PRÆSTØ SOGN

Nedenstående er en liste over forskellige mennesker fra andre sogne, der var i Præstø sogn i især 1700-tallet, men der er også data fra 1600-tallet, idet kirkebøgerne starter i 1691.

Folk fra Spjellerup sogn
Den 23. december 1757: Sidsel Pedersdatter af Spjellerup bliver trolovet til Michel Jensen af Tubæks Mølle. Forlover er Peder Balle Pegmann.

Folk fra Thystrup og Faxe sogn
Den 12. december 1749: Margrethe, som er enke efter Anders Erdmann af Faxe sogn, bliver trolovet til Mathies Wilhelm Lahmann.
Den 12. juli 1767: Casten Hansen af Thystrup i Faxe sogn er den ene forlover, da husmand Niels Rasmussen af Faxe sogn under Rosenlunds Gods bliver trolovet til Anne Nielsdatter, der tjener hos præsten i Præstø.
Den 10. juni 1803: Tjenestepige Lisbeth Christensdatter på Rosendal er gudmor, da daglejer Jens Hemmingsen af Præstø og Maren Christensdatter får døbt sønnen Hemming Jensen.

Folk fra Broskov og Bårse sogn
Den 9. juni 1754: Jørgen Rasmussen af Broskov er forlover, da ungkarl Niels Pedersen af Leestrup bliver trolovet til Anne Christine Madsdatter, som tjener i Oluf Hansens kro.
Den 8. december 1757: Morten Mortensen af Bårse er forlover, da Hans Hansen af Engelstrup bliver trolovet til Karen Mortensdatter, som tjener hos Sr. Vollund i Præstø.
Den 28. februar 1768: Niels Nielsen af Broskov er forlover, da enkemand Hans Henrichsen af Broskov bliver trolovet til Anne Lorentz, der tjener i Oluf Hansens kro i Præstø. Skrædder Jens Friderichsen af Præstø er hendes forlover.

Folk fra Mosebølle, Orup, Vindbyholt og Roholte sogn
Den 2. marts 1704: Cathrine Johansdatter, som er født i Orup i Roholte sogn, bliver begravet 6 år gammel. Hun opholdt sig i huset hos Ole Svan.
Den 9. juni 1754: Jeppe Pedersen ved Vindbyholt er forlover, da ungkarl Niels Pedersen af Leestrup bliver trolovet til Anne Christine Madsdatter, som tjener i Oluf Hansens kro.
Den 10. juli 1770: Enkemand Jens Christensen af Roholte bliver trolovet til Karen Jørgensdatter. Den ene forlover er Christen Jensen af Roholte.
Den 24. april 1803: Gårdmand Niels Jacobsen af Mosebølle er fadder, da vogter af Olesens kro, Jørgen Andersen og Maria Hansdatter, får døbt datteren Cathrine Maria Jørgensdatter.
Den 22. juni 1924: Smed Jens Nielsen af Mosebølle er fadder, da Bestyrer Niels Nielsen og hustru Martine Eline Hansen får døbt sønnen Axel Gunnar Nielsen.

Folk fra Leestrup, Lystrup og Kongsted sogn
Den 9. juni 1754: Ungkarl Niels Pedersen af Leestrup bliver trolovet til Anne Christine Madsdatter, som tjener i Oluf Hansens kro i Præstø.
Den 29. oktober 1839: Forvalter Kjerumgaard af Lystrup i Kongsted sogn er fadder, da maler Henrich Wilhelm Kjerumgaard og Fransine Adolphine Voigt af Præstø får døbt sønnen Carl Ludvig Andreas Kjerumgaard.

