen af Næstved for en halv tønde sild, så den samlede gæld løber op på 166 rigsdaler. Der er altså overskud i boet, som deles mellem enken og børnene. Tjenestekarlen på stedet er Niels Ibsen, og tjenestepigen er Kirsten Jespersdatter. Underskrifter fra Frands Andersen af Åside, Gregers Andersen af Åside, Niels Ibsen af Stavnstrup og Hans Frandsen af Stavnstrup.
Den 8. september
1701: Niels Friis fæster et hus i Brøderup i Snesere sogn, som tidligere tilhørte Anders Hansen. Vidner er Laurids Christensen af Snesere og Niels Nielsen af Store Røttinge. Underskrifter fra Niels Friis, Laurs Christensen og Niels Nielsen [må være en fejl med et fæstebrev i denne bog]
Den 21. februar
1705: Birgithe Truidsdatter, som var gift med gårdmand Niels Nielsen af Store Røttinge i Snesere sogn, er død. Børn: Søn, Truid Nielsen, 11 år [1694], søn, Hans Nielsen, 9 år [1696]. På børnenes vegne er mødt deres morbror, Lauritz Truidsen af Engelstrup i Everdrup sogn. Vurderingsmænd: Anders Povelsen og Peder Olsen Skouser af Store Røttinge. Boet er registreret den 14. februar 1705. På gården er der 2 rideheste og 6 plovheste. Gården består af et stuehus, en søndre længe og en vestre længe. Niels Nielsen har også børn fra første ægteskab med Sidsel Madsdatter, som har arv til gode fra skiftebrev er dateret den 27. maj 1691: Søn, Niels Nielsen, datter, Johanne Nielsdatter. Underskrifter fra Niels Nielsen, Hans Eilersen, Anders Pouelsen og POS [Peder Olsen Skouser].
Den 3. august
1705: Gårdmand Lauritz Jørgensen af Snesere Torp i Snesere sogn er død. Enken er ? Andersdatter. Børn: 4 sønner og 2 døtre, men deres navne angives ikke. På vegne af børnene er mødt deres morbrødre, Simon Andersen af Snesere og Anders Andersen af Snesere. Lavværge for enken er hendes kæreste, Peder Andersen, der nu har fået gården i fæste. Vurderingsmænd: Niels Nielsen af Store Røttinge i Snesere sogn og Lauritz Christensen af Snesere. Boet er blevet registreret den 10. juli 1705. Gården består af et stuehus, en længe mod syd og et foderhus. Der er gæld til Simon Andersen af Snesere, tjenestekarl Jacob Hansen af Everdrup, Jens Knudsen af Everdrup, Anders Jensen af Snesere Torp, Peder Nielsen af Everdrup og Niels Nielsen af Everdrup. Peder Andersen havde også penge til gode i boet, som indgår i opgørelsen. Gælden er større end indtægterne, så der ikke er noget til enken eller børnene at arve. Peder Andersen lover at betale den resterende gæld. Underskrifter fra Niels Nielsen, Laurs Christensen, Anders Andersen og Simon Andersen.
Den 4. februar 1706: Gårdmand Peder Andersen af Bøgesø i Everdrup sogn og hustru Karen Pedersdatter er begge døde. Børn: Søn, Oluf Pedersen af Lille Tvede i Næstelsø sogn, datter, Maren Pedersdatter af Blangslev. Vurderingsmænd: Niels Ibsen af Stavnstrup og Otte Tønnesen af Engelstrup i Everdrup sogn. Boet er registreret den 21. januar 1706. På gården var en tjenestekarl og en tjenestepige. På gården mangler der heste og redskaber. Der er gæld til Peder Pedersen, der er stedsøn til Torkild Pedersen, foruden til dennes kæreste, Karen, og Peder Pedersen er karlen på stedet Der skyldes også løn til tjenestepigen foruden til tjenestedrengen Jens Ebbesen, der tjener hos Jens Christensen af Bøgesø. Der sættes spørgsmålstegn ved nogle af de penge, som Peder Pedersen fordrer af boet, da der ikke er bevis for det hele. Peder Jensen har nu fæstebrev på gården. Der er kun en enkelt underskrift fra skifteforvalteren Joen Andersen Biørn.
Den 16. februar 1706: Gårdmand Anders Povelsen af Store Røttinge i Snesere sogn samt hans hustru, Kirsten Hansdatter, er begge døde. Børn: Datter, Dorthe Lauridzdatter, 12-13 år [1694], der er steddatter til Anders Povelsen, Datter, Karen Lauridzdatter, 8 år [1698], der er steddatter til Anders Povelsen, datter, Mette Andersdatter, 5 år [1701], søn, Povel Andersen, 3 år [1703]. Formynder for de to ældste er fars halvbrødre, Hans Hansen af Snesere og Jep Hansen af Snesere. Formynder for de to yngste er deres farbror, Jens Povelsen af Brøderup i Snesere sogn. Skifteforretningen afholdes af Joen Andersen Biørn af Ebbeskov i Faxe sogn. Vurderingsmænd: Niels Nielsen af Store Røttinge og Peder Skou af Store Røttinge. Hans Jensen har nu fæstet på gården i Store Røttinge, og denne er plejefar til sønnen Povel Andersen, indtil han kan klare sig selv. Boet er registreret i 1705 til en værdi af 169 rigsdaler og indskrives. Gården består af et stuehus mod syd, samt tre længer mod øst, vest og nord. De to ældste piger har 34 rigsdaler til gode efter deres far, Lauridz Olsen. Der er gæld til Niels Hansen af Store Røttinge. Der skal betales løn til tjenestekarlen, Jørgen Nielsen Bryde. Der er overskud i boet, som deles mellem børnene, hvoraf det gives af indboet. Underskrifter fra Joen Andersen Biørn, Niels Nielsen og Peder Olsen Skou. Fortsætter den 5. marts 1706: Mødt er Hans Hansen af Snesere og Jep Hansen af Snesere, der er farbrødre til de ældste børns far, og Jens Povelsen af Brøderup, der er farbror til de yngste samt Anders Nielsen af Åside i Snesere sogn, der er gift med en moster til de to yngste børn. Der bliver registreret flere ting i boet. Mette Andersdatter opholder sig nu hos Anders Nielsen. Regnskabet laves om. Underskrifter fra Hans Hansen, Jep Hansen, Anders Nielsen, Peder Olsen Skoue, Hans Jensen og Jens Christensen.
Den 20. marts 1706: Gårdmand
Terkel Pedersen af Bøgesø i Everdrup sogn er død. Enken er Inger Pedersdatter. Børn: Søn, Peder Terkelsen, ½ år [1705]. Som formynder for drengen er mødt hans farbror, Ole Pedersen af Store Røttinge i Snesere sogn. På vegne af enkens børn fra første ægteskab med Anders Pedersen, der er død i 1698, er mødt deres farbror, Ole Pedersen af Lille Tvede i Næstelsø sogn. Disse børn er Peder Andersen, Mette Andersdatter, Ole Andersen og Hans Andersen. Vurderingsmænd: Lars Christensen af Snesere og Niels Nielsen af Store Røttinge. Boet bliver registreret til en værdi af 105 rigsdaler. Ole Pedersen af Lille Tvede fordrer penge på vegne af sin afdøde bror, Anders Pedersens fire børn. Der er desuden gæld for brændevin til Jens Christensen af Bøgesø og dennes hustru. Der er også gæld til Ole Pedersen af Store Røttinge, som er hos Hans Hartmann af Næstved. I alt er der gæld for 266 rigsdaler. Enken ønsker at forblive på gården. Arven til børnene fra første ægteskab udlægges i boet. Underskrifter fra Lauritz Christensen, Ole Pedersen og Ole Pedersen.

Den 6. maj 1712: Gårdmand Rasmus Nielsen af Store Røttinge i Snesere sogn er død. Enken er Bodil Lauritzdatter. Lavværge for enken er Niels Nielsen af Store Røttinge. Vurderingsmænd: Peder Olsen af Store Røttinge [skrevet Olufsen] og Hans Hansen af Sjolte i Snesere sogn. Boet bliver registreret til en værdi af 132 rigsdaler. Lars Pedersen har overtaget gården i Store Røttinge fra sin kones mor, Bodel Lauritzdatter, hvor hun kan blive til sin død. Underskrifter fra NNS [Niels Nielsen af Store Røttinge], POS [Peder Olufsen af Store Røttinge] og HHS [Hans Hansen af Sjolte] samt BLD [Bodil Lauridsdatter af Store Røttinge].
Den 23. september 1712: Gårdmand Hans Nielsen af Lille Tvede i Næstelsø sogn er død. Enken er Sidse Povelsdatter. Børn: Søn, Bertel Hansen, 1 år [1711]. Lavværge for enken er Jeppe Bertelsen af Stavnstrup i Everdrup sogn. Værge og formynder for drengen er Niels Ibsen af Stavnstrup i Everdrup sogn og Peder Nielsen af Snesere Torp i Snesere sogn. Vurderingsmænd: Rasmus Nielsen Høyer af Bøgesø i Everdrup sogn og Ole Jørgensen af Lille Tvede i Næstelsø sogn [skrevet Oluf Jørgensen]. Boet bliver registreret til en værdi af 310 rigsdaler. Der er gæld for 159 rigsdaler. I alt er der 150 rigsdaler i arv til enken og sønnen. Sønnens arv står i boet, indtil han fylder 18 år. Underskrifter fra Jep Bertelsen, der kan skrive, og N.I.S [Niels Ibsen af Stavnstrup] den 17. oktober 1712.
Den 6. marts 1713: Enkemand Jens Knudsen af Bøgesø i Everdrup sogn er død. Børn: Søn: Niels Jensen, datter, Anne Jensdatter, der er gift med Laurids Christensen af Bøgesø. Vurderingsmænd: Niels Rasmussen og Rasmus Nielsen af Bøgesø. Der bliver ikke noget at arve. Underskrifter fra Niels Rasmussen og Rasmus Nielsen.

[Mellem 1713 og 1722 er der ingen skifter fra Bækkeskov Gods]

Den 26. januar 1722: Truid Nielsen og hans hustru, [] Gregersdatter, af Lille Tvede i Næstelsø sogn er begge døde [i skiftet skrevet Truen Nielsen, men han nævnes som Truid Nielsen i et skifte fra 1705]. Børn: Datter, Maren Truidsdatter [alias Truensdatter], 7 år [1715], datter, Birthe Truidsdatter, 2½ år [1719], søn, Peder Truidsen [alias Truensen], 5 år [1717]. Værger for de tre børn er: Anders Jensen af Åside i Snesere sogn er der på vegne af Maren, Hans Jensen af Store Røttinge i Snesere sogn er der på vegne af Birthe, og Gregers Andersen af Åside, som er morfaren, er der på vegne af Peder. Desuden er der steddøtre til Truid Nielsen: Steddatter, Kirsten Pedersdatter, steddatter, Karen Pedersdatter. Pigernes far var Peder Nielsen, men han kaldes senere for Peder Pedersen, som der er arv til pigerne efter, bl.a. en ko. Gregers Andersen er også værge for disse to piger. Hustruens bror er Niels Pedersen af Lille Tvede. Vurderingsmænd: Christopher Uldrichsen og Herman Uldrichsen af Lille Tvede. Konens bror har lagt pengene til begravelsen ud. Der er gæld til rådmand Svetzer af Næstved, Ole Jørgensen af Lille Tvede for udlagte penge i Næstved, Rasmus Pedersen, som tjener på stedet, Ole Sørensen, som tjener hos Jens Høeg af Stavnstrup i Everdrup sogn, Maren Jensdatter for løn, Jens Jacobsen Smed af Brandelev for gjort arbejde og Rasmus Skaaning. Der er overskud i boet, som deles mellem de tre børn. Birthe Truidsdatter kommer i pleje hos Hans Jensen af Store Røttinge, som får noget af hendes arv for ulejligheden, mens de to andre børn kommer til konens bror. De to steddøtre kommer til Peder Larsen af Snesere. Underskrifter fra Christopher Uldrichsen, Herman Uldrichsen, Gregers Andersen, Hans Jensen og Anders Jensen.
Den 15. april 1723:
Hans Hansen af Sjolte i Snesere sogn er død. Enken er Mette Jensdatter. Børn: Søn, Hans Hansen, 3 år [1720], datter, Karen Hansdatter, 14 år [1709], datter, Mette Hansdatter, 12 år [1711], datter, Anne Hansdatter, 12 år [1711]. Lavværge for enken er degn Hillebrand Bisgaard af Snesere. Værge for de fire børn er hhv. enkens bror, Anders Jensen af Kiellenge Tvede?, Peder Skov af Store Røttinge i Snesere sogn [skrevet Skofve], som er enkens svoger, Rasmus Pedersen af Store Røttinge i Snesere sogn, som også er enkens svoger, samt Jeppe Sørensen af Bårse, der er Hans Hansens svoger [skrevet Jep og Burse] Vurderingsmænd: [Navne angives ikke]. Boet bliver registreret til en værdi af 347 rigsdaler. I boet er et skiftebrev efter Hans Olsen af Brøderup i Snesere sogn dateret den 19. juli 1709, som sandsynligvis var Hans Hansens far. Der er to ting, som er givet til enkens døtre af hendes far, Jens Svendsen?. Gården har et stuehus, en længe mod vest på 10 fag, samt en længe mod syd. Der er gæld til inderste Niels Jensen af Sjolte, samt løn til tjenestekarle Clemen Nielsen og Peder Pedersen. Der er overskud i boet, som deles mellem enken og børnene. Rasmus Jensen af Sjolte, Lars Pedersen ved Stranden og Jørgen Bryde nævnes. Ingen underskrifter. [Skiftet efter hustruen Mette Jensdatter er herunder i 1740.]
Den 24. december 1722:
Anne Hansdatter, som var gift med Jacob Olsen af Bækkeskov Kohavehus i Everdrup sogn, er død. Børn: Søn, Hans Madsen. Værge for drengen er Jens Knudsen af Everdrup. Vurderingsmænd: Peder Bertelsen af Everdrup og Jens Albretsen af Everdrup. Boet bliver registreret til en værdi af 31 rigsdaler. Der er gæld til Hans Pedersen Røgter på Bækkeskov m.m på i alt 18 rigsdaler. Overskuddet deles mellem enkemanden og sønnen. Underskrifter fra Jens Albretsen, Jacob Olsen, Peder Bertelsen og Jens Knudsen.
Den 17. januar 1724: Jørgen Ipsen af Ved Stranden i Everdrup sogn er død. Enken er Anne Pedersdatter. Børn fra første ægteskab med Margrethe Nielsdatter: Søn, Niels Jørgensen, som bor i Mosebølle i Roholte sogn, søn, Jeppe Jørgensen, som det ikke vides, om han lever endnu. Børn fra andet ægteskab med Anne Jørgensdatter: Datter, Sara Jørgensdatter, som bor i Hemmestrup i Everdrup sogn og er gift med en afdanket rytter ved navn Peder, søn, Hans Jørgensen, som er tømmermandssvend, og er udrejst til andre lande med sit håndværk. Børn fra tredje ægteskab med Anne Pedersdatter: Søn: Jørgen Jørgensen, 15 år [1709], datter, Anne Marie Jørgensdatter, 12 år [1712]. Lavværge for enken er Otte Thomsen af Engelstrup i Everdrup sogn. Formynder for de umyndige børn er Povel Mayman fra Wibech Kro. Vurderingsmænd: Rasmus Hansen og Lars Rasmussen af Sølperup i Snesere sogn. Gæld til Peder Andersen i Aaside i Snesere sogn, Christopher Sejer i Præstø, Peder Nielsen i Hemmestrup i Everdrup sogn, Peder Gynge i Nørre Smidstrup i Snesere sogn. Underskrifter fra Pouel Mayman, Rasmus Hansen og Lars Rasmussen.
Den 31. maj 1724: Karen Pedersdatter, som var gift med Jacob Olsen af Bækkeskovs Kohavehus i Everdrup sogn, er død. Børn: Søn, Peder Jacobsen, ½ år [1723]. Karen døde den 7. maj 1724. Boet gøres op i ting. Gæld til Christen Pedersen af Nybrohuset i Everdrup sogn. Der er lidt overskud i boet, som deles mellem faren og sønnen. Ingen underskrifter.
Den 7. juni 1724: Maria Larsdatter, som var gift med Lars Rasmussen af Sølperup i Snesere sogn, er død. Børn af første ægteskab: Søn, Frans Hansen af Stavnstrup i Everdrup sogn, datter, Anne Marie Hansdatter af Leestrup i Kongsted sogn. Vurderingsmænd: Christen Pedersen og Thomas Pedersen. Der er penge til gode hos Morten Lips af Everdrup, Jørgen Larsen af Stavnstrup, Niels Pedersen af Brøderup, Ole Hansen og Jens Hansen af Brøderup samt Marie Smed af Snesere. Der skal udbedres en del på gården, som går som gæld. Desuden er der gæld til tjenestekarlen og tjenestedrengen, samt Christen Pedersen Ved Stranden, Didrich Hornemann i Næstved, Christen Rasmussen af Sjolte og Lars Pedersens hustru, Wibeche. Underskrifter fra Lars Rasmussen, Christen Pedersen og Thomas Pedersen.