Folk fra Lille Røttinge, Over Even, Sjolte, Store Røttinge, Tappernøje, Åside og Snesere sogn
Den 18. februar 1720: Preben Olsen af Lille Røttinge bliver trolovet til Kirsten Hansdatter, som tjener hos Johan Lysholm. Underskrifter fra Johan Lysholm og kaptajnløjtnant Hendrichsen.
Den 6. december 1737: Anders Larsen af Even i Snesere sogn bliver trolovet til Cidsel Hansdatter. Forlovere er Peiter Jochumsen og Frederich Jensen.
Den 27. februar 1739: Murermester Jens Christensen af Sjolte bliver trolovet til Anne Rasmusdatter, der er datter af Rasmus Ibsen af Præstø.
Den 16. april 1749: Peder Pedersen Smed af Snesere er den ene forlover, da Christen Thomæsen på Nysø bliver trolovet til Cidsel Malene Pedersdatter, som er enke efter Hans Mortensen. Den anden forlover er Hans Andersen Møller af Præstø.
Den 25. juli 1759: Mads Jensen af Snesere Torp bliver trolovet til Maren Christensdatter. Forlovere er Johan Danielsen af Præstø og Niels Svendsen af Over Even [skrevet Aarevne] i Snesere sogn.
Den 20. maj 1770: Gårdmand og enkemand Niels Olsen af Snesere bliver trolovet til Maren Nielsdatter.
Den 10. juli 1770: Lars Nielsen af Åside er den ene forlover, da enkemand Jens Christensen af Roholte bliver trolovet til Karen Jørgensdatter.
Den 20. april 1840: Morten Olsen af Snesere og Hans Christoffersen af Snesere er faddere, da husmand, vogter Niels Olsen af Oluf Hansens kro [skrevet Ole Hans Kro] og Kirstine Birthe Nielsdatter får døbt sønnen Christian Nielsen.
Den 17. marts 1921: Husmand Jacob Hansen af Store Røttinge er forlover, da hans søn, parcellist Carl Christian Hansen af Flintemose i Everdrup sogn, bliver viet til Maren Kirstine Jensen.
Den 13. november 1927: Chauffør Verner Hansen af Tappernøje er fadder, da chauffør Edvard Pedersen af Ny Egebjerg og Mertha Marie Hansen  får døbt sønnen Børge Egon Pedersen.

Folk fra Engelstrup, Staunstrup og Everdrup sogn
Den 8. december 1757: Hans Hansen af Engelstrup bliver trolovet til Karen Mortensdatter, som tjener hos Sr. Vollund. Den ene forlover er sadelmager Niels Cronberg af Præstø.
Den 4. august 1761: Berthel Jensen Langberg af Bækkeskov Gods bliver trolovet til Kirstine Andreasdatter af Præstø. Marthinus Kierk er forlover.
Den 23. december 1768: Ungkarl Johan Pedersen af Everdrup bliver trolovet til Anne Magdalene Pedersdatter, som er en enke i Oluf Hansens kro i Præstø. Peder Larsen Bek er den ene forlover.
Den 1. juli 1917: Johanne Antonsen af Everdrup og Vilhelm Antonsen af Everdrup er faddere, da brøndborer Julius Antonsen og Marie Andreasen får døbt sønnen Poul Antonsen.
Den 27. januar 1921: Kalkhandler Niels Nielsen af Stavnstrup bliver viet til Ane Sophie Frederiksen af Engelstrup. Forlovere er F. P. Larsen af Staunstrup og murermester H. Christiansen af Engelstrup.
Den 17. marts 1921: Parcellist Carl Christian Hansen af Flintemose i Everdrup sogn bliver viet til Maren Kirstine Jensen. Journalist Kristian Jensen af Flintemose er forlover.

Folk fra Ambæk, Bønsvig, Roneklint, Stavreby, Stenstrup, Øen Smidstrup og Jungshoved sogn
Den 12. februar 1696: Da Jørgen Madsen bliver trolovet til Christence Christensdatter, er hans forlover hans bror, forpagter Niels Madsen på Jungshoved Slot. Hendes forlover er enken efter byfoged Christen Holberg.
Den 21. februar 1720: Lars Andersen af Ambæk og Peder Rasmussen af Ambæk er forlovere, da Hans Larsen af Præstø bliver trolovet til Bodil Jensdatter.
20 p Trin 1735: Anders Hansen af Øen Smidstrup bliver trolovet til Karen Rasmusdatter, der er enke efter Niels Holm. Forlovere er Lars Jørgensen og Christen Rasmussen Posse.
Den 28. december 1736: Peder Nielsen af Øen Smidstrup er forlover da soldaten Hans Olufsen fra ritmester Eichsteds kompagni i Næstved bliver trolovet til Maren Thomædatter, som tjener hos præsten i Præstø.
Den 6. november 1748: Hans Andersen Skovløber af Bønsvig bliver trolovet til Anne Marie Olufsdatter.
Den 14. juni 1754: Niels Hansen af Roneklint og Niels Jacobsen af Roneklint er forlovere, da Niels Larsen og Maren Andersdatter, som begge tjener hos præsten, bliver trolovet.
Den 15. februar 1755: Matros Hans Thomæsen af Øen Smidstrup bliver trolovet til Johanne Jacobsdatter, der er enke efter Hans Sigvartsen. Forlovere er Gregers Svidtzer og Jens Thomæsen.
Den 17. december 1763: Niels Larsen af Roneklint er forlover, da Peder Erlandsen af Præstø bliver trolovet til enken Cidsel Nielsdatter. Peder Nielsen Holm af Præstø er den anden forlover.
Den 12. juli 1767: Jens Michelsen af Stenstrup i Jungshoved sogn sogn er den ene forlover, da husmand Niels Rasmussen af Fakse sogn under Rosenlunds Gods bliver trolovet til Anne Nielsdatter, der tjener hos præsten i Præstø.
Den 23. januar 1803: Kirsten Jørgensdatter af Degneboligen på Jungshoved Hovmark er gudmor, da indsidder Peder Pedersen og Maren Madsdatter af Nygaard får døbt sønnen Hans Peter Pedersen.
Den 20. april 1840: Pigen Karen Nielsdatter af Stavreby er fadder, da husmand, vogter Niels Olsen og Kirstine Birthe Nielsdatter af Oluf Hansens kro [skrevet Ole Hans Kro] får døbt sønnen Christian Nielsen.
Den 5. juli 1927: Ingeborg Kirstine Nielsen, som er datter af tømrer Hemming Christian Nielsen af Stavreby i Jungshoved sogn og Agnes Petrine Rasmussen, bliver viet til gartner Axel Søren Olsen af Præstø.
Den 9. december 1927: Fyrpasser Rasmus Peter Rasmussen af Roneklint er fadder, da Ejnar Julius Rasmussen af Præstemarken i Præstø og Ellen Karen Alfrida Hansson får døbt sønnen Kjeld Ejgild Rasmussen. Parret er blevet viet i Varberg kirke i Sverige.
Den 1. januar 1928: Ugifte Bertha Marie Jensen af Stavreby er fadder, da gartner Axel Søren Olsen og Ingeborg Christine Nielsen får døbt sønnen Henning Peter Olsen.

Folk fra Endegårde og Skibinge sogn

Den 1. maj 1695: Povel Mortensen fra Skibinge bliver trolovet til Alhed Johansdatter, som har skudsmålsbog fra Hammer.
Den 2. maj 1696: En søster til husmand Laurits Rasmussen af Skibinge, som havde været i København, bliver trolovet til Marvelle Willars, der er kommet fra Jylland og har tjent på Nysøgaard i 3 år, og hvis forlover er Jørgen Pedersen Urtegaardsmand på Nysøgaard. Underskrives af degnen Povel Sørensen af Skibinge og Nicolay Jørgensen af Præstø.
Den 16. april 1706: Karen Vindsdatter, som er enke efter Povel Degn af Skibinge, bliver begravet 62 år gammel.
Den 19. september 1720: Jørgen Pedersen Urtegaardsmand og Mads Hansen af Skibinge er forlovere, da Hendrich Rasmussen af Nysø bliver trolovet til Inger Nielsdatter, som også tjener på Nysø.
Den 9. juni 1769: Niels Christensen af Skibinge bliver trolovet til Maren Hansdatter, som tjener hos hr. Petersen i Præstø. Den ene forlover er Ole Christensen af Skibinge.
Den 7. februar 1772: Niels Hansen af Skibinge og Rasmus Eskildsen af Skibinge er forlovere, da ungkarl Lars Rasmussen bliver trolovet til Anne Pedersdatter.
Den 13. juli 1772: Maren Magdalena Nielsdatter af Endegårde i Skibinge sogn bliver viet til ungkarl Søren Matthiasen af Vordingborg sogn.
Den 28. januar 1774: Jens Matthiasen Castrup af Tubæks Mølle i Skibinge sogn bliver viet til enken Sidsel Petersdatter. Forlovere er N. Kastrup og Thomas Krarup af Præstø.
Den 23. juli 1779: Hustruen til Ole Christensen af Endegårde er gudmor, da husmand Niels Rasmussen og Cathrine Sophie Wilhelmine Hansdatter får døbt sønnen Jens Nielsen.
Den 28. oktober 1799: Snedker Niels Christian Halling af Skibinge bliver trolovet til Ane Kirstine Thygesen af Præstø. Forlovernes underskrifter: bødker Peder Thygesen og snedker Hans Jørgen Hansen.
Den 24. juli 1801: Ungkarl og bødkersvend Matthias Salomon Thygesen af Skibinge bliver trolovet til Anne Elisabeth Bøgvad. Forlovere er Peder Thygesen og Peder Bøgvad.
Den 3. juli 1803: Ungkarl Poul Albrechtsen af Endegårde i Skibinge sogn er fadder, da indsidder Peder Mortensen af Nysø og Bodil Nielsdatter får døbt datteren Anna Pedersdatter.
Den 20. september 1839: Madame Krogh, dvs. Elisabeth Margrethe Smith, at Tubæk Mølle er gudmor, og møllersvend Pretorie, dvs. Albrecht Johan Prætorius, er fadder, da købmand Johan Enoch Hald og Andrea Henriette Schmidt af Præstø får døbt sønnen Nicolai Frederik Severin Hald.
Den 8. april 1909: Enken Karen Rasmussen af Skibinge er gudmor, da sadelmager John Fränkel Petersen og Hanne Bolette Andersen får døbt sønnen Verner Arnold Fränkel Bernhøj.
Den 13. november 1927: Gårdskarl Niels Peter Hansen og Ane Kirstine Hansen af Skibinge er gudmor og fadder, da chauffør Edvard Pedersen af Ny Egebjerg og Mertha Marie Hansen får døbt sønnen Børge Egon Pedersen.