Den 16. januar 1725: Inger Josephsdatter, som var enke efter Hans Jacobsen Møller af Stavnstrup i Everdrup sogn, er død. Arvinger er søskendes børn: Niels Larsen, som tjener i Bonderup i Næstelsø sogn hos Anders Jensen, 23 år [1702], Anders Larsen, som tjener hos Peder Skonning i Rønnebæk, 17 år [1708]. På deres vegne er mødt deres far, Lars Nielsen af Brandelev i Næstelsø sogn. Vurderingsmænd: Bertel Cordtsen og Frans Hansen af Stavnstrup. Boet bliver registreret. Inger Josephsdatter døde i huset hos sin svoger, Peder Jacobsen Møller. Der er gæld til Bertel Cordtsen af Stavnstrup, Hans Nielsen af Stavnstrup og Jochum Caspersen af Hemmestrup. I boet er et mindre overskud, som deles mellem de to brødre. Peder Møller bliver spurgt, om han vil overtage indholdet af boet, men det svarer han nej til. Når boet er solgt på auktion, vil han dog gerne inddrive sin gældspost. Underskrifter fra Peder Jakobsen Møller, Bertil Cortsen, Frands Hansen og Lars Nielsen.
Den 22. januar
1725: Maren Nielsdatter, som var gift med gårdmand Frantz Hansen af Stavnstrup i Everdrup sogn, er død. Børn fra første ægteskab: Søn, Olle Christophersen, 14 år [1711]. Børn fra andet ægteskab med Frantz Hansen: Søn, Hans Frantzen, 7 år [1718], datter, Marie Frantzdatter, 3 år [1722]. Værge for Olle er hans morfar, Niels Rasmussen, mens værge for de to andre børn er deres morbrødre, Jens Nielsen af Stavnstrup og Rasmus Nielsen af Bøgesø. Vurderingsmænd: Bertel Cordsen af Stavnstrup og Otte Thomæsen af Engelstrup. Boet bliver registreret. Der er gæld til Jens Ibsen i Leestrup i Kongsted sogn, Anders Andersen af Hemmestrup og Lars Rasmussen af Sølperup i Snesere sogn. Gården tjenestefolk er karlen Niels Sørensen, tjenestepigen Anne Hansdatter og drengen Lars Pedersen. Niels Rasmussen bliver formynder for Ole Christophersen af Stavnstrup, men han skal forblive på Frands Hansens gård. Der er også gæld til Didrich Horneman af Næstved. Sønnen Ole Christophersen har penge til gode fra arven efter skiftet pr. 6. april 1714. Der er overskud i boet, som deles mellem Frantz Hansen og de tre børn. Underskrifter fra Niels Rasmussen [af Stavnstrup], Rasmus Nielsen af Bøgesø, Jens Nielsen af Stavnstrup, Frantz Hansen af Stavnstrup, Otte Thomæsen af Engelstrup og ulæselig men må være Bertel Cordsen af Stavnstrup.
Den 22. januar
1725: Søren Hillebrand af Stavnstrup i Everdrup sogn er død. Enken er Mette Nielsdatter. Børn: Søn, Hillebrand Sørensen, 33 år [1692], søn, Niels Sørensen Hillebrand, 28 år [1697], datter, Anne Sørensdatter Hillebrand, 26 år [1699], søn, Jørgen Sørensen Hillebrand, 23 år [1702], søn, Axel Sørensen Hillebrand, 20 år [1705], søn, Lars Sørensen Hillebrand, 14 år [1711]. Bertel Cordsen af Stavnstrup er til stede på børnenes vegne. Vurderingsmænd: Jens Nielsen og Frantz Hansen af Stavnstrup. Boet bliver registreret. Samtlige myndige børn er til stede. Der er gæld til Christen Pedersen af Ved Stranden i Everdrup sogn, sønnen Hillebrand Sørensen for lånte penge til begravelsen og sønnen Niels Sørensen Hillebrand for penge, han lånte sin salige far. Der er penge til gode hos Peder Olsen af Tågeskov i Everdrup sogn for et føl. Der er overskud i boet, som bliver delt mellem enken og børnene. Underskrifter fra HSS [Hillebrand Sørensen], NSS [Niels Sørensen], ISS [Jørgen Sørensen], ASS [Axel Sørensen], INS [Jens Nielsen] og FHS [Frantz Hansen] af Stavnstrup.

Den 15. februar 1727: Jeppe Jacobsen i Fuglgaardshuset på Bækkeskov gods i Everdrup sogn er død. Enken er Elisabeth Nielsdatter. Børn: Datter, Karen Jeppesdatter, 10 år [1717], datter, Mette Jeppesdatter, 7 år [1720], datter, Maren Jeppesdatter, 4 år [1722]. Værge for børnene er deres farbror, Peder Jacobsen i Bøgesø. Lavværge for enken er Hans Rasmussen i Lille Tvede [måske Næstelsø sogn]. Vurderingsmænd: Rasmus Hansen af Sølperup [i Snesere sogn] og Hans Rasmussen af Lille Tvede. Børnene forbliver i dødsboet hos moren.
Den 12. november 1728: Hans Larsen på Bækkeskov gaard [i Everdrup sogn] er dødde. Han er barnefødt i Mosebølle [i Roholte sogn]. Han fik arv efter sine forældre, Laurs Pedersen og Anne Hansdatter, den 30. maj 1718. Arving: Bror, Peder Laursen i [Store] Elmue [i Roholte sogn], hans antagen fuldmægtig, Egert Nielsen Friborg på Vemmetofte, Jacob Gabrielsen af Orup [i Roholte sogn] på egne og hustru, Sara Hansdatters vegne, idet Sara er halvsøster til Hans Larsen, fuldsøster, Ellen Laursdatter, som er hos Jacob Gabrielsen i Orup, fuldsøster, Karen Larsdatter, som tjener på Vemmetofte. Formynder for Karen er Rudolf Schinchel til Bækkeskov, mens Rasmus Pedersen af Sølperup [i Snesere sogn] er det for Ellen. Vurderingsmænd er Olle Hemesen [Hemmingsen]af Siurdstrup og Christen Pedersen ved Stranden. Laurs Rasmussen af Sølperup var formynder for Hans Laursen og fremlægger kvittering per 24. juni 1720. Ifølge Mons. Gregers Weilløe og Christen Pedersen ved Stranden blev der betalt over 4 år fra 1718 til 1722. Laurs Rasmussen siger dog, at han har betalt til den 30. maj 1723 og har vidnesbyrd på det. Der diskuteres en del om dette, hvor Frantz Hansen at Stavnstrup indblandes. Måske skulle der have været betalt frem til 1725? Laurs Rasmussen siger nu, at han "er en fattig og een foldig mand". Det fastslås derefter, at den rette dato, som Laurs Rasmussen skal betale til, er den 30. maj 1724, mens resten godtgøres. Underskrifter fra PLS [Peder Laursen af Store Elmue i Roholte sogn], ELD [Ellen Laursdatter], IGS [Jens Gabrielsen af Orup], KLD [Karen Laursdatter], Christen Pedersen og Olle Hemesen.
Den 31. maj 1729: Niels Pedersen i Stavnstrup [i Everdrup sogn] er død. Enken er Kirsten Nielsdatter. Børn: Søn, Peder Nielsen, 31 år [1698], søn, Hans Nielsen, 24 år [1705], som er bortrejst og med ubekendt adresse, søster, Maren Nielsdatter, 27 år [1702], der er gift med Jens Hansen i Sølperup under Bækkeskov gods, søster, Else Nielsdatter, 22 år [1707], som er gift med Lars Pedersen i Aastrup under Lystrup gods [måske Kongsted sogn]. Lavværge for enken er Otte Thomasen af Engelstrup. Vurderingsmænd: Frands Hansen og Jens Nielsen af Stavnstrup. Gæld til Jochum i Lille Næstved og Jørgen Balling i Præstø. Peder Nielsen får gården efter sin mor. Ingen underskrifter.
Den 23. september 1729: Johanne Jostdatter, som var gift med Christen Pedersen Ved Stranden i Everdrup sogn, er død. Børn: Søn, Peder Christensen, 5 år [1724], søn, Jost Christensen, ¼ år [1729]. Børnenes farbror, Ole Pedersen af Bøgesø i Everdrup sogn, er værge for børnene sammen med Jens Nielsen Høyr af Stavnstrup i Everdrup sogn. Vurderingsmænd er Gregers Weile af Snesere og Iver Nielsen af Mosebølle i Roholte sogn. Underskrifter fra Christen Pedersen, Ole Pedersen [OPS] og Jens Nielsen Høyr [INS].
Den 10. juni 1734: Rytter og curasier [professionel soldat] Uldrich Gotfried ved obertsløjtnant Svanes kompagni skriver under på vegne af sin hustru, Ellen Lauridsdatter, at fra arven efter hendes forældre, Laurs Pedersen og Anne Hansdatter fra skiftet den 30. maj 1714, fordres der ikke resten fra formynderen, Rasmus Pedersen af Sølperup i Snesere sogn. Som vidner til dette bekræfter hans svoger, Peder Laursen af Vivede i Hylleholt sogn, og Niels Christensen af Snesere. Underskrifter fra Peder Laursen og Niels Christensen.
Den 15. marts 1731: Anne Rasmusdatter, som var gift med gårdmand Rasmus Pedersen af Sølperup i Snesere sogn, er død. Arvinger: Anne Rasmusdatters forældre, Rasmus Hansen og hustru. Vurderingsmænd: Lars Rasmussen og Jens Ottesen af Sølperup. Boet bliver registreret. Ægte underskrifter fra Jens Ottesen og Lars Rasmussen. Fortsætter den 30. marts 1731: Gården består af 3 længer, dvs. stuelængen, ladelængen og fårehuslængen. Der mangler en del plovheste på gården. Gælden overstiger derfor indtægterne med en del, og der er derfor ikke noget til enkemanden eller forældrene at arve. Rasmus Pedersen lover at reparere og udbedre gården. Underskrifter fra Rasmus Pedersen, Rasmus Hansen, Lars Rasmussen og Jens Ottesen. Se også skiftet fra august 1735.
Den 10. juni 1733:
Margrethe Pedersdatter, som var gift med Niels Pedersen af Lille Tvede i Næstelsø sogn, er død. Der er ingen børn. Arvinger: Mor: Elsebeth Clausdatter, svigersøn, Jens Ibsen af Åside i Snesere sogn. Vurderingsmænd: Hans Rasmussen og Hermand Uldrichsen af Lille Tvede i Næstelsø sogn. Der er gæld til Christen Frandsen af Åside i Snesere sogn, Friderich Horneman af Næstved, Kirsten Larsdatter af Snesere samt tjenestefolkene Jørgen Sørensen, Kirsten Pedersdatter og drengen Hans i Lille Tvede. Der er også gæld til børn af Niels Pedersens afdøde søster, Else Gregersdatter:: Søn: Peder Troelsen, datter, Karen Pedersdatter, datter, Birthe Troelsdatter, datter, Maren Troelsdatter. Underskrifter fra Niels Pedersen, Elsebeth Clausdatter, Hans Rasmussen og Hermand Uldrichsen. Bemærk: Vurderingsmanden Hermand Uldrichsens søn, Uldrich Hermandsen, er den ene af de 12, der henrettes på kongens befaling for manddrabet på Knud Ahasverus Becker, og Uldrich udpeges som den ene af de to hovedpersoner bag planlægningen af gerningen. Niels Pedersens tjenestekarl, Jørgen Sørensen af Lille Tvede, er en af de andre 12, som henrettes for samme forseelse.
Den 11. juni 1733:
Jens Nielsen Høyer af Stavnstrup i Everdrup sogn er død [skrevet Høyr]. Enken er Karen Larsdatter. Børn: Søn, Hans Jensen Høyer, 8 år [1725], søn, Lars Jensen Høyer, 2½ år [1730]. Lavværge for enken er Frands Hansen af Stavnstrup. Formynder for børnene er deres farbror, Rasmus Nielsen Høyer af Bøgesø i Everdrup sogn. Hans Jensen af Åside og Anders Jensen af Åside i Snesere sogn er til stede på Lars Jensens vegne for at se, om han er arving. Vurderingsmænd: Christen Pedersen i Brohuset ved Stranden i Everdrup sogn og Rasmus Michelsen af Stavnstrup. Opgørelsen viser, at der er 26 rigsdaler i overskud. Af kærlighed til børnene giver Karen Larsdatter sin andel til dem. Underskrifter fra Christen Pedersen og Rasmus Michelsen.

Den 16. april 1734: Gårdmand Ole Hansen af Brøderup i Snesere sogn er død. Enken er Johanne Larsdatter. Børn fra første ægteskab: Søn, Hans Olsen, 6 år [1728], datter, Anne Olsdatter, 4 år [1730]. Disse børn må altså være forældreløse på dette tidspunkt. Børn fra andet ægteskab med Johanne Larsdatter: Datter, Bodil Olsdatter, 2½ år [1731]. Enken agter ikke at forblive på gården. Vurderingsmænd: Bertel Ibsen af Stavnstrup i Everdrup sogn og Christen Christensen af Brøderup. Underskrifter fra Johanne Larsdatter, Bertel Ibsen og Christen Christensen.
Den 31. december 1734: Gårdmand
Lars Rasmussen af Mosebølle i Roholte sogn er død i Stavnstrup i Everdrup sogn. Enken er Mette Andersdatter. Børn: 2 piger, som ikke navngives. Vurderingsmænd: Thomas Larsen af Lille Røttinge i Snesere sogn og Rasmus Michelsen af Stavnstrup. Boet var opgjort den 22. december 1734 til en værdi af 122 rigsdaler af vurderingsmænd: Christen Pedersen ved Stranden i Everdrup sogn og Bertel Ibsen af Stavnstrup. Udgifterne på 173 rigsdaler er større end indtægterne, da gården mangler en del heste, og der er ikke noget at arve. Enken vil forblive på stedet og udbedre det. Lavværge for enken bliver Thomas Larsen af Lille Røttinge. Formynder for børnene bliver Rasmus Michelsen af Stavnstrup. Underskrifter fra Mette Andersdatter, Thomas Larsen og Rasmus Michelsen.
Den 23. januar 1735:
Jeppe Olsen af Engelstrup Skovhus i Everdrup sogn er død. Enken er Inger Jeppesdatter. Søn, Ole Jeppesen [skrevet Olle Ibsen], søn, Christen Ibsen [eller Christen Jeppesen], søn, Anders Ibsen [eller Anders Jeppesen]. Vurderingsmænd. Rasmus Michelsen af Stavnstrup og Bertel Ibsen af Stavnstrup. Disse registrerer ikke noget, da der intet af værdi er at finde i huset. Underskrifter fra Inger Jeppesdatter, Rasmus Michelsen og Bertel Ibsen.
Den 16. august 1735: Lyche Olsdatter, som var gift med gårdmand Rasmus Pedersen af Sølperup i Snesere sogn, er død. Arving: Far, Ole Jørgensen af Lille Tvede i Næstelsø sogn. Vurderingsmænd: Rasmus Michelsen af Stavnstrup og Bertel Ibsen af Stavnstrup i Everdrup sogn. Olle Jørgensen er til stede og frasiger sig med det samme arv og gæld, da han kender boets tilstand, så skiftet behøver ikke at blive afholdt. Underskrifter fra Rasmus Pedersen, Bertel Ibsen, Rasmus Michelsen og Olle Jørgensen. Se også skiftet fra marts 1731.
Den 12. december 1736: Gårdmand
Thomas Larsen af Lille Røttinge i Snesere sogn er død. Enken er Anne Nielsdatter. Børn: Søn, Otte Thomasen, 1½ år [1735]. Vurderingsmænd: Niels Rasmussen af Engelstrup i Everdrup sogn og Christen Nielsen af Sjolte i Snesere sogn. Boet bliver registreret til en værdi af 67 rigsdaler. Udgifterne på 140 rigsdaler overgår indtægterne, og skiftet er afholdt unødigt. Underskrifter fra Anne Nielsdatter, Niels Rasmussen og Christen Nielsen.
Den 9. december 1737:
Rasmus Michelsen af Stavnstrup i Everdrup sogn er død. Enken er Gundil Larsdatter. Arving: Bror: Christen Michelsen af Brøderup i Snesere sogn. Gundil og Rasmus boede i et gadehus i Stavnstrup. Vurderingsmænd: Niels Rasmussen af Engelstrup i Everdrup sogn og Mads Nielsen af Stavnstrup. Boet bliver registreret til en værdi af 25 rigsdaler. Der er gæld for 31 rigsdaler. Enken ønsker at fraflytte huset. Der er afholdt auktion over Rasmus Michelsens ting, som højstbydende fik. Underskrifter fra Gundel Larsdatter, Niels Rasmussen og Mads Nielsen.
Den 16. april 1737:
Dorthe Pedersdatter, som var gift med husmand Peder Thomasen af Lille Tvede i Næstelsø sogn, er død. Børn: Søn, Rasmus Pedersen af Sølperup i Snesere sogn, søn, Hans Pedersen af Sølperup, søn, Thomas Pedersen af Sølperup, søn, Poul Pedersen af Mosebølle i Roholte sogn, søn, tjenestekarl Ole Pedersen af Bækkeskov Gods i Everdrup sogn, søn, Jens Pedersen af København, søn, Niels Pedersen af København, datter, Zidsel Pedersdatter af København. Vurderingsmænd: Lars Christensen af Stavnstrup i Everdrup sogn og Bertel Ibsen af Stavnstrup. Der er ikke noget af værdi i hjemme, så der er ikke noget at arve, og boet bliver ikke registreret. Underskrifter fra PTS [Peder Thomasen], RPS [Rasmus Pedersen], HPS [Hans Pedersen], TPS [Thomas Pedersen], PPS [Poul Pedersen], OPS [Ole Pedersen], LCS [Lars Christensen] og BIS [Bertel Ibsen].
NB: Vurderingsmændene Lars Christensen og Bertel Ibsen af Stavnstrup var begge blandt de 12 mænd, som kongen fik henrettet som hævn, da de 12 underkuede bønder og tjenestefolk havde begået manddrab mod deres herremand, Knud Ahasverus Becker, på markerne uden for Bækkeskov Gods den 12. august 1738. De 12 henrettes for gerningen den 21. juli 1739. En ungkarl og vel tjenestekarl ved navn Ole Pedersen af Engelstrup er blandt de henrettede samme dag for samme gerning, men om han var lig med Peder Thomasens søn, Ole Pedersen, vides ikke].
Den 24. maj 1737: Husmand
Christen Pedersen af Bækkeskov Strand i Everdrup sogn er død. Enken er Anne Marie Nielsdatter. Børn fra første ægteskab med Johanne Justdatter: Søn, Peder Christensen, 12 år [1725]. Børn fra andet ægteskab med Anne Marie Nielsdatter: Søn, Niels Christensen, 3 år [1734]. Lavværge for enken er mons. Hans Erentzen af Store Elmue i Roholte sogn. Formynder er Peder Christensens farbror, Ole Pedersen af Bøgesø i Everdrup sogn. Vurderingsmænd: Niels Rasmussen af Engelstrup og Hans Ottesen af Engelstrup. Boet bliver registreret til en værdi af 33 rigsdaler. Efter vurderingen blev der afholdt auktion over Christen Pedersens ting. Til Peder Christensen ligger der allerede 50 rigsdaler som mødrene arv, som overformynder landsdommer Becker tog til sig. Der er gæld for 67 rigsdaler. Underskrifter fra Anne Marie Nielsdatter, Hans Erentzen, Olle Pedersen, Niels Rasmussen og Hans Ottesen.

Den 16. juli 1737: Peder Thomæsen af Lille Tvede i Næstelsø sogn er død. Han havde haft et hus i Lille Tvede indtil for ca. 7-8 uger siden, men Peder er død i Sølperup i Snesere sogn. Børn: Søn, Thomas Pedersen af Sølperup, søn, Hans Pedersen af Sølperup, søn, Rasmus Pedersen af Sølperup, søn, Ole Pedersen, som tjener på Bækkeskov Gods i Everdrup sogn, søn, Povel Pedersen af Mosebølle i Roholte sogn, søn, Jens Pedersen, som tjener i København, søn, Niels Pedersen, som tjener i København, datter, Sidsel Pedersdatter, som tjener i København. De tre børn i København repræsenteres af deres brødre på stedet. På grund af alderdom og svaghed måtte Peder Thomæsen afstå huset i Lille Tvede og opholdte sig derfor hos sin søn, Thomas Pedersen af Sølperup. Der var ikke noget at arve, men sønnen, Ole Pedersen, har betalt for, at faren kunne få et hvilested på Snesere kirkegård. Vurderingsmænd: Bertel Ibsen af Stavnstrup i Everdrup sogn og Christen Christensen af Brøderup i Snesere sogn [Begge mænd henrettes i 1739 for mordet på Becker på Bækkeskov]. Underskrifter fra TPS [Thomas Pedersen af Sølperup], HPS [Hans Pedersen af Sølperup], RPS [Rasmus Pedersen af Sølperup], OPS [Ole Pedersen på Bækkeskov], PPS [Povel Pedersen af Mosebølle], BIS [Bertel Ibsen af Stavnstrup] og CCS [Christen Christensen af Brøderup].

Den 12. marts 1738: Husmand Vincentz Madsen af Brøderup i Snesere sogn er død. Enken er Karen ?. Børn fra første ægteskab: Datter, Birthe Vincentzdatter, datter, Anne Vincentzdatter. Vincentz Madsen døde ved en ulykkelig hændelse, da han var gået på stranden for at fange ål, og der fandt man ham død. Der er underskud i boet og således ikke noget til enken eller børnene at arve. Vurderingsmænd: Christen Christensen af Brøderup og Lars Christensen af Stavnstrup. Underskrifter fra KW [Karen Wicentzes], CCS [Christen Christensen] og LCS [Lars Christensen].
Den 4. februar 1739: Jacob Olsen Traadgræs af Kohavehuset ved Leestrup Overdrev i Kongsted sogn er død. Enken er Anne Pedersdatter. Børn: Søn, Andreas Jacobsen Traadgræs, tåbelig, 32 år [1707], datter, Anne Cathrine Jacobsdatter Traadgræs, 50 år [1689]. Lavværge for enken er Peder Nielsen af Ved Stranden i Everdrup sogn. På børnenes vegne er mødt Ole Madsen, der har til huse hos Olle Jørgensen i Huulehuset ved Bækkeskov Gods i Everdrup sogn. Vurderingsmænd: Rasmus Pedersen og Lars Rasmussen af Sølperup i Snesere sogn. Der er gæld til Rasmus Pedersen af Sølperup for en hest, som er givet til Knud Berg, sognepræsten i Everdrup, hvilket enken erkender. Gælden overstiger derfor indkomsten. Enken kan heller ikke forblive i huset, da hun er gammel, og herskabet er så gunstig at lade hende kvittere uden at betale restgælden. Underskrifter fra Anne Pedersdatter, Olle Madsen, Peder Nielsen, Rasmus Pedersen og Lars Rasmussen.
Den 10. marts
1739: Den såkaldte karl, Peder Skolemester, der opholdt sig hos mester Petersen i Tægelbreden, er død. Vurderingsmænd: Peder Nielsen på Landrenien? og mester Johan Philips Petersen af Tægelbreden, begge ved Standen. Skiftet afsluttes uden yderligere undersøgelse, da Peder Skolemester kun ejer ganske få ting, der sammenlagt kun kan indbringe få skilling. Underskrifter fra Peder Nielsen og Lars Nielsen.
Den 2. juli 1739: Olle Sørensen, der var indsidder hos Jørgen Olsen af Lille Tvede i Næstelsø sogn, er død. Enken er Inger Hansdatter. Børn: Datter, Bodil Olsdatter, 9 år [1730], datter, Kirsten Olsdatter, 5 år [1734]. Lavværgen for enken er Niels Pedersen af Lille Tvede. Skifteforretningen afsluttes, da der ikke i huset er noget af værdi. Vurderingsmænd: Hans Rasmussen og Christopher Uldrichsen af Lille Tvede i Næstelsø sogn. Underskrifter fra Inger Hansdatter, Niels Pedersen, Hans Rasmussen og Christopher Uldrichsen.
Anno 1739 i December blef af høyædle og velbaaren hr. Conferentze Raad og Amtsmand Schiøller i Wordingborg paa hans Kongl: Høyh: afholdt Rigtig Registrering og Vurdering efter de Deleqventer, som
d: 21 Juli 1739 for det paa Velb: Sl. Landsdommer Becker begangen mord, blev henrettede, samme var:
Staunstrup: Bertel Ibsen: Gaardmand
Lars Christensen: Huusmand
Jens Ibsen: Inderste
Lars Rasmussen: Ungkarl
Olle Christophersen: Ungkarl
Siolte: Friderich Christensen: Gaardmand
Brøderup: Christen Christensen: Gaardmand
Lille Tvede: Christen Sørensen: Ungkarl
Jørgen Sørensen: Ungkarl
Uldrich Hermandsen: Ungkarl
Engelstrup: Olle Pedersen: Ungkarl

Og blef da alt deris efterladenskab rigtig og sigert og Vurderet samt derpaa fradraget alt hvis skrevbunden til gaardens besætning, Sædekorn, Restance og andre herskabslovlige Pretentioner, det øfrige af deris boes formue blef ved lovlig auction bortholdt og pengene derfor /: ifølge høyeste Rettens Dom /: til amtsstuen indleveret, hans Mays: [kongen] til betaling. Saa at der icke kand blive noget for bemeldte Deliqventers Arfvinger at have tendere. I øvrigt bliver skud hvem giorde foredtning hos Høyædl: og velbaaren hr. Conferenze Raad og amtsmand Schiøler at findes hvadenten kan attesteres af hans.
Underskrevet: P. Tharm som fuldmægtig
[NOTE: Den 9. august 1739 begraves Friderich Christensens søn i Sjolte, Niels, og han begraves i fattig jord]
Den 30. december
1739: Maren Andersdatter, som var gift med gårdmand Thomas Pedersen af Sølperup i Snesere sogn, er død. Børn: Datter, Anne Thomasdatter, 18 år [1721], søn, Anders Thomsen, 15 år [1724], datter, Karen Thomasdatter, 14 år [1725], datter, Bodil Thomasdatter, 11 år [1728], søn, Peder Thomsen, 8 år [1731], datter, Mette Thomasdatter, 1½ år [1738]. Værge for børnene er Rasmus Pedersen af Sølperup. Vurderingsmænd: Lars Rasmussen og Hans Pedersen af Sølperup. Boet bliver registreret. Gårdens stuehus er på 8 fag. Der er en længe mod vest på 14 fag og en mod nord på 7 fag. Noget af gårdens obligatoriske besætning mangler. Der er derfor underskud i boet, så der ikke er noget til enkemanden eller børnene at arve. Thomas Pedersen lover at forbedre gården. Ægte underskrifter fra Thomas Pedersen, Rasmus Pedersen, Lars Rasmussen og Hans Pedersen.
Den 6. februar
1740: En halvvoksen karl ved navn Niels Blach er død hos husmand Peder Nielsen af Ved Stranden i Everdrup sogn. Vurderingsmænd: Peder Nielsen ved Stranden og urtegårdsmand Lars Nielsen på Bækkeskov. Niels Blach var ankommet 3 til 4 dage tidligere for at får husly, men fik 1 time efter ankomsten et slag i hovedet, som han nu er død af. De få ting tilhørende Niels Blach bliver registreret. Peder Nielsen sørgede for mandens begravelse og får derfor mandens ejendele. Underskrifter fra Peder Nielsen og Laurs Nielsen.
Den 21. marts
1740: Ladekarl Hans Nielsen af Everdrup er død. Enken er Zidsel Olsdatter. Hans Nielsens far er indsidder Niels Hansen af Hemmestrup i Everdrup sogn.
Vurderingsmænd: Frands Hansen af Stavnstrup og Hans Nielsen af Stavnstrup. Niels Hansen afstår fra arv imod at få nogle få af sønnens klæder. Dette accepteres, hvorefter skifteforretningen afsluttes. Underskrifter fra Zidsel Olsdatter, Niels Hansen, Frands Hansen og Hans Nielsen.
Den 29. april 1740: Husmand Peder Nielsen Heboe af Stavnstrup i Everdrup sogn er død. Enken er Karen Olsdatter. Børn: Datter, Maren Pedersdatter Heboe, 11 år [1729], datter, Berte Pedersdatter Heboe, 7 år [1733], søn, Niels Pedersen Heboe, 5 år [1735], søn, Hans Pedersen Heboe, 1 år [1739]. Værge for børnene er Christen Rasmussen af Stavnstrup. Lavværge for enken er Ole Hansen af Stavnstrup. Vurderingsmænd: Hans Nielsen og Frands Hansen af Stavnstrup. Peder Heboe var flyttet ind i huset med familien den 19. marts 1740, efter at han var blevet sat ud af sin gård. Derfor er der intet at finde i huset og således ikke noget at registrere. Underskrifter fra Ole Hansen, Christen Rasmussen, Hans Nielsen og Frands Hansen.