Folk fra Ammendrup, Rekkende og Allerslev sogn
Den 21. november 1694: Anders Nielsen af Allerslev bliver trolovet til Sandra O?, som er enke af Præstø.
Den 23. oktober 1757: Jens Pedersen af Ammendrup bliver trolovet til Karen Larsdatter. Forlovere er Peder Jørgensen og Hans Jensen af Ammendrup.
Den 22. december 1763: Ungkarl Hans Rasmussen af Rekkende bliver trolovet til Birthe Hansdatter. Forlovere er gårdmændene Lars Hansen og Peder Hansen af Rekkende.
Den 21. marts 1768: Niels Nielsen af Allerslev og Peder Nielsen Skovfoged af Rekkende er forlovere, da Jørgen Pedersen af ? bliver trolovet til ?.
Den 19. august 1770: Johan David Dick af Allerslev og Rasmus Bang af Allerslev er forlovere, da ungkarl Peter Biørn af Nysø bliver trolovet til Ingeborg Poxxx.
Den 25. marts 1917: Banemester Peter Mortensen af Allerslev, samt hans datter, Ingeborg Helga Marie Mortensen, er faddere, da landpostbud Hans Peter Jørgensen og Ellen Kristine Mortensen får døbt sønnen Karl Erland Jørgensen.
Den 12. oktober 1924: Skomager Hans Peter Hansen af Allerslev er fadder, da postbud Lars Marius Hansen og Agnes Hansen får døbt sønnen Simon Egon Hansen.
Den 8. maj 1925: Tømrer Hans Larsen af Allerslev er fadder, da drejermester Frantz Henrik Twisselmann Jacobsen og Larsine Larsen får døbt sønnen Laus Twisselmann Jacobsen.

Folk fra Høvdingsgaard, Sageby og Mern
Den 26. januar 1803: Jomfru Castesen af Høvdingsgaard er gudmor, da Niels Friderich Castesen af Præstø og Maren Kirstine Thomsen får døbt sønnen Hendrich Castesen.
Den 12. oktober 1924: Karen Kirstine Rasmussen fra Mern er gudmor, da postbud Lars Marius Hansen og Agnes Hansen får døbt sønnen Simon Egon Hansen.
Den 7. september 1924: Gårdejer Peter Nielsen af Sageby er fadder, da kommis Hans Vilhelm Schultz og Betty Nielsen får døbt sønnen Mogens Schultz.