Den 1. juli 1740: Niels Sørensen af Sjolte i Snesere sogn er død. Enken er Anne Olsdatter. Børn: Datter: Sophia Nielsdatter, 8 år [1732], datter, Mette Nielsdatter, 6 år [1734], datter, Helene Maria Nielsdatter, 2 år [1738]. Vurderingsmænd: Hans Nielsen af Sjolte og Jeppe Nielsen af Sjolte i Snesere sogn [skrevet Jep Nielsen]. Niels Sørensen er død om natten mellem den 26. og 27. juni 1740. Enken beklagede sig, da der ikke er noget til vurdering. Der skyldes for et år i husleje. Underskrifter fra Anne Olsdatter, Hans Nielsen og Jep Nielsen.
Den 3. september 1740: Indsidder
Maren Nielsdatter, som var gift med Otte Thomasen af Engelstrup i Everdrup sogn er død. Børn fra første ægteskab med Jens Olsen Skov: Søn, Niels Jensen Skov af Brøderup i Snesere sogn under Bækkeskov, datter, Maren Jensdatter Skov, som er gift med Lars Larsen af Brøderup under Gisselfeld gods, datter, Kirsten Jensdatter Skov, som er gift med Lars Pedersen af Store Røttinge i Snesere sogn under kongens gods. Børn fra andet ægteskab med Otte Thomasen: Søn, Jens Ottesen af Sølperup i Snesere sogn under Bækkeskov, søn, Hans Ottesen af Engelstrup under Bækkeskov. Skifteforretningen foregår i huset hos Otte Thomasen af Engelstrup [skrevet Octe], men Maren var indsidder hos Hans Ottesen af Engelstrup [skrevet Octesen]. Vurderingsmænd: Niels Rasmussen af Engelstrup og Jacob Jacobsen af Engelstrup. Boet bliver registreret til en værdi af 48 rigsdaler, og da der ingen gæld er i boet, er dette arvesummen, og beløbet betales med det samme. Underskrifter fra Jens Ottesen, Niels Jensen Skov, Lars Larsen, Maren Jensdatter, Kirsten Jensdatter, Lars Pedersen, Niels Rasmussen og Jacob Jacobsen.
Den 6. december 1740:
Christen Hansen af Stavnstrup i Everdrup sogn og hustruen Kirsten Pedersdatter er begge døde. Børn: Søn, Christian Christensen, 14 år [1726], som tjener i Nørre Smidstrup i Snesere sogn, datter, Sidse Christensdatter, 12 år [1728], datter, Karen Christensdatter, 8 år [1732], som begge var i hjemmet. Vurderingsmænd: Frands Hansen af Stavnstrup, Hans Nielsen af Stavnstrup, Ole Hansen af Stavnstrup og Hans Frandsen af Stavnstrup. Boet bliver registreret til en værdi af 6 rigsdaler. Underskrifter fra Frands Hansen, Hans Nielsen, Olle Hansen og Hans Frandsen. Fortsætter den 20. december 1740: Boet bliver sat på auktion. Underskrifter fra de samme 4 vurderingsmænd.
Den 21. december 1740: Skovfoged
Christen Nielsen af Sjolte i Snesere sogn er død. Enken er Amle Friderichsdatter. Børn: Søn, Christen Christensen. Christen Nielsen var indsidder hos Jens Hansen af Sjolte, da han var frasadt sit hus pga. fattigdom og armod og skylder 200 rigsdaler til Bækkeskov. Enken er syg og kan ikke tjene Bækkeskov. Vurderingsmænd: Steen Ibsen af Brøderup og Henrich Pedersen af Brøderup i Snesere sogn, der ikke kan få betaling for deres job.
Den 22. december 1740:
Rasmus Jensen af Stavnstrup i Everdrup sogn er død. Enken er Bodil Hansdatter. Børn: Søn, gårdmand Christen Rasmussen af Stavnstrup, datter, Inger Rasmusdatter, som er gift med Anders Jensen af Hyllede i Kongsted sogn, søn, soldat Jens Rasmussen af Stavnstrup, søn, tjenestekarl Hans Rasmussen af Stavnstrup, 20 år [1720], søn, Mads Rasmussen af Stavnstrup, datter, Birgitte Rasmusdatter, 10 år [1730]. Vurderingsmænd: Frands Hansen af Stavnstrup og Hans Nielsen af Stavnstrup. Boet var tidligere forseglet, men det indeholder kun ganske lidt. Der er gæld til de to ældste sønner, men de giver afkald på deres penge. Underskrifter fra Christen Rasmussen, Anders Jensen, Jens Rasmussen, Hans Rasmussen. Frands Hansen og Hans Nielsen.
Den 22. december 1740:
Mette Jensdatter, som var gift med gårdmand Christen Rasmussen af Stavnstrup i Everdrup sogn, er død. Børn fra første ægteskab med Hans Hansen af Sjolte i Snesere sogn, der er død i 1723 [skifte herover]: Datter, Karen Hansdatter, som er gift med Lars Rasmussen af Sølperup i Snesere sogn, datter, Mette Hansdatter, som er gift med Giert Nielsen af Store Røttinge i Snesere sogn, søn, tjenestekarl Hans Hansen af Sølperup, 21 år [1719], datter, tjenestepige Anne Hansdatter hos Anders Jensen af Lille Tvede i Næstelsø sogn. Vurderingsmænd: Frands Hansen af Stavnstrup og Ole Hansen af Stavnstrup. Boet bliver registreret til en værdi af 96 rigsdaler. På grund af manglende dyr og gårdens slette tilstand er der gæld for 144 rigsdaler. Der er således ikke noget til børnene at arve. Underskrifter fra Christen Rasmussen, Lars Rasmussen, Hans Hansen, Frands Hansen og Ole Hansen.

Den 4. december 1744: Anne Mortensdatter, som var gift med gårdmand Hans Frandsen af Næstelsø, er død. Børn fra første ægteskab: Sivert Jensen af København, Anders Jensen af Hammer, Jep Jensen af København, Maren Jensdatter, som tjener i Olstrup i Ulse sogn, Karen Jensdatter, som bor i Brandelev, Birthe Jensdatter, som bor i Brandelev, Boel Jensdatter, som bor i Næstelsø og Anne Jensdatter, som tjener i Regew?. Børn fra andet ægteskab: Datter, Sara Hansdatter, datter, Mette Hansdatter. Vurderingsmænd: Christoffer Uldrichsen og Hans Rasmussen af Nørre Tvede i Toksværd sogn. Underskrifter fra Christopher Uldrichsen og Hans Rasmussen. Fortsætter den 10. marts 1745: Samme vurderingsmænd. Anne Mortensdatter har også 8 børn fra forrige ægteskab, men ingen af dem er mødt op og heller ingen på deres vegne. Der er gæld til tjenestekarlen Morten Pedersen, købmand Niels Holm i Næstved, Matthias Bruun i Næstved. Underskrifter fra Hans Frandsen, Christopher Uldrichsen og Hans Rasmussen.
Den 21. december
1744: Boel Pedersdatter, som var gift med Hans Jensen af Næstelsø, er død. Børn fra første ægteskab med Lars ?: Søn, Peder Larsen, datter, Maren Larsdatter, datter, Inger Larsdatter. Vurderingsmænd: Christopher Ulrichsen og Hans Rasmussen af Nørre Tvede i Toksværd sogn. Underskrifter fra Christopher Uldrichsen og Hans Rasmussen. Fortsætter den 10. marts 1745: Peder Nielsen af Næstelsø er mødt op på børnenes vegne. Der bliver intet at arve. Børnene sættes i pleje hos andre, hvilket er: Inger Larsdatter kommer til Friderich Pedersen af Brandelev, Maren Larsdatter kommer til Jørgen Pedersen af Baurby?, og Peder Larsen kommer til Peder Nielsen af Næstelsø indtil videre. Morens gangklæder gives til pigen i Brandelev, og Friderich Pedersen har allerede taget hendes kiste. Underskrifter fra Christopher Uldrichsen, Peder Nielsen, Hans Rasmussen og Hans Jensen.
Den 10. marts 1745:
Landsoldat Peder Pedersen, som tjente hos enken efter Thiis Hansen af Næstelsø, er død. Arving: Bror, Hans Pedersen af Hemmestrup i Everdrup sogn samt de søskende, han repræsenterer. Vurderingsmænd: Christopher Uldrichsen af Lille Tvede og Hans Rasmussen af Lille Tvede i Næstelsø sogn. Boet er så lille, at det afsluttes, og Hans Pedersen vil bekoste hans begravelse. Underskrifter fra Christopher Ulrichsen og Hans Rasmussen.

Den 8. april 1748: Albert Jensen Muursvend [eller Albret Jensen] Ved Stranden i Everdrup sogn er død i sit hus. Enken er Maren Christensdatter. Børn: Datter, Anna Kirstine Albertsdatter, 4½ år [1743], datter, Dorthe Sophie Albretsdatter, 2½ år [1745]. Boet har en del gæld og armod, og skiftet afsluttes derfor. Vurderingsmænd: Niels Nielsen og Hans Pedersen Kaalderød. Underskrifter fra Maren Christensdatter, Niels Nielsen og Hans Pedersen Kolderød. Fortsætter den 17. april 1748: Herskabet [Bækkeskov Gods] betaler for Albert Jensens begravelse som følge af den store fattigdom hos enken og børnene. Desuden slettes den eksisterende gæld, og enken med børnene får lov til at beholde de få ting, der fandtes i boet.
Den 17. april
1749: Anne Jensdatter, som var gift med Gunder Olufsen af Stavnstrup i Everdrup sogn, er død. Børn: Søn, Jens Gundersen, 24 år [1725], som efter enkemandens beretning opholder sig i Kina, datter, Ellen Gundersdatter, 30 år [1719], som tjener i Hyllested præstegård. Da ingen af børnene er repræsenteret ved skifteforretningen, bliver formynder også vurderingsmændene Christen Frandsen og Hans Nielsen af Stavnstrup. Sønnen, Jens Gundersens alder bliver efterfølgende rettet til, at han er 25 år gammel [1724]. Underskrifter fra Gunder Olsen, Christen Frandsen og Hans Nielsen. Fortsætter den 14. august 1749: Begge børn er nu til stede ved skiftet. Der er gæld til Ole Hansen, Rasmus Christensen og Hans Nielsen af Stavnstrup samt til Hans Nielsen, som er en mand på Gisselfeldt Gods. Gælden er større end indtægterne, og der er ikke noget til børnene at arve.
Den  10. juni 1748: Ingeborg Hansdatter, som var gift med Erik Rasmussen Skrædder af Kohave i Everdrup sogn, er død. Børn: Søn, Rasmus Eriksen, 8 år [1740], datter, Anne Marie Eriksdatter, 15 år [1733], datter, Malene Eriksdatter, 11 år [1737]. Vurderingsmænd: Niels Nielsen Bødker og Hans Jensen, begge under Bækkeskov Gods. Nogle får, som hørte til huset, har Erik Rasmussen solgt til Peder Hendrichsen af Mosebølle i Roholte sogn. Erik Rasmussen har også solgt nogle får til sin svoger, Axel Pedersen af Skovbygaard. Der er gæld til Niels Pedersen og Lars Olsen af Lestrup i Kongsted sogn, Paul Povelsen af Vindbyholt, Hans Vever af Roholte og Lars Nielsen af Mosebølle. Underskrifter fra Erik Rasmussen, Niels Nielsen og Hans Jensen. Skifteforretningen er udsat, til Erik Rasmussen selv er død, og det er sket natten mellem den 18. og 19. juli 1749. Fortsætter den 19. juli 1749: Forretningen overværes af Axel Pedersen i Vildbaurhuset, og han er gift med Lisbeth Rasmusdatter, som er søster til den afdøde Erik Rasmussen. Til stede er også datteren Malene Eriksdatter, der er 13 år gammel. Boets ting bliver solgt på auktion den 8. september 1749. Køberne er: Steen Ibsen af Sølperup i Snesere sogn, Niels Jørgensen af Hemmestrup i Everdrup sogn, Jørgen Hansen af Gyngehuset, Hendrich Jochumsen af Ponthuset i Ved Stranden i Everdrup sogn, Jens Smed af Stavnstrup i Everdrup sogn, Jens Jørgensen af Brøderup i Snesere sogn, Axel Pedersen [svogeren] og Peder Jensen i Ved Stranden. Indtægterne og udgifterne udligner hinanden, og der er ikke noget at arve. Underskrifter fra Johan Adam Hohendorph og Jens Alling. Erik Rasmussen have lejet en kakkelovn af sin svoger, Axel Pedersen, men lejen var ikke betalt. Kakkelovnen var dog blevet solgt på auktionen.
Den 5. september
1749: Karen Pedersdatter, som var gift med Hans Nielsen af Næstelsø, er død. Der er børn i ægteskabet, men navnene angives ikke. Vurderingsmænd: Gårdmand Michel Hansen og gårdmand Hans Frantzen af Næstelsø. Boet er ekstremt lille, og der er intet at arve. Fortsætter den 12. oktober 1749: Bækkeskov-ejeren justitsråd Munthe lader Hans Nielsen med sine børn blive boende i huset uden at udlægge penge til husets istandsættelse. Underskrifter fra Michel Hansen og Hans Frantzen.