Folk fra Faksinge og Beldringe sogn
Den 30. oktober 1763: Mads Olsen af Faksinge er forlover, da ungkarl Lars Erichsen af Præstø bliver trolovet til Ellen Jørgensdatter. Den anden forlover er Christen Rasmussen af Præstø.
Den 27. juli 1766: Niels Christensen af Faksinge er forlover, da ungkarl Hans Larsen af Strandegaards Gods bliver trolovet til Lisbeth Olsdatter.
Trinitatis 1779: Fritz Andersen af Beldringe Skovhus er fadder, da Hans Olsen og Birthe Marie Rasmusdatter i Nysøhuset får døbt sønnen Peder Hansen. Peder Rasmussen er fadder.
Den 27. august 1779: Fritz Andersen og Anne Sophie Jensdatter af Beldringe Skovhus får døbt datteren Mette Sophie Fritzdatter. Skipper Peder Erlandsens hustru af Præstø er gudmor.
Den 21. marts 1813: Ungkarl Jakob Hansen af Faksinge bliver udlagt til barnefar, da Giertrud Hansdatter af Nygaard i Præstø får døbt sin uægte søn for Hans Jakob Jakobsen. Kirstine Jensdatter på Nysø er gudmor, mens Hemming Jakobsen og Peder Hansen af Præstø er faddere.

Folk fra Øster Egesborg
Den 3. december 1738: Degnen Friderich Brandt Kisbye af Øster Egesborg bliver trolovet til Hylleborg Knudsdatter.
Den 25. juni 1779: Hr. Spletz fra Øster Egesborg er fadder, da Sr. Herman Ermandinger og Anne Cathrine Lindenhagen får døbt sønnen Hans Severin Ermandinger. Hustruen til ritmester Friis er gudmor.

Folk fra Balle, Langebæk, Sageby Mølle og Kalvehave sogn
Den 6. juli 1692: Jacob Willumsen Møller af Sageby Mølle i Kalvehave sogn bliver trolovet til Ane Johansdatter.
Den 4. april 1737: Enken Anne Jensdatter fra Kalvehave sogn bliver trolovet til Niels Rasmussen fra Dragø.
Den 6. juli 1737: Hans Hendrichsen fra Kalvehave er forlover, da Niels Paulsen snedker bliver trolovet til Karen Hansdatter. Jens Nielsen Vrismand er den anden forlover.
Den 12. oktober 1924: Enken Hanne Hansen af Langebæk er fadder, da postbud Lars Marius Hansen og Agnes Hansen får døbt sønnen Simon Egon Hansen.
Den 7. september 1924: Gårdejer Jens Rasmussen og hustru Kirstine Rasmussen af Balle i Kalvehave sogn er faddere, da kommis Hans Vilhelm Schultz og Betty Nielsen får døbt sønnen Mogens Schultz.
Den 19. oktober 1924: Fyrbøder Hans Kristian Sørensen af Kalvehave og hustru Boline er faddere, da arbejdsmand Carl Vilhelm Sørensen og hustru Seksta Nielsen får døbt sønnen Erik Peter Sørensen.

Folk fra Stege
Den 6. februar 1760: Skipper Hans Henrich Espensen af Stege bliver trolovet til Judithe Jørgensdatter, som er enke efter skipper Hans Olsen. Forlovere er Espen Jørgensen og J. Hansteen.
Den 2. november 1764: Enkemand og hattemager Hemming Knudsen af Stege bliver trolovet til Anne Marie Hansdatter, som er enke efter Christen Ibsen af Præstø.
Den 24. november 1771: Borger Søren Sørensen Vinter af Stege bliver trolovet til Dorthe Nielsdatter Jesman af Præstø. Forlovere er feldbereder Friderich Majman og Jens Johansen.

Folk fra Skelby ved Herlufmagle
Den 8. april 1909: Ungkarl Carl Johannes Jensen af Skelby ved Herlufmagle er fadder, da arbejdsmand Jens Peter Jensen og Klara Andrea Petrea Petersen får døbt sønnen Gerner Heinrich Elom Jensen.

Folk fra Herfølge
Den 3. januar 1758: Tømmersvend Niels Nielsen af Herfølge bliver trolovet til Maren Rasmusdatter af Præstø.

Folk fra Køge
Den 19. marts 1756: Else Olsdatter af Køge bliver trolovet til kurassier Oluf Mortensen under major Bukkes kompagni. Forlovere er Johan Georg Schamberg og Ulrich Jensen.

Folk fra Næstved
Den 11. juni 1693: Enkemand og væver Jens Michelsen af Præstø bliver trolovet til Apelone Rasmusdatter, der har skudsmålsbog fra Sct. Peders sogn i Næstved.
Den 28. december 1736: Soldaten Hans Olufsen fra ritmester Eichsteds kompagni i Næstved bliver trolovet til Maren Thomædatter, som tjener hos præsten.
Den 2. oktober 1839: Jomfru Caroline Carstensen af Næstved er del-gudmor, og Andreas Carstensen af Næstved er fadder, da slagter Carsten Carstensen Egebjerg af Præstø og Sara Mendel får døbt sønnen Andreas Nicolai Carstensen Egebjerg.
Den 5. september 1927: Bager Valdemar Egeberg og Sofie Christiansen af Næstved er gudmor og fadder, da murer Emil Lytthans Eriksen og Thora Emma Carstensen Egeberg får døbt sønnen Kjeld Russel Lytthans Eriksen. Parret er blevet viet i Brooklyn i New York.

Folk fra Vordingborg sogn
Den 13. juli 1772: Ungkarl Søren Matthiasen af Vordingborg sogn bliver viet til Maren Magdalena Nielsdatter af Endegårde i Skibinge sogn.

Folk fra Skallerup og Udby sogn
Den 12. maj 1701: Hemming Rasmussens søn af Skallerup, Henrich Hemmingsen bliver begravet 29 år gammel. Denne havde hugget sig i livet med en økse på sin fars arbejde den 4. maj og var bragt til Præstø den 9. maj 1701.
Den 14. september 1737: Hans Nielsen af Skallerup er forlover, da karl Jens Hansen bliver trolovet til Birthe Hansdatter. Peiter Jensen Møllerup er den anden forlover. Bruden døde før brylluppet.
Den 12. marts 1839: Madame Spang, Christiane Philipine Dørmager, af Udby præstegård er gudmor,da sognepræst Ludvig August Nissen af Præstø og Anna Dorothea Westergaard får døbt sønnen Ludvig August Nissen.

Folk fra Næstelsø
Den 13. februar 1695: Karen Jensdatter, der har skudsmålsbog fra Næstelsø, bliver trolovet til feldbereder Povel Nielsen af Præstø, som før var kudsk på Nysø.

Folk fra Hammer sogn
Den 1. maj 1695: Alhed Johansdatter, som har skudsmålsbog fra Hammer, og hvis forlover er bager Søren Sørensen af Præstø, bliver trolovet til Povel Mortensen af Skibinge, og hvis forlover er skipper Niels Svendsen af Præstø.

Folk fra Rettestrup og Vejlø sogn
Den 11. september 1839: Madame Kragh af Rettestrup Mølle er gudmor, da forpagter Daniel Winther Boserup af Præstø og Mathilde Petra Rutz får døbt sønnen Eggert Sophus Boserup.

Folk fra Sakskøbing
Den 13. maj 1921: Bankbestyrer Aage Kristoffersen af Sakskøbing bliver viet til Ellen Anne Marie Ernst af Præstø. Ellens far er tidligere sergent Carl Nielsen Ernst, der boede på Skydebanegade i København.

Folk fra Slagelse
Miseri 1751: Møller Lorentz Jacob Frigast ved Slagelse bliver trolovet til Christine Johansdatter Swarting. Forlovere er C. Hyltoft og Hendrich Gielf.

Folk fra Sorø
Den 13. juli 1924: Bagermester Carl Christiansen fra Pedersborg i Sorø er fadder, da maskinfabrikant Otto Andreas Kristiansen og hustru Oda Nielsen får døbt sønnen Svend Ove Kristiansen

Folk fra Skælskør
Den 13. juli 1924: Møller Kristiansen fra Kanehøj Mølle ved Skælskør er fadder, da maskinfabrikant Otto Andreas Kristiansen og hustru Oda Nielsen får døbt sønnen Svend Ove Kristiansen