Den 25. november 1750: Johan Reisman af Sølperup i Snesere sogn er død. Vurderingsmænd: Ole Jensen og Hans Jensen. Johan Reismans ting er solgt på offentlig auktion den 23. april 1751. Købere er: Enken, Møller, Bruun, Herrum, Sanderup, Anton Dister, Ertman Lak og Jens Alling. Ingen underskrifter.
Den 4. april
1751: Skytten Ole Hemmingsen på Bækkeskov Gods er død. Enken er Ellen Pedersdatter. Børn: Søn, Jens Olsen, der tjener som kusk på Harrestedgaard i Sølund, søn, Ole Olsen, som tjener på Strandegaard, søn, Peder Olsen, som tjener på Bækkeskov Gods, datter, Margrethe Olsdatter, som er gift med Søren Andersen af Rønnebæk, datter, Ellen Olsdatter, som tjener på Strandegaards Gods. Vurderingsmænd: Christen Hansen Weybye og Peder Jacobsen af Bøgesø. Underskrifter fra Christen Hansen Weybye og Peder Jacobsen. Fortsætter den 4. maj 1751: Søren Andersen afstår fra arv på hustruen, Margrethe Olufsdatters vegne, over Oluf Hemmingsen. Der afstås endvidere arv fra Strandegaard [Frigast] for sine folk, Ole Olsen og Ellen Olesdatter. Jens Olsen fra Bækkeskov afstår også fra arv til fordel for sin gamle moder. Underskrifter fra Søren Andersen af Rønnebæk, Frigast og Jens Olsen.
Den 17. februar
1752: Boel Hansdatter, som er mor til gårdmand Jens Rasmussen af Brøderup i Snesere sogn, er død. Børn: Søn, Jens Rasmussen, søn, Mads Rasmussen, datter, Karen Rasmusdatter. Vurderingsmænd: Peder Truelsen af Brøderup og Anders Pedersen af Sjolte. Boel Hansdatter ejede intet, men Jens Rasmussen lover sin søskende at lade hende begrave. Skiftet afsluttes med underskrifter af Mads Rasmussen, Jens Rasmussen, Karen Rasmusdatter, Peder Truelsen og Anders Pedersen.
Den 13. september
1752: Hans Nielsen af Stavnstrup i Everdrup sogn er død. Enken er Karen Laursdatter. Børn: Datter, [navn angives ikke]. Vurderingsmænd: gårdmænd Frants Hansen og Ole Hansen af Stavnstrup. Gårdens stuehus er på 10 fag. Der er en længe mod syd på 10 fag, en mod vest på 8 fag samt en mod nord på 15 fag. Enken ønsker at forblive på gården. Der er intet at arve for Hans Nielsens eneste pigebarn, men moren lover at holde hende med klæder og føde. Ingen underskrifter.
Den 13. januar 1753: Forrige gårdmand Hans Jensen af Næstelsø er død. Enken er [ikke navngivet]. Hans Jensen er en tidligere gårdmand fra Næstelsø. Skifteforretningen foregår på Hans Rasmussens gård i Nørre Tvede. Hans Jensen ejede absolut intet formedelst fattigdom, og ikke engang det tøj, han havde på, så der er ikke noget at arve. Underskrifter fra Christopher Uldrichsen af Nørre Tvede og Hans Rasmussen af Nørre Tvede.
Den 28. april 1753: Gårdmand Jens Olsen af Hyllede i Kongsted sogn er død. Enken er [ikke navngivet]. Vurderingsmænd: Peder Larsen af Hyllede og Lars Madsen af Hyllede. Boet bliver registreret til en værdi af 53 rigsdaler. Underskrifter fra Lars Madsen og Peder Larsen. Fortsætter den 29. april 1753: Gårdens stuehus er på 9 fag, og der er desuden en lade på 10 fag. Der mangler både heste, høns, får og vogne på gården, så udgifterne udgør 107 rigsdaler. Enken ønsker at beholde gården men beder herskabet [Bækkeskov] have tålmodighed, og dette får hun lov til.
Den 3. maj 1753: Boel Nielsdatter, som var gift med landsoldat Anders Pedersen af Lille Røttinge i Snesere sogn, er død. Parret havde til huse hos Hans Jensen af Lille Røttinge, som Anders Pedersen tjener for. Konen ejede ikke andet end sine gangklæder og nogle dårlige sengeklæder, men Hans Jensen lover at udlægge pengene til begravelsen. Underskrifter fra Anders Pedersen, Hans Jensen af Lille Røttinge og Hans Hansen af Lille Røttinge.
Den 21. maj 1753: Gårdmand Lars Rasmussen af Sølperup i Snesere sogn er død. Enken er Karen Hansdatter. Børn: Søn, Hans Laursen, som har fæstet gården, hvor enken kan forblive. Boet bliver registreret til en værdi af 194 rigsdaler. Gården består af et stuehus samt tre længer, hvoraf længen mod syd er en del brøstfældig. På gården mangler der både vogne og en masse dyr, så udgifterne er på 227 rigsdaler. Vurderingsmænd: Jens Ottesen af Sølperup og Rasmus Pedersen af Sølperup. Hans Larsen lover at sætte gården i stand til næste sommer. Underskrifter fra Rasmus Pedersen og Jens Ottesen.
Den 4. juni 1753: Gårdmand Peder Hansen af Sølperup i Snesere sogn er død. Enken er Mette Clausdatter. Han overtog gården den 9. maj 1752 efter Thomas Pedersen, og alt er som ved overtagelsen. Enken forbliver på gården. Vurderingsmænd: Jens Ottesen af Sølperup og Rasmus Pedersen af Sølperup. Underskrifter fra Jens Ottesen og Rasmus Pedersen.
Den 6. juni 1753: Karen Pedersdatter, som var gift med Jørgen Larsen af Brøderup i Snesere sogn, er død. Børn: Søn, Jens Jørgensen, som parret boede hos, datter, Ane Jørgensdatter, som er gift med gårdmand Peder Truelsen af Brøderup. Børnene lover, at moren bliver begravet. Underskrifter fra Jens Jørgensen, Peder Truelsen og vurderingsmændene Mads Rasmussen og Jens Rasmussen.
Den 5. juli 1753: Karen Madsdatter, som var gift med Hans Rasmussen af Nørre Tvede i Næstelsø sogn, er død. Børn: Søn, Rasmus Hansen. Vurderingsmænd: Gårdmændene Christopher Uldrichsen og Jacob Hermandsen af Nørre Tvede. Underskrifter fra Hans Rasmussen, Christopher Uldrichsen og Jacob Hermandsen. Fortsætter den 7. juli 1753: Underskrifter som ovenstående foruden Rasmus Hansen.
Den 25. august 1753: Lars Madsen af Hyllede i Kongsted sogn er død. Der er en enke, som ikke navngives. Vurderingsmænd: Peder Larsen og Ole Pedersen af Hyllede. Gæld til Peder Mogensen i Orup i Roholte sogn. Underskrifter fra Peder Larsen og Ole Pedersen. Fortsætter den 7. september 1753: Gælden overgår langt indtægterne, og der er intet at arve. Enker agter at forestå gården. Underskrifter fra Peder Larsen og Ole Pedersen.
Den 16. januar 1754: Hans Frantzen af Næstelsø er død. Enken er Boel Jensdatter. Vurderingsmænd: Christopher Uldrichsen af Nørre Tvede og Michel Hansen af Næstelsø. Underskrifter fra Christopher Uldrichsen og Mikkel Hansen. Forsætter den 17. januar 1754: Vurderingsmænd: Hans Christensen og Mikkel Hansen af Næstelsø. Enken forbliver på gården og lover at sætte den i stand. Underskrifter fra Christopher Uldrichsen og Mikkel Hansen.

Den 29. april 1754: Husmand Hans Nielsen af Næstelsø er død. Børn: Søn, gårdmand Niels Hansen i Sjolte, datter, Ane Hansdatter, hvis fæstemand er Christen Christensen. Vurderingsmænd: Gårdmænd Michel Hansen og Frantz Jensen af Næstelsø. Underskrifter fra Frantz Jensen og Mikkel Hansen. Fortsætter den 26. juni 1754: Christen Christensen overtager husmandsstedet efter Hans Nielsen. Underskrifter fra Niels Hansen, Frantz Jensen og Mikkel Hansen.
Den 26. april
1754: Zidse Hansdatter, som var gift med husmand og skomager Christian Oberg af Leestrup i Kongsted sogn, er død. Børn: Datter, Margrethe Christiansdatter Oberg, 14 år [1740], datter, Ane Stine Christiansdatter Oberg, 10½ år [1743], datter, Dorthe Christiansdatter Oberg, 7 år [1747], datter, Maria Christiansdatter Oberg, 4 år [1750]. Vurderingsmænd: Christen Frølund, der tømmermand på Bækkeskov Gods, og gårdmand Ole Jensen af Leestrup under Strandegaards Gods. Familien Oberg bor i et hus i Leestrup, og boet bliver registreret. Christian Oberg har penge til gode hos gårdmand Ole Pedersen af Hyllede. Underskrifter fra Ole Jensen og Christen Frølund. Fortsætter den 26. juni 1754: Christian Oberg erklærer, at han ønsker at indgå i et nyt ægteskab. Der er overskud i boet, hvor Christian Oberg får halvdelen, og den anden halvdel deles mellem børnene. Ægte underskrifter fra C. O. [Christian Oberg], O. I. [Ole Jensen] og Christen Frøllund, som selv kunne skrive sit navn.
Den 6. juni
1754: Hans Pedersen af Sølperup i Snesere sogn er død. Enken er Luzie Andersdatter. Hans Pedersen ejede ikke noget, så der er ikke noget at registrere. Luzie Andersdatter har betalt for hans begravelse sammen med Rasmus Pedersen, der er bror til Hans Pedersen, og Mette Clausdatter. Underskrifter fra vurderingsmændene Rasmus Christophersen og Jens Nielsen.
Den 3. september 1754: Væver Anders Andresen af Brøderup i Snesere sogn er død. Hans trolovede fæstemø er Berthe Rasmusdatter. Anders Andresens forældre er Andres Andresen [Andreas Andreassen] og Inger Nielsdatter, der boede i samme hus. Vurderingsmænd: Peder Trugelsen og Jens Rasmussen af Brøderup i Snesere sogn. Boet bliver registreret. Underskrifter fra Andres Andresen, Peder Trugelsen og Jens Rasmussen. Fortsætter den 10. september 1754: Eneste arving er Anders Andresens far, Andres Andresen, men da sønnen havde lovet sin fæstemø at arve ham, og da Andres Andresen ikke vil gå mod sønnens ønske, frasiger han sig sin arv, og Berte Rasmusdatter lader ham være fri fra eventuelle krav. Underskrifter fra Andres Andresen, Berthe Rasmusdatter, Jens Rasmusen og Peder Truelsen. Fortsætter den 27. september 1754: Anders Andresens far, Andres Andresen, der har været væver, er død. Enken er Inger Nielsdatter. Børn: Søn, Anders Andresen, der er død, søn, Hans Andresen. Den afdøde søn, Anders, havde overtaget fæstet af huset. Vurderingsmænd: Steen Ipsen og Morten Pedersen, som er tjenestefolk på gården. Resten af boet bliver registreret. Skifteforretningen udsættes derfor en belejlig tid. Ægte underskrifter fra Steen Ipsen og Morten Pedersen af Brøderup.
Den 28. november
1754: Lars Hemmingsen af Næstelsø er død. Enken er Maren Hansdatter. Børn: Søn, Jens Larsen, søn, [ukendt] Larsen. Vurderingsmænd: Gårdmændene Michel Hansen og Hans Christensen af Næstelsø. Gårdens stuehus er på 10 fag, og der er desuden længer mod øst og syd, hvor størrelsen ikke angives. Der er gæld i form af børnegods af afbrændt skifte dateret den 17. juli 1725, hvor modtagere er Niels Christensen, som tjener i Snesere, Christen Christensen, som tjener i Næstelsø, og Marie Christensdatter, som tjener i Snesere. Der er gæld til Mons. Holm for to leer. Underskrifter fra Mikkel Hansen og Hans Christensen. Fortsætter den 4. december 1754: Lavværge for enken er sønnen, Jens Larsen. Fæstebrevet er dateret den 20. marts 1724, hvilket den ældste søn overtager. Underskrifter fra Maren Hansdatter, Jens Larsen, Mikkel Hansen og Hans Christensen.

DER ER INGEN SKIFTER MELLEM 1754 OG 1779!

Den 13. marts 1780: Gårdmand Hans Hansen af Stavnstrup i Everdrup sogn er død. Enken er Maren Christensdatter. Børn: Søn, Hans Hansen, datter, Ellen Hansdatter. Vurderingsmænd: Gårdmand Lars Jensen af Stavnstrup og gårdmand Rasmus Christensen af Stavnstrup. Hans Hansen var gået i gang med at få den østlige længe af gården ombygget for kort tid siden, og de 6 fag er færdige, mens de sidste 3 endnu har mangler. Fortsætter den 30. april 1780: Vurderingsmænd af Lars Jensen og gamle Rasmus Christensen af Stavnstrup. Underskrifter fra Lars Jensen og Rasmus Christensen.
Den 1. april
1780: Gårdmand Anders Clausen af Stavnstrup i Everdrup sogn er død. Enken er Inger Andersdatter. Børn: Søn, Jens Andersen, 3 år [1777], søn, Claus Andersen, ½ år [1779], datter, Inger Andersdatter, 6 år [1774]. Vurderingsmænd: Gamle og unge Rasmus Christensen af Stavnstrup. Gæld til Jacob Jensen på Bækkeskov Mark og Lars Cortsen i Stavnstrup samt tjenestekarl Hans Baltersen. Underskrifter fra Rasmus Christensen den ældre og Rasmus Christensen den unge. Fortsætter den 19. maj 1780: Vurderingsmænd: Gamle Rasmus Christensen og Ole Hansen Smed af Stavnstrup. Hans Peitersen er mødt op og påstod sig tilgodehavende betalt. Enken forbliver på gården, og et eller andet med Thomas Jensen [enken er dog gift med Christen Christensen i Hemmestrup i 1787]. Underskrifter fra Thomas Jensen, Ole Hansen og Rasmus Christensen.
Hetting.
Den 9. august 1779: Gårdmand Niels Christensen af Hemmestrup i Everdrup sogn er død. Enken er Ellen Hansdatter. Børn: Søn, Peter Caspar Wilhelm Nielsen, søn, Hans Nielsen, datter, Karen Nielsdatter. Vurderingsmænd: Christen Christensen og Jens Diderichsen af Hemmestrup. Gårdens østre længe er på 10 fag, som der intet er at udsætte på. Gårdens søndre længe er på 11 fag og i god stand. Underskrifter fra Christen Christensen og Jens Diderichsen. Fortsætter den 11. september 1779: Der er gæld i boet for indkøb af lærketræ indkøbt ved Beldringe, som gårdmand Niels Pedersen i Leestrup i Kongsted sogn under baroniet Rosenlund har caveret. Underskrifter fra Christen Christensen og Jens Diderichsen. Forevist i Næstved den 8. februar 1781.
Den 17. april 1781: Gårdmand Hans Nielsen Schyt af Hyllede i Kongsted sogn er død. Enken er Marie Frantzdatter. Børn: Søn, Jacob Hansen Schyt, søn, Ole Hansen Schyt, søn, Niels Hansen Schyt. Vurdingsmænd: Lars Jensen Skov og Jørgen Jørgensen Sparholt af Hyllede. Underskrifter fra Lars Jensen og Jørgen Jørgensen. Fortsætter den 27. juni 1781: Sønnen Jacob overtager gården i fæste efter sin far med inventar og besætning, og moren bliver boende på stedet, så længe hun er enke. Den ældste søn, Niels, har for nogle år siden fået en gård i fæste i Hemmestrup og afstår fra arv. Underskrifter fra Niels Hansen, Jacob Hansen, gårdmand Christen Christensen af Hemmestrup og gårdmand Jørgen Jørgensen Sparholt af Hyllede, hvor de sidste to er vurderingsmænd.
Den 5. juni 1781: Husmand Hans Hansen af Bøgesø i Everdrup sogn er død. Enken er Lone Pedersdatter. Børn: Søn, Hans Hansen, 16 år [1765], søn, Rasmus Hansen, 6 år [1775]. Vurderingsmænd: Jørgen Hansen og Hans Jensen. Der har været en del udgifter i forbindelse med Hans Hansens sygdom og død, og der er derfor intet tilbage i boet, som enken vil forlade. Enken vil endvidere forlade godset. Jørgen Hansen får i første omgang ansvaret for at holde øje med huset. Underskrifter fra Jørgen Hansen og Hans Jensen.
Den 8. juni
1781: Indsidder Hans Hermandsen af Lille Tvede i Næstelsø sogn er død. Enken er Bodil Nielsdatter. Børn: Datter, [uden navn], som er gift med Rasmus Christensen af Sølperup, datter, [uden navn], som er gift med [underskrives Hans Mortensen] Morten Hansen af Brøderup, datter, [uden navn], umyndig. Vurderingsmænd: Otto Hermandsen og Jacob Hermandsen af Lille Tvede. Der er intet i boet at arve, så skiftet afsluttes. Underskrifter fra Otto Hermandsen og Jacob Hermandsen. Fortsætter den 19. december 1781: Døtrenes ægtemænd skriver under på, at de intet har imod, at skiftet ikke foretages pga. boets ringe størrelse. Underskrifter fra Rasmus Christensen, Hans Mortensen, Niels Jensen og Peder Andersen.
Den 24. maj
1782: ? Olsdatter, som var gift med Peder Andersen Skomager af Sjolte i Snesere sogn, er død. Børn fra Peder Andersens første ægteskab [stedbørn]: Søn, Lars Nielsen, søn, Lorentz Nielsen, søn, Andreas Nielsen, søn, Thomas Nielsen. Søskende til hustruen: Bror, gårdmand Povel Olsen af Leestrup i Kongsted sogn, bror, indsidder Anders Olsen af Leestrup i Kongsted sogn, søster, Kirsten Olsdatter, som er gift med indsidder Peiter Hansen af Leestrup i Kongsted sogn. Vurderingsmænd: [skrevet Frantz] Friderich Nielsen og Rasmus Jensen af Sjolte. Boet registreres. Underskrifter fra Friderich Nielsen og Rasmus Jensen. Fortsætter den 2. december 1782: Vurderingsmænd: Friderich Nielsen og Hans Pedersen af Sjolte. Hustruens søskende er fornøjet med skiftet, hvis bare de får noget af den afdødes tøj, hvilket de får. Der er ingen gæld andet end den, der opstod pga. begravelsen. Underskrifter fra Anders Olsen, Povel Olsen, Niels Andersen, Friderich Nielsen og Hans Pedersen.
Den 8. februar 1782: Gotfred Davidsen af Sølperup Teglgaardshus i Snesere sogn er død. Enken er Kirsten Olsdatter. Børn: Søn, Ole Gotfredsen, 19½ år [1762], søn, Anders Gotfredsen, 16 år [1766], søn, Jørgen Gotfredsen, 10½ år [1771]. Vurderingsmænd: Gårdmændene Peder Truelsen og Hans Jensen af Sølperup. Enken beder godset om at blive flyttet til et andet hus under godset, der ikke har samme store udgifter, da hun er mindre bemidlet pga. mandens dødsfald. Underskrifter fra Hans Jensen og Peder Truelsen. Fortsætter den 6. december 1782: Gotfreds tøj bliver fordelt mellem sønnerne Anders og Jørgen, idet Ole skal i snedkerlære. Der er ikke indkommet kreditorer til boet, som således har været uden gæld. Underskrifter fra Peder Truelsen og Hans Jensen.
Den 27. juni
1782: Husmand Rasmus Hansen af Bøgesø i Everdrup sogn er død. Enken er Maren ?. Børn: Søn: Lars Rasmussen, 4 år [1778], datter, Karen Rasmusdatter, 8 uger [1782]. Boet bliver registreret, hvilket er meget lille. Vurderingsmænd: Gårdmændene Jørgen Hansen og Uldrich Andersen af Bøgesø. Skiftet udsættes indtil videre, da der ikke er noget at foretage. Underskrifter fra Jørgen Hansen og Uldrich Andersen. Fortsætter i december 1783: Maren tilspørges, om hun nu er i stand til at betale de resterende huspenge, der ikke er betalt efter mandens død, men det kan hun ikke, da hun lever i fattige omstændigheder.
Den 12. juli
1784: Sidsel Olsdatter, som var gift med husmand Anders Hemmingsen af Lille Røttinge i Snesere sogn, er død. Børn fra 1. ægteskab: Søn, Husmand Søren Mortensen af Snesere, søn, husmand Christen Mortensen af Brøderup, som begge er til stede ved skiftet. Vurderingsmænd: Hans Hansen og Peder Andersen, begge af Lille Røttinge. Der er gæld til Christen Mortensen af Brøderup. Underskrifter fra Hans Hansen og Peder Andersen.
Den 23. december
1783: ?, som var gift med Hans Hansen af Lille Røttinge i Snesere sogn, er død. Hans Hansen har børn fra 1. ægteskab: Datter, Mette Hansdatter, 36 år [1748], datter, Maren Hansdatter, 34 år [1750], datter, Anne Hansdatter, 32 år [1752], søn, Hans Hansen, 21 år [1763], søn, Anders Hansen, 18 år [1766]. Hans hustru har også børn fra 1. ægteskab med ?: Datter, Karen ?, 13 år [1771], søn, Peder ?, 12 år [1772], søn, Hans ?, 10 år [1774]. Vurderingsmænd: Gårdmand Lars Jensen i Stavnstrup og Lars Hermansen af Lille Røttinge. Gården består af et stuehus på 15 fag, en vestre længe på 6 fag, en nordre længe på 8 fag samt en østre længe på 8 fag. Underskrifter fra Lars Jensen og Lars Hermandsen. Tilbageblik til den 4. november 1784: Værge for de umyndige børn er gårdmand Rasmus Hansen af Lille Røttinge. Underskrifter fra Lars Jensen og Lars Hermandsen.
Den 13. oktober 1783: Fæstemøller Silken Rosenberg af Helledes Mølle i Everdrup sogn er død. Enken er Anne Cecilia Rosenberg. Børn af første ægteskab: Søn: Casper Rosenberg, 35 år [1748], datter, Anne Cathrine Rosenberg, 31 år [1752], datter, Anne Esther Rosenberg, 20 år [1763]. Lavværge for enken er gårdmand Niels Jensen af Sølperup i Snesere sogn. Formynder for umyndige døtre er deres bror. Vurderingsmænd: Hans Jensen og Peder Andersen. En bror til den afdøde er Frederich Rosenberg af Næstved. Boet bliver registreret. Underskrifter fra Casper Rosenberg, Ane Cecilia Rosenberg, Niels Jensen, Hans Jensen og Peder Andersen.