Folk fra København
Den 4. august 1720: Skibsbygger David Michelsen Plato ved Holmen i København bliver trolovet til Anne Bendtsdatter Haard af Præstø. Forlovere er Christopher Zeier af Præstø og hr. Peder Andichsen af København.
Den 12. juli 1799: Otto Himmelstrup Hvidberg af København bliver trolovet til Christiana Helena Charlotta Ziervogel af Præstø. Forlovernes underskrifter: H. G. Ziervogel og F. Brorson.
Den 5. juli 1839: Niels Peter Hasle af København er fadder, da hofjunker Hans Diderich Grove og Jeanette Bolette Rademaker får døbt sønnen Ludvig Christian Grove.
Den 18. januar 1909: Pigen Sofie Larsen af København er gudmor, da karetmager Jens Folkersen og Rasmine Bolette Johanne Kristine Larsine Wilhelmsen får døbt sønnen Nathanael Folkersen.
Den 11. juli 1909: Enkefru Antonie Elisabeth Reumert af København er gudmor, da tømrermester Hans Hvenegaard og Ellen Reumert, født Aggerholm, får døbt sønnen Søren Ejnar Ip Hvenegaard Aggerholm.
Den 9. april 1917: Husejer Christian Petersen og hustru, Jenny Petersen, af København er faddere, da Fritz Valdemar Heinrich Müller og Ingeborg Vilhelmine Jacobine Hansen får døbt sønnen Povl Marinus Høgermann Müller.
Den 22. juli 1917: Cigarfabrikant Aleksander Torp og hustru, Anna Torp, af København er faddere, da støbemester Oluf Aksel Torp og Olga Jensine Olufa Pedersen får døbt sønnen Holger Einer Torp.
Den 21. oktober 1917: Fabrikant Hans Christoffersen Petersen af København og hustru, Bodil Marie Rasmussen, samt elektroingeniør Poul Anker Palm af København er faddere, da fabrikant Valentin Palm og Stefanie Barbara von Saumgarsten får døbt sønnen Ole Heinrich Palm.
Den 13. marts 1921: Repræsentant og ungkarl Axel Valdemar Sørensen af København bliver viet til Dagny Marie Nielsen.
Den 13. juli 1924: Pigen Ella Nielsen i København er gudmor, da maskinfabrikant Otto Andreas Kristiansen og hustru Oda Nielsen får døbt sønnen Svend Ove Kristiansen.
Den 8. maj 1925: Forstanderinde Franciska Jacobsen af København er gudmor, og havnefoged Blochs enke samt kobbersmed Rasmus Frederik Jacobsen af København er faddere, da drejermester Frantz Henrik Twisselmann Jacobsen og Larsine Larsen får døbt sønnen Laus Twisselmann Jacobsen.

Folk fra Ordrup og Gentofte sogn
Den 21. maj 1927: Tømrersvend og ungkarl Christian Viggo Christensen af Ordrup i Gentofte sogn bliver viet til Anna Kirstine Nielsen af Præstø. Hans forældre er Jens Peter Christensen af Rødeled i Præstø Landsogn og hustru.

Folk fra Nyborg
Den 18. marts 1694: Oluf Pedersen Skrædder bliver trolovet til Anne Kirstine Hansdatter, som er kommet til Præstø fra Fyn med skudsmålsbog fra Nyborg.

Folk fra Otterup
Den 11. juli 1909: Proprietær Peter Emil Hvenegaard og hustru Anne Elisabeth er faddere, da tømrermester Hans Hvenegaard og Ellen Reumert, født Ellen Aggerholm, får døbt sønnen Søren Ejnar Ip Hvenegaard Aggerholm.

Folk fra Veflinge
Den 9. november 1924: Fru Signe Andersen fra Veflinge på Fyn er fadder, da mejeriejer Carl Marius Hansen og hustru Anna Nielsen får døbt sønnen Ivan Kildegaard Skovlykke Hansen.

Folk fra Grindsted
Den 31. maj 1925: Gårdejer Laust Horsbøl Lauridsen af Grindsted [skrevet Hörsbül Laursen] er fadder, da arbejdsmand Hans Peters Christoffersen og Maren Jensen Klit får døbt sønnen Johan Christen Klit Christoffersen.

Folk fra Kejlstrup og Feldballe sogn
Den 21. maj 1927: Anna Kirstine Nielsen af Præstø, hvis forældre er kreaturhandler Jens Kjeldsen Nielsen af Kejlstrup i Feldballe sogn og Mine Møller, bliver viet til Christian Viggo Christensen af Ordrup.

Folk fra Tendrup og Hornslet sogn
Den 31. maj 1925: Anne Jensen Klit af Tendrup og Christen Jensen Klit af Hornslet er faddere, da arbejdsmand Hans Peters Christoffersen og Maren Jensen Klit får døbt sønnen Johan Christen Klit Christoffersen.

Folk fra Lisbjerg
Den 13. februar 1695: Povel Nielsen, som før var kudsk på Nysø, men nu er feldbereder i Præstø, og som er kommet til stedet fra Jylland, fra Lisbjerg sogn, bliver trolovet til Karen Jensdatter, der har skudsmålsbog fra Næstelsø.

Folk fra Grenå
Den 13. marts 1921: Dagny Marie Nielsen, som er datter af fisker Niels Nielsen af Grenå og Johanne Mikala Vilhelmine Johansen, bliver viet til Axel Valdemar Sørensen af København.

Folk fra Skovby i Jylland
Den 22. juni 1924: Marie, som er gift med stenhugger Anton Hansen i Skovby, Jylland, er fadder, da Bestyrer Niels Nielsen og hustru Martine Eline Hansen får døbt sønnen Axel Gunnar Nielsen.

Folk fra Holstebro
Den 11. juli 1909: Bankdirektør Isak Preetzmann Aggerholm fra Holstebro er fadder, da tømrermester Hans Hvenegaard og Ellen Reumert, født Aggerholm, får døbt sønnen Søren Ejnar Ip Hvenegaard Aggerholm.

Folk fra Skanderborg
Den 10. juni 1749: Christopher Ermandinger af Skanderborg bliver viet til Karen Sorterup. Forlovere er F. Sorterup og T. Fredelund.

Folk fra Hjordkær
Den 31. maj 1925: Forretningsdrivende fru Hansine Jensen af Hjordkær er gudmor, da arbejdsmand Hans Peters Christoffersen og Maren Jensen Klit får døbt sønnen Johan Christen Klit Christoffersen.

Folk fra Mollerup og Rødding sogn
Den 28. august 1927: Snedker Axel Christensen af Rødding vies til Anna Antonie Hansen Rødding. Hans forældre er snedker Jens Christensen og Ane Elisabeth Sofie Nielsen af Mollerup i Rødding sogn. Hendes forældre er Peter Antonius Hansen og hustru af Præstø.

Folk fra Flensborg
Lætare 1736: Skibskarlen Peder Friederichsen fra Flensburg er mødt op med skipper Friederich Hansen, som nu er husfoged i Flensborg, for at blive trolovet til Hans Lofrensens steddatter, Giertrud Jacobsdatter. Underskrevet af Friederich Hansen.

Soldater og andre folk i Præstø med sjove navne

Den 13. april 1693: Byfoged Christen Hoelberg er forlover, da Peder Olufsen Smed bliver trolovet til Anne Christensdatter.
Den 4. maj 1701: Forrige kirkeværge Jørgen Nicolaj Groth bliver begravet 51 år gammel.
Den 24. februar 1702: Dødfødte tvillinger, hvor Johan Gelf er faren, er blevet begravet.
Den 6. marts 1702: Anne Cathrine Nielsdatter Vemmeløf, som var gift med scholæ rectoris Jørgen Pedersen, bliver begravet 29 år gammel.
Den 16. september 1702: Begravet Peder Lauritsen på 22 år. Han blev fundet druknet på Præstø strand ved den forladte båd.
Den 25. januar 1703: Christen Christensen Bilde bliver begravet 25 år gammel.
Den 28. juli 1703: Henrich Svendsen Ladefogeds barn bliver begravet 3 år gammel.
Den 20. oktober 1703: Mette, som er datter af Christen Ørum, bliver begravet 4 år gammel.
Den 14. januar 1704: Christian, som er søn af Johan Trejman Dreier, bliver begravet 1 uge gammel.

Den 27. marts 1704: Johanne, som er datter af Hans Holgersen Skomager, bliver begravet 5 år gammel.
Den 11. april 1704: Nicolaj Klocker får begravet sine børn, Helvig på 6 år og Anne Cathrine på 3 år, begge døde af småkopper.
Den 3. maj 1704: Kaptajn Christian Wilhelm Campherbet bliver begravet 42 år gammel. Han var kaptajn under det vester selandske regiment.
Den 12. november 1704: Anne Marie, som var datter af byfoged Hans Ejlertsen, bliver begravet 6 år gammel.
Den 8. december 1704: Elias Christophersen Sejer bliver begravet 54 år gammel.
Den 14. januar 1705: Søren Sørensen Ribe får begravet et dødfødt barn.
Den 21. januar 1705: Provsten, mag. Peder Winslou bliver begravet 69 år gammel.
Den 6. juli 1705: Anne Margrethe Vagner, som var gift med Jens Villadtsen, bliver begravet 62 år gammel.
Den 8. januar 1706: Christian Wilhelm Kampherbach begraves 11 måneder gammel.
Den 8. januar 1706: Christian Johansen Treimand begraves 9 måneder gammel.
Den 7. april 1706: Niels Nielsen Bilde begraves 2 år og 4 måneder gammel.
Den 9. oktober 1706: Friderich Brandtsen af Præstø begraves 30 