Den 12. oktober 1789: Gårdmand Jens Olsen af Sjolte i Snesere sogn er død. Enken er Maren Michelsdatter. Arvinger: Bror, husmand Niels Olsen i Huulhuset under Bækkeskov Gods, halvbror, gårdmand Søren Olsen af Boserup i Toksværd sogn under Gisselfeld Kloster Gods. Til stedet er Maren Michelsdatters søn fra første ægteskab, nemlig gårdmand Niels Pedersen af Sjolte under Bækkeskov Gods, og han er lavværge for sin mor. På gården er der en tyr, 8 får, 6 svin, 2 gæs og 6 høns. Vurderingsmænd: Lars Jensen af Stavnstrup i Everdrup sogn og Peders Andersen af Sølperup i Snesere sogn. Underskrifter fra Maren Michelsdatter, Niels Pedersen, Lars Jensen og Peder Andersen. Fortsætter den 12. december 1789: Broren og halvbroren, Niels Olsen og Søren Olsen, giver begge skriftligt afkald på arv dags dato. Underskrifter fra Søren Olesen og Niels Olesen. Jens Olsens fæstebrev er dateret den 23. maj 1778. Til sidst de samme underskrifter fra alle tilstedeværende ved skifteforretningen.
Den 20. januar 1789:
Hans Nielsen Høeg af Hemmestrup i Everdrup sogn er død. Der gives afkald fra husmand Niels Hansen Høeg af Lille Elmue i Hylleholt sogn med vitterlighedsvidnerne P. Richardt og Lars Jensen. Det angives, at Hans Nielsen Høeg var hans farbror. Underskrifter fra Niels Hansen Høeg og til vitterlighed af P. Richardt og Lars Jensen.
Den 20. marts 1790:
Johan Friderich af Bækkeskov Orangerihus i Everdrup sogn er død. Vurderingsmænd: Gårdmand Lars Jensen af Stavnstrup i Everdrup sogn og Peder Jørgensen af Bødkerhuset i Everdrup. Boet bliver registreret til en værdi af 19 rigsdaler. Der er ingen arvinger til den afdøde, så boet sættes på auktion. Underskrifter fra Lars Jensen og Peder Jørgensen.

Den 24. januar 1792: Ole Pedersen af Hyllede i Kongsted sogn er død. Enken er Bodil Mathiesdatter [som måske hedder Boel Jensdatter]. Der gives afkald på arv, da gården er meget brøstfældig og besætningen mådelig. Lavværge for enken er O. Ronge. Underskrifter fra Bodil Mathiesdatter, Lars Jensen af Stavnstrup i Snesere sogn og Jacob Hetting.
Den
24. januar 1792: På vegne af sin hustru, Kirsten Olsdatter af Hyllede i Kongsted sogn, giver gårdmand Niels Povelsen afkald på arv efter sin svigerfar, Ole Pedersen af Hyllede, da gården er meget brøstfældig og besætningen mådelig. Underskrifter fra Niels Poulsen, Lars Jensen af Stavnstrup i Snesere sogn og Jacob Hetting.
Den
26. februar 1794: Husmand Peder Adriansen af Hemmestrup i Everdrup sogn er død. Enken er Ane Sørensdatter. Børn: Datter, Maren Pedersdatter, 19 år [1775]. Lavværge for enken er gårdmand Christen Christensen af Hemmestrup. Formynder for datteren er gårdmand Peder Nielsen af Hemmestrup. Nævnes: Jens Hansen og hans hustru af Hemmestrup og Hans Peitersen. Gæld til Hans Peitersen, Willum Hansen i Bøgesø, Jens Nielsen der tjener hos gl. Jørgen Hansen i Bøgesø, Christen Christensen af Hemmestrup, Steen Michelsen i Hemmestrup samt Povel Adriansen i Bøgesø. Vurderingsmænd: Hans Hugger af Bækkeskov og gårdmand Niels Pedersen af Hemmestrup. Underskrifter fra Ane Sørensdatter, Christen Christensen, Peder Nielsen, Hans Hugger og Niels Pedersen.
Den
17. marts 1794: Husmand Jørgen Peder
sen af Alleehuset ved Bækkeskov Gods i Everdrup sogn er død. Enken er Sidse Christophersdatter. Børn: Søn, Peder Jørgensen, 43 år [1751], som er skovfoged på Bækkeskov Gods, søn, Hans Jørgensen, 37 år [1757], som tjener hos forpagter Møller på Strandegaard Gods, søn, Niels Jørgensen, 35 år [1759], som er gift og bor hos Lars Jensen i Stavnstrup i Everdrup sogn, datter, Anne Marie Jørgensdatter, som er gift med Jens Skomager i Skovhuse i Øster Egesborg sogn under Liliendal Gods. Kun den ældste søn, Peder Jørgensen, er til stedet ved skifteforretningen, og han repræsenterer sine søskende. Vurderingsmænd: Ladefoged Hans Hugger på Bækkeskov Gods og møller Lorentz Peitersen af Helledes Mølle. Underskrifter fra Sidse Christophersdatter, Peder Jørgensen, Hans Hugger og Lorentz Peitersen. Sjovt nok kan hverken ladefogeden eller møller underskrive med deres fulde navn, dvs. de kunne ikke skrive!

Den 27. december 1800: Husmand Steen Michaelsen af Stavnstrup i Everdrup sogn er død. Enken er Ane Pedersdatter. Arving: Stedsøn, Peder Sørensen, der er soldat og er ungkarl i Stavnstrup. Lavværge for enken er husmand Peder Pedersen af Leestrup i Kongsted sogn. Vurderingsmænd: Niels Peder Thomsen af Hemmestrup og Peder Nielsen af Snesere Torp. Gælden er større end indtægterne, og der er ikke noget at arve. Enken lover at betale gælden den 2. januar 1801. Underskrifter fra Ane Pedersdatter, Peder Pedersen af Leestrup, Niels Pedersen [Thomsen] og Peder Nielsen.
Den 16. april 1801: Gårdmand Niels Hansen af Bøgesø i Everdrup sogn er død. Enken er Anne Hansdatter. Der er umyndige børn, hvis navne ikke angives. Lavværge for enken er Johan Nielsen af Bøgesø. Værge for umyndige børn er Jochum Pedersen af Krømlinge i Everdrup sogn. Vurderingsmænd: Sognefoged Niels Hansen af Bøgesø og skovfoged Peder Jørgensen ved Bækkeskov Gods. Registreringen af boet blev foretaget den 11. november 1800. Synsforretningen på gården blev afholdt den 31. december 1800. Af dyr på gården er der 3 køer, 1 kvie, 2 serk, 12 får, 11 svin og 3 sommerkalve. Fæstebrevet er dateret den 10. oktober 1798. Der er gæld til insidder Jochum Pedersen af Krømlinge. Herskabet vil i betragtning af enkens fattigdom og hendes små uopdragne børn overlade hendes børn til fri rådighed, dog på de vilkår at hun til samme bliver ansvarlig og intet deraf forringe [hun kan blive på gården]. Da Jochum Pedersen giver enken tid til at afdrage på gælden, afsluttes skiftet. Underskrifter fra Anne Hansdatter, Johan Nielsen, Jokum Pedersen, Niels Hansen og Peder Jørgensen.
Den 7. december 1802: Husmand Niels Jensen Skov af Hemmestrup i Everdrup sogn er død. Enken er Mette Andersdatter. Arvinger: Søster, som bor i København, brorsøn, som er skomager i Maribo. Lavværge for enken er husmand Lars Olsen af Snesere. På vegne af arvingerne er mødt Niels Skovs farbror, Peder Jørgensen af Sølperup. Vurderingsmænd: Gårdmand Peder Poulsen af Stavnstrup i Everdrup sogn på sognefogeden vegne, da han er syg, og gårdmand Hans Pedersen af Sølperup i Snesere sogn. Underskrifter fra Peder Jørgensen, Mette Andersdatter, Lars Olsen, Peder Poulsen og Hans Pedersen. Fortsætter den 23. april 1803: Der er gæld til forvalter Sim på Bækkeskov, gårdmand Peder Poulsen af Stavnstrup, husmand Lars Olsen af Snesere og Friderich Ladefoged på Randeje. Gælden er større end indtægterne, og der er intet at arve. Underskrifter fra Lars Olsen, Peder Jørgensen, Peder Poulsen og Hans Pedersen.
Den 4. juni
1803: Husmand Jens Jensen af Sjolte [skrevet Skiolde] i Snesere sogn er død. Enken er Kirsten Pedersdatter. Børn: Datter, Johanne Jensdatter, 13 år [1790], søn, Jens Jensen, 12 år [1791]. Lavværge for enken er Ole Frederichsen af Sjolte by. På børnenes vegne er mødt husmand Niels Hansen i Strandhuset [hvis hustru er Anne Jensdatter]. Vurderingsmænd: Sognefoged og gårdmand Jens Larsen og gårdmand Peder Larsen af Sjolte. Boet indeholder så lidt, at skiftet afsluttes. Underskrifter fra Kirsten Pedersdatter, Ole Frederichsen, Niels Hansen, Jens Larsen og Peder Larsen.
Den 4. juni
1803: Karen Larsdatter, som var gift med udflytter Rasmus Jensen på Sølperup Mark i Snesere sogn, er død. Børn: Datter, Margrethe Rasmusdatter, 19 år [1784], datter, Maren Rasmusdatter, 13 år [1790], datter, Sidse Rasmusdatter, 11 år [1792], som senere kaldes Zidsel Rasmusdatter. Opsynsværge for børnene er deres morbror, husmand Hans Larsen, udflyttet fra Sølperup. Vurderingsmænd: Sognefoged og gårdmand Jens Larsen af Snesere og gårdmand Hans Nielsen, som er udflyttet af Sølperup. Underskrifter fra Rasmus Jensen, Hans Larsen, Jens Larsen og Hans Nielsen. Fortsætter den 11. januar 1804: Vurderingsmænd: Gårdmand Niels Andersen af Sølperup og Hans Nielsen af Sølperup. Gæld til købmand Thorndrup i Præstø. Der er overskud i boet, som deles mellem enkemanden og børnene. Uægte underskrifter fra Rasmus Jensen, Hans Larsen, Hans Nielsen og Niels Andersen. Fortsætter den 20. februar 1804: Vurderingsmænd: Sognefoged Jens Larsen af Snesere og gårdmand Hans Nielsen af Sølperup. Regnskabet gøres endeligt op, og overskuddet fordeles. Ægte underskrifter fra Rasmus Jensen, Hans Larsen, Jens Larsen og Hans Nielsen.

Den 29. marts 1811: Karen Rasmusdatter, som var enke efter gårdmand Peder Povelsen af Stavnstrup i Everdrup sogn, er død. Børn: Søn, Povel Pedersen, 31 år gammel [1781], som opholder sig i København, søn, Ole Pedersen, 29 år gammel [1783], som er borger i København, datter, Kirsten Pedersdatter, 27 år gammel [1785], som er hjemme, søn, Rasmus Pedersen, 26 år gammel [1786], som ligger i kongens tjeneste, søn, Niels Pedersen, 24 år gammel [1788], som ligeledes er i kongens tjeneste, søn, Hans Pedersen, 19 år gammel [1793], som opholder sig hjemme, datter, Sidse Pedersdatter, 16 år gammel [1796], ugift og hjemme, datter, Anne Marie Pedersdatter, 13 år gammel [1799], ugift og hjemme. På de umyndige børns vegne er mødt gårdmand Peder Pedersen af Stavnstrup og husmand Povel Adriansen af Bøgesø. Lavværge for Karen Rasmusdatter er Niels Jørgensen af Stavnstrup. Vurderingsmænd: Sognefoged Hans Nielsen af Engelstrup og gårdmand Hans Rasmussen af Engelstrup. Underskrifter fra Peder Pedersen, Povel Adriansen, Niels Jørgensen, Hans Nielsen og Hans Rasmussen. Fortsætter den 18. maj 1811: Af myndige børn er mødt op Povel Pedersen og Rasmus Pedersen, som er fødselsværge for pigerne, og de repræsenterer også Niels Pedersen. Husmand Niels Peder Thomsen af Hemmestrup repræsenterer Hans Pedersen. For Ole Pedersen er mødt op Peder Jørgensen, der er skovfoged ved Bækkeskov. Underskrifter fra Povel Pedersen, Rasmus Pedersen, Povel Adriansen, Niels Peder Thomsen og Peder Jørgensen. Fortsætter den 5. juni 1811: Gårdens besætning gøres op. Samme personer som tidligere. Fortsætter den 16. marts 1812: Kirsten Pedersdatter er nu blevet gift med gårdmand Peder Jørgensen af Stavnstrup, og han er mødt op, men ellers er personerne de samme, inklusive Povel Pedersen, som tjener i København. En rød ko på 6 år havde faren Peder Povelsen givet til sønnen, Hans Pedersen, og han er nu tjenestekarl hos Peder Jørgensen af Stavnstrup. Pigerne fik af deres far, mens han levede, hver en kakkelovn, hvoraf Kirstens står hos [udlejet til] bødker Niels Anthon på Bækkeskov, og Sidses står hos husmand Ole Pedersen ved Stranden i Everdrup sogn, og Anne Maries står hos husmand Peder Hansen, som er udflyttet fra Stavnstrup [Det var meget normalt dengang, at man lejede en kakkelovn, og der var mennesker, som levede af at eje og udleje kakkelovne.]. Samme underskrifter som tidligere, bl.a. af Povel Pedersen og Olle Pedersen. Fortsættes den 25. april 1812: Husmand Niels Peder Thomsen af Hemmestrup er mødt op på vegne af Hans, der ikke er myndig. Gårdmand Peder Jørgensen af Stavnstrup er mødt op på vegne af sin hustru, Kirsten Pedersdatter, der også er arving. Vurderingsmænd: Gårdmand og sognefoged Ole Larsen af Størlinge og gårdmand Peder Mortensen af Stavnstrup. Underskrifter fra Rasmus Pedersen på vegne af sine brødre og sig selv, Niels Peder Tomsen, Peder Jørgensen, Ole Larsen og Peder Mortensen. Fortsætter den 16. maj 1812: Skovfoged Peder Jørgensen af Bækkeskov er mødt op på vegne af Ole Pedersen, husmand Povel Adriansen af Bøgesø er mødt op på vegne af de umyndige piger, Sidse og Anne Marie. Gårdmand Peder Jørgensen af Stavnstrup meddeler, at han har modtaget godtgørelse for nogle militærkørsler, der foregik i 1808. Der er også betalt til husmand Jens Hansen, der er udflyttet fra Stavnstrup. Den forholdsvis store arv fordeles mellem børnene. Underskrifter fra Povel Adriansen, Peder Jørgensen af Stavnstrup, Peder Jørgensen af Bækkeskov, Ole Larsen og Peder Mortensen.
Den 10. juni 1811: Møller og gårdfæster Mads Madsen Havreberg af Stavnstrup i Everdrup sogn er død. Enken er Nille Laursdatter. Børn: Søn, Mads Madsen Havreberg, 26 år [1785], søn, Lars Friderich Madsen Havreberg, 16 år [1795]. Lavværge for enken er forvalter Jepsen på Lindeved. Værge for umyndige børn er tømmerhandler Hans Olsen af Præstø. Vurderingsmænd: Sognefoged Hans Nielsen af Engelstrup og husmand Hans Jørgensen af Stavnstrup. Fæstebrevet er dateret den 10. oktober 1805, og på Stavnstrup Mølle den 7. juli 1800. En bror til Mads Madsen Havreberg er Peder Havreberg, der er mødt op omkring gæld til Hans Havreberg. Der er gæld til smed Jørgen Nielsen af Engelstrup og Erik Lytzopth af Kongsted. Endvidere til Johan Christian af Bækkeskov og husmand Niels Peder Thomsen af Hemmestrup. Underskrifter fra Hans Nielsen, Hans Jørgensen og Hans Olsen. Fortsætter den 1. juli 1811: Kun Hans Olsen af Præstø er mødt op, så sagen udsættes. Fortsætter den 22. juli 1811: Vurderingsmænd: Sognefoged Niels Hansen af Bøgesø og husmand Hans Jørgensen af Stavnstrup. Der er gæld til købmand Rasmus Kornerup af Præstø per 16. februar 1810 samt smeden Ole Hansen af Stavnstrup. Der skal betales løb til tjenestepigerne Karen Nielsdatter og Maren Rasmusdatter. Der er gæld til Mads Bødker af Tågeskov. Endvidere til møllersvend Niels Mogensen og gårdmand Niels Pedersen på Tærø i Kalvehave sogn, som er betalt af afdødes bror, Friderich Havreberg. Underskrifter fra ? Havreberg, Hans Olsen, Niels Hansen og Hans Jørgensen.
Den 26. januar 1813: Røgter
Ole Jørgensen af Bækkeskov i Everdrup sogn er død. Ole Jørgensen var i tjeneste hos forpagter Giøe på Bækkeskov. Vurderingsmænd: Sognefoged og gårdmand Ole Larsen af Størlinge i Everdrup sogn og snedker Otte Pedersen ved Bækkeskov. Boet bliver registreret til en værdi af 42 rigsdaler, hvoraf de 30 rigsdaler er i rede penge. Der var ikke mødt arvinger eller pårørende op ved forretningen. Giøe varetager boet, indtil det kommer på auktion. Ægte underskrifter fra Ole Larsen og Otte Pedersen. Fortsætter den 28. december 1813: Boet er solgt på auktion den 12. februar 1813 for 5 rigsdaler. Når begravelse mv. er betalt, er der ikke flere penge i boet. Der er ikke dukket debitorer eller slægtninge op, da han ikke havde arvinger, og skifteforretningen afsluttes derfor.
Den 12. februar
1813: Karen Jensdatter, som var gift med husmand Lars Rasmussen af Sjolte i Snesere sogn, er død. Børn: Datter, Inger Larsdatter, 9 år [1804], datter, Anne Larsdatter, 6 år [1807], søn, Jens Larsen, 3 år [1810]. Vurderingsmænd: Gårdmand og sognefoged Niels Nielsen af Brøderup og tingmand Lars Olsen af Aaside i Snesere sogn. Boet bliver registreret. Der er gæld til Lars Rasmussens bror, Peder Rasmussen på Nysø i Præstø sogn, samt ungkarl Jens Larsen af Sjolte. Der er overskud i boet, som deles mellem enkemanden og børnene, hvor sønnen Jens får 55 rigsdaler, mens de to døtre får 27 rigsdaler hver. Børnenes arvekapital lægges som udlæg i dødsboet samt at en del går til opdragelse og pleje. Underskrifter fra Lars Rasmussen, Niels Nielsen og Lars Olsen.
Den 28. december 1813: Gårdmand Hans Pedersen af Sølperup i Snesere sogn er død. Enken er Inger Jensdatter. Børn: Søn, Niels Hansen, myndig, datter, Anne Hansdatter, som er gift med Niels Thomsen. Lavværge for enken er gårdmand Rasmus Jensen af Sølperup, der dog ikke kan være til stede, idet han er i krigstjeneste. Kurator for sønnen er husmand Anders Hansen af Sølperup, mens værge for datteren er gårdmand Otte Hansen af Sølperup. Vurderingsmænd: Sognefoged Ole Larsen af Størlinge og fuldmægtig Hansen på Bækkeskov Gods. I skifteprotokollen den 10. april 1810 er en registrering, at der tilhører dette bo 322 rigsdaler. Der er gæld til Niels Thomsen [svigersønnen] og smeden Ole Hansen af Stavnstrup. Når udgifter er betalt, er der 118 rigsdaler i overskud, som skal deles mellem enken og børnene. Enken lover at udbetale arven til børnene, så snart det er hende muligt, foruden at betale den udestående gæld. Underskrifter fra Inger Jensdatter, Rasmus Jensen, Anders Hansen, Otte Hansen, J. Hansen og Ole Larsen.
Den 3. februar
1814: Gårdmand Jens Pedersen af Lille Tvede i Næstelsø sogn er død. Enken er Anne Larsdatter. Børn: Søn, Lars Jensen, myndig og opholder sig hjemme, datter, Anne Marie Jensdatter, 30 år [1784], som er umyndig og også opholder sig hos sin mor. Lavværge for enken er husmand Hans Jørgensen af Stavnstrup i Everdrup sogn. Formynder for den umyndige datter er husmand Peder Olsen af Blangslev. Vurderingsmænd: Sognefoged Christen Christensen af Brandelev og gårdmand Lars Pedersen af Lille Tvede. Boet bliver registreret. Ægte underskrifter fra Anne Larsdatter, Hans Jørgensen, Lars Jensen, Peder Olsen, Christen Christensen og Lars Pedersen. Fortsætter den 24. november 1814: Ved kongens tilladelse får enken, Anne Larsdatter, tilladelse til at sidde i uskiftet bo, såfremt datterens midler forsegles, registreres og vurderes. For denne tilladelse er der et gebyr på 3½ rigsdaler. Forevist i Præstø Rentekontor den 13. april 1816 og igen den 21. februar 1817.

København den 23. maj 1817: Ellen Hansdatter, som er enke efter afdøde gårdmand Niels Nielsen af Hemmestrup i Everdrup sogn, bevilliges at sidde i uskiftet bo "sålænge hun i mulig stand forbliver og de mindreårige samt svigersønner dermed er tilfreds. " - se skiftet den 23. august 1817.
Den 1. juli 1817: Husmand
Niels Jonasen af Bækkeskov Strandhuse i Everdrup sogn er død. Enken er Anne Thilsdatter. Børn: Søn, Hans Nielsen, 20 år [1797], søn, Niels Nielsen, 17 år [1800], søn, Christen Nielsen, 10 år [1807]. Lavværge for enken er husmand Christen Pedersen af Strandhusene i Everdrup sogn. Formynder for børnene er husmand Peder Nørholm af Strandhusene i Everdrup sogn. Vurderingsmænd: Sognefoged og gårdmand Hans Rasmussen af Engelstrup og indsidder Christian Andreasen ved Stranden i Everdrup sogn. Boet bliver registreret til en værdi af 26 rigsdaler. Gælden svarer til indtægterne for mandens begravelse og den forventede begravelse af enken, og der bliver ikke noget til børnene at arve. Ægte underskrifter fra Anne Thilsdatter, Christen Pedersen, Peder Nørholm, Hans Rasmussen og Christian Andreasen.
Den 23. august 1817: Gårdmand Niels Nielsen af Hemmestrup i Everdrup sogn er død. Enken er Ellen Hansdatter. Børn: Søn, Hans Nielsen, 16 år [1801], søn, Jens Nielsen, 11 år [1806], søn, Peder Nielsen, 8 år [1809], datter, Anne Marie Nielsdatter, alle er hjemme hos moren. Lavværge for enken er gårdmand Rasmus Andersen af Stavnstrup. Formynder for børnene er gårdmand Peder Pedersen af Stavnstrup. Vurderingsmænd: Sognefoged og gårdmand Hans Rasmussen af Engelstrup og gårdmand Peder Mortensen af Stavnstrup. Underskrifter fra Ellen Hansdatter, Rasmus Andersen, Peder Pedersen, Hans Rasmussen og Peder Mortensen. Fortsætter den 17. december 1817: Enken agter at indlede sig i et nyt ægteskab på Bækkeskov i overværelse af sognefoged Hans Rasmussen og gårdmand Peder Mortensen af Stavnstrup. Enkens lavværge er Rasmus Andersen af Stavnstrup. Formynder for børnene er Peder Pedersen af Stavnstrup. Gæld til gårdmand Peder Hansen i Snesere Torp. Gæld til den afdødes bror, gårdmand Peder Nielsen i Riisløv. Gæld til hugger Jacob Hansen i Orup i Roholte sogn og Niels Hugger i Leestrup i Kongsted sogn. Gæld til gårdmand Peder Pedersen af Stavnstrups søn, Niels Pedersen, samt til gårdmand Hans Nielsen i Sølperup i Snesere sogn og skomager Andreas Bertelsen i Leestrup, foruden gårdmand Peder Larsen i S?, gårdmand Hans Rasmussen i Engelstrup i Everdrup sogn, og gårdmand Hans Pedersen i Eskilstrup i Kongsted sogn. Gårdens karl, Jens Nielsen, skal have et halvt års løn. Sammenlagt: Når gælden er betalt, er der kun ganske lidt tilbage at arve. Underskrifter fra Ellen Hansdatter, Rasmus Andersen, Peder Pedersen, Peder Mortensen og Hans Rasmussen.
Den 20. november 1817: Anne Andersdatter, som er enke efter gårdmand Rasmus Olsen af Næstelsø, får bevilling på at sidde i uskiftet bo med sine umyndige børn samtidigt med, at svigersønnen er tilfreds. Børnenes navne angives ikke.
Den 29. juni 1818: Husmand Hans Rasmussen i Kirkeladehuset ved Bækkeskov i Everdrup sogn er død. Enken er Karen Christensdatter. Børn: Søn, Rasmus Hansen, 6 år [1812], søn, Hans Hansen ¾ år [1817], begge hjemme hos deres mor. Lavværge for enken er husmand Peder Jensen af Bækkeskov. Børnene formynder er husmand Peiter Nielsen af Stavnstrup i Everdrup sogn. Vurderingsmænd: Sognefoged og gårdmand Hans Rasmussen af Engelstrup og gårdmand Niels Anns af Engelstrup. Der er gæld til gårdmand Hans Nielsen af Sølperup i Snesere sogn for lånte penge, hvilket enken ikke er vidende om, og hvilken formynderen mener, at det ikke kan forholde sig rigtigt. Under alle omstændigheder bliver det intet til overs til arv og deling. Underskrifter fra Karen Christensdatter, Peder Jensen, Peiter Nielsen, J. Rasmussen og Niels Anns.
Den 21. september
1820: Gårdmand Niels Pedersen af Nørre Tvede i Næstelsø sogn er død. Enken er Maren Andersdatter. Børn: Søn, Lars Nielsen, myndig. Lavværge er Anders Sørensen. Vurderingsmænd: Hr. Petersen og Peder Jørgensen af Bækkeskov. Gæld til husmand Jens Christian Bøgesø og husmand Jens Jørgensen af Nørre Tvede. Underskrifter fra Lars Nielsen, Anders Sørensen, Peder Jørgensen og Petersen.
Den 22. september
1820: Jens Christophersen af Hyllede i Kongsted sogn er død. Enken er Kirsten Jensdatter. Lavværge for enken er Hans Jensen. Arvinger er søskende: Bror: Niels Christophersen, som er død, bror, Peder Christophersen, bror, Hans Christophersen, søster, Ane Christophersdatter, som er enke, søster, Margrethe Christophersdatter, som er gift med Peder Jensen, søster, Karen Christophersdatter, som er gift med Ebbe Christensen. Nævnes og er vist indtægt: Niels Larsen i Hemmestrup. Vurderingsmænd: Niels Nielsen Sjolte og Petersen af Bækkeskov. Underskrifter fra Kirsten Jensdatter, Hans Jensen, Niels Christoffersen, Peder Christoffersen, Hans Christoffersen, Ebbe Christensen og Peder Jensen, Petersen og Niels Nielsen [hvordan kan Niels Christophersen sætte sin underskrift, hvis han er død?].

Den 7. maj 1829: Rasmus Christensen, som er søn af Christen Rasmussen i Sjolte i Snesere sogn, er død. Begge forældre lever.
Den 29. juni 1829: Cathrine Sophie Eilersdatter, som var gift med husmand Søren Rasmussen i Brøderup i Snesere sogn, er død. Enkemanden bliver siddende i uskiftet bo.
Den 11. august 1829: Gårdmand Jacob Hansen i Hyllede i Kongsted sogn er død. Enken er Mette Jensdatter. Børn: Søn, Hans Jacobsen, 45 år [1784], søn, Niels Jacobsen, 36 år [1793], søn, Jens Jacobsen, 25 år [1804]. Da alle arvinger er myndige, bliver der ikke afholdt noget skifte.

Den 12. december 1830: Husmand Peder Jørgensen af Hyllede i Kongsted sogn er død. Enken bliver siddende i uskiftet bo. Der angives ikke mere.
Den 24. december 1830:
Jørgen Hansen, som er søn af gårdmand Hans Nielsen af Engelstrup i Everdrup sogn, er død. Begge forældre lever. Der angives ikke mere.
Den 24. december 1830: Smed
Lars Pedersen af Stavnstrup i Everdrup sogn er død. Han efterlader en søn og en datter, som begge er ugifte. Han har hængt sig selv.
Den 17. december 1830: Skytte
Hans Hansen Aabye på Bækkeskov Gods i Everdrup sogn er død. Enken er Mette Jensdatter. Børn: Datter, Ane Marie Hansdatter Aabye, datter, Hanne Marie Hansdatter Aabye, begge ugifte. Fortsætter den 2. januar 1831: Lavværge for enken er smed Lars Christensen af Terslev. Formynder for børnene er møller Magnus Stobbe af Helledes Mølle i Everdrup sogn. Skytten har penge til gode hos sadelmager Peter Østerberg af Præstø. Enken Mette Jensdatter bor i Terslev. Vurderingsmænd: Sognefoged Jens Larsen og hjælpesognefoged Jens Andersen af Engelstrup i Everdrup sogn. Underskrifter fra Mette Jensdatter, Jens Andersen, Lars Christensen og Magnus Stobbe.
Den 21. januar 1831: Gårdfæster Poul Clausen og hans hustru Maren Rasmusdatter af Sølperup i Snesere sogn er begge døde. Børn: Datter: Søn, Jens Poulsen, søn, Claus Poulsen, søn, Lars Poulsen, søn, Niels Poulsen, datter, Karen Poulsdatter, datter, Ane Marie Poulsdatter, datter, Kirstine Poulsdatter, datter, Margrethe Poulsdatter, som er død den 19. januar 1831. Børnenes formynder er deres farbror, gårdmand Lars Jensen af Dyrlev i Beldringe sogn. Gæld til gårdmand Christen Hansen af Sølperup, gårdens tjenestekarl Anders Jensen af Sølperup, husmand Rasmus Hansen af Brøderup samt gårdmand Lars Jensen af Dyrlev. Vurderingsmænd: Sognefoged Niels Nielsen af Brøderup og tingløber Steffen Rasmussen af Snesere. Der er en regning i forbindelse med begravelsen fra gårdmand Hans Hansen af Sølperup og fra smed Jørgen Nielsen af Engelstrup i Everdrup sogn. Aftægtsmand Hans Nielsen af Sølperup skyldes der også penge til. Endvidere er der udgifter til Ole Ernst af Sølperup og købmand Grønvold. Fæstebrevet er dateret den 16. september 1811. Der er overskud i boet, og der udbetales arv til børnene. Pengene til sønnen Claus er indbetalt i Overformynderiet. Snesere sogns Fattigvæsen har måtte påtage sig at forsøge de resterende børn, Jens, Lars, Niels og Ane Marie. Underskrifter fra Lars Jensen, Hans Nielsen, Christen Hansen, Hans Hansen, Anders Jensen, Hans Larsen, Rasmus Hansen, Ole Ernst, Jørgen Larsen og Jørgen Nielsen samt vurderingsmændene Niels Nielsen og Stephen Rasmussen. Alle undtagen de to sidste med ført pen.
Den 24. januar 1831: Ole Pedersen af Bækkeskov Strandhuse i Everdrup sogn er død. Enken bliver siddende i uskiftet bo ifølge loven af 21. juni 1799.
Den 24. januar
1831: Bodil Hansdatter, som var gift med husmand Ole Gotfred af Hemmestrup i Everdrup sogn, er død. Enkemanden forbliver siddende i uskiftet bo.

Den 24. januar 1831: Husmand Jacob Henriksen af Nyprøve i Everdrup sogn er død. Enken er Kirsten Clementsdatter. Børn: Søn, Henrik Jacobsen, 15 år [1816], søn, Niels Jacobsen, 11 år [1820], søn, Clemen Jacobsen, 2 år [1829], datter, Inger Jacobsdatter, datter, Ane Kirstine Jacobsdatter, begge ugifte. Lavværge for enken er Hans Christian Jensen af Eskilstrup i Kongsted sogn. Formynder for børnene er Henrik Hansen af Bøgesø i Everdrup sogn. Vurderingsmænd: Sognefoged Jens Larsen og hjælpesognefoged Jens Andersen af Engelstrup i Everdrup sogn. Der er gæld til tjenestekarl Lars Hansen af Herlufholm efter regning af 17. januar 1831. Enken ønsker skiftet afsluttet dags dato, da hun agter at erstatte de mangler, der er ved huset. Der er overskud i boet, som deles mellem enken og børnene. Underskrifter fra Kirsten Clemensdatter, Hans Christian Jensen, Henrik Hansen, Jens Larsen og Jens Andersen.
Den 26. januar 1831: Smed Lars Pedersen af Stavnstrup i Everdrup sogn er død. Enken er Ane Eriksdatter. Børn: Søn, Jørgen Larsen, 28 år [1803], datter, Maren Larsdatter, ugift. Lavværge for enken er møller Lars Pedersen af Stavnstrup. Jørgen er værge for sin søster. Der er gæld til møllersvend Søren Pedersen af Stavnstrup. Vurderingsmænd: Sognefoged Jens Larsen og hjælpesognefoged Jens Andersen af Engelstrup. Underskrifter fra Ane Eriksdatter, Lars Pedersen, Jørgen Larsen, Jens Larsen og Jens Andersen.
Den 31. januar 1831: Rasmus Andersen af Bøgesø i Everdrup sogn er død. Han efterlader sig ingen børn, og hans far lever endnu. Der angives ikke mere.
Den 6. februar 1831: Peder Nielsen, der er søn af husmand Peder Andersen af Strandhusene i Everdrup sogn, er død. Der angives ikke mere.
Den 7. februar 1831: Ane Marie Pedersdatter, der er datter af husmand Peder Hansen af Nyprøve i Everdrup sogn, er død. Begge forældre lever. Der angives ikke mere.
Den 2. marts 1831: Lucie Jensdatter, der er datter af gårdmand Jens Nielsen af Hemmestrup i Everdrup sogn, er død. Der angives ikke mere.
Den 18. marts 1831: Ane Margrethe Albrechtsdatter, der var gift med husmand Søren Henrichsen af Nyprøve i Everdrup sogn, er død. Manden forbliver siddende i uskiftet bo. Der angives ikke mere.
Den 18. marts 1831: Niels Hansen, der er søn af husmand Hans Rasmussen af Nyprøve i Everdrup sogn, er død. Begge forældre lever. Der angives ikke mere.
Den 19. marts 1831: Husmand Niels Andersen af Nyprøve i Everdrup sogn er død. Enken forbliver siddende i uskiftet bo. Der angives ikke mere.
Den 26. marts 1831: Boelsmand
Jens Bendtsen af Engelstrup i Everdrup sogn er død. Enken er Ane Marie Christensdatter. Børn: Søn, Niels Jensen, 9 år [1822]. Lavværge for enken er Christen Jensen af Engelstrup. Formynder for sønnen er hans farbror, gårdmand Peder Pedersen af Bårse. Vurderingsmænd: Sognefoged Jens Larsen af Engelstrup og hjælpesognefoged Jens Andersen af Engelstrup i Everdrup sogn. Fortsætter den 7. april 1831: Boet bliver registreret til en værdi af 75 rigsdaler. En synsforretning dateret den 19. december 1829 bliver fremlagt. Der skyldes penge til gårdmand Peder Pedersen af Bårse, smed Jens Nielsen af Bårse, gårdmand Peder Hansen af Bårse samt smed Ole Nielsen af Sjolte i Snesere sogn. Underskrifter fra Ane Marie Christensdatter, Peder Pedersen og Christen Jensen.
Den 28. marts 1831:
Ane Marie Kirsten, som var uægte datter af fruentimmer Ane Nielsdatter af Stavnstrup i Everdrup sogn, er død. Der angives ikke mere.
Den 16. april 1831:
Karen Eilersdatter, som var enke efter husmand Niels Andersen af Nyprøve i Everdrup sogn, er død. Hun efterlader sig 6 umyndige børn.
Den 30. september 1831: Ole Pedersen Schytte og hustru Kirsten Larsdatter af Strandhusene er begge døde. Børn: Søn, Peder Olsen, 40 år, søn, Henrik Olsen, som er død og har efterladt sig: Børn: Søn, Frederik Henriksen, 8 år [1823], datter, Mette Kirstine Henriksdatter, datter, Ane Kirstine Henriksdatter, begge ugifte; Datter, Birthe Olsdatter, som er gift med Anders Hansen af Hammer, datter, Grethe Olsdatter, datter, Ellen Olsdatter, begge ugift. Vurderingsmænd: Jens Larsen af Engelstrup og aftægtsmand Hans Hansen af Engelstrup. Arvinger til Kirsten Larsdatter: Søster, som er gift med husmand Niels Olsen af Nørre Mern. Sønnen Peder Olsen er formynder for de umyndige børn med tilsynsværge Anders Hansen Hammer. Niels Olsen er ikke mødt og repræsenteres af husmand Christen Pedersen af Strandhusene. Boet er lille, og der er ikke noget at arve. Underskrifter fra Peder Olsen, Christen Pedersen, Jens Larsen og Hans Hansen.

Den 15. januar 1841: Husmand Jørgen Andersen af Sjolte i Snesere sogn er død. Enken er Karen Jørgensdatter. Børn: Søn, Anders Jørgensen, opholder sig hjemme på husmandsstedet, søn, Jørgen Jørgensen, som er gårdmand i Nørre Smidstrup i Snesere sogn, datter, Karen Jørgensdatter, 24 år [1817], som opholder sig i Sjolte, datter, Grethe Jørgensdatter, 23 år [1818], som opholder sig i Snesere. Lavværge for enken er Rasmus Jørgensen. Smed Ole Nielsen af Sjolte bliver værge for de umyndige døtre, da brødrene beder sig fritaget. Vurderingsmænd: Stephan Rasmussen af Snesere og Lars Jeppesen af Brøderup. Underskrifter fra Karen Jørgensdatter, Rasmus Jørgensen, Anders Jørgensen, Jørgen Jørgensen, Ole Nielsen, Stephan Rasmussen og Lars Jeppesen.
Den 2. marts 1841: Gårdmand Peder Hansen af Snesere Torp i Snesere sogn er død. Enken er Karen Nielsdatter. Arvinger: Søster, Sidse Hansdatter, som er gift med Rasmus Andersen af Sølperup, søster, Karen Hansdatter, som er gift med Peder Danielsen af Snesere Torp, afdøde søster, Cathrine Hansdatter, som er død og har efterladt sig følgende børn: Søn, husmand Hans Pedersen af Snesere Torp, søn, Peder Pedersen af Faksinge, datter, Anne Pedersdatter, som er gift med Jens Nielsen; halvsøster, Lisbeth, som er død og har efterladt sig følgende børn: Søn, Christen Nielsen, søn, Ole Nielsen, søn, Lars Nielsen, datter, Karen Nielsdatter. Lavværge for enken er gårdmand Niels Hansen af Basnæs i Vejlø sogn. Til stede er aftægtsmand Rasmus Andersen af Sølperup, indsidder Peder Danielsen af Snesere Torp, husmand Hans Pedersen af Snesere Torp, tjenestekarl Peder Pedersen af Faksinge, husmand Jens Nielsen af Snesere, indsidder Christen Nielsen af Sølperup, indsidder Ole Nielsen i Hyllede i Kongsted sogn, Lars Nielsen Kudsk på Bækkeskov gods og husmand Jacob Andersen ved Ravnemøllen. Vurderingsmænd: Sognefoged Peder Pedersen af Store Røttinge og tingløber Stephan Rasmussen af Snesere. Fordringer hos Peder Hansen af Everdrup, Ingvard Nielsen af Bårse, Peder Pedersen af Everdrup, Niels Jensen af Over Even og gårdmand Rasmus Pedersen af Bøgeskov. Karen Nielsdatters børn: Søn, Niels Hansen. Nævnes: Jens Lauritsen af Everdrup, Niels Pedersen af Snesere Torp, Peder Poulsen af Sølperup, Willum Nielsen af Everdrup og Hans Willumsens enke af Snesere Torp. Underskrifter fra Karen Nielsdatter, Niels Hansen, Rasmus Andersen, Peder Danielsen, Hans Pedersen, Peder Pedersen, Peder Pedersen, Jens Nielsen, Christen Nielsen, Ole Nielsen, Lars Nielsen, Jacob Andersen, Peder Pedersen og Stephan Rasmussen.

Den 1. april 1847: Husfæster Morten Hansen meddeler, at hans datter, Martine Olesine Emilianne Mortensdatter er død. Hun efterlader sig intet.
Den 7. april 1847: Gårdmand Peder Pedersen af Snesere Torp er død. Enken er Ane Pedersdatter. Børn af første ægteskab: Søn, Hans Pedersen, der er husmand i Snesere Torp, søn, Peder Pedersen, der er indsidder i Nørre Smidstrup, datter, Anne Kirstine Pedersdatter, der er gift med husmand Jens Nielsen i Snesere. Børn af andet ægteskab med Ane Pedersdatter: Søn, Niels Pedersen, 24 år [1823], der anmelder dødsfaldet og bor hjemme, søn, Jens Pedersen, 23 år [1824], der opholder sig på Nysø, datter, Mette Sophie Pedersdatter, 14 år [1833]. Fortsætter den 18. maj 1847: Lavværge for enken er Peder Povelsen af Sølperup. Alle myndige arvinger er til stedet. Den afdøde har ingen slægtninge. Derfor bliver værge for umyndige børn gårdmand Hans Andersen i Snesere Torp. Vurderingsmænd: Sognefoged Peder Pedersen af Store Røttinge og Tingmand Steffen Rasmussen af Snesere. Der er ingen gæld i boet og således 300 Rigsdaler til deling mellem børnene. Underskrifter fra Ane Pedersdatter, Peder Povelsen, Hans Andersen, Hans Pedersen, Peder Pedersen [søn], Jens Nielsen, Niels Pedersen, Peder Pedersen [af Store Røttinge] og Stephen Rasmussen.

Disse mænd blev henrettet under Bækkeskov Gods i 1739

Anno 1739 i december blev af højædle og velbårne konferentsråd og amtsmand Schiøler i Vordingborg på hans kongelige Majestæts angiven holdt rigtigt registrering og vurdering efter de delikventer som af 21. juli 1739 for det på velbyrdige salig landsdommer Becher begangne mord, blev forrettede i Herrens navn:

Stavnstrup:
Bertel Ibsen, gårdmand
Lars Christensen, husmand
Jens Ibsen, inderste
Lars Rasmussen, ungkarl
Ole Christophersen, ungkarl

Sjolte:
Frederik Christensen, gårdmand
Den 9. august 1739 begraves Friderich Christensens søn af Sjolte, Niels Friderichsen, og han bliver begravet i fattig jord

Brøderup:
Christen Christensen, gårdmand

LI. Tvede:
Christen Sørensen, ungkarl
Jørgen Sørensen, ungkarl - var tjenestekarl hos Niels Pedersen af Lille Tvede.
Ulrich Hermansen, ungkarl

Engelstrup:
Ole Pedersen, ungkarl

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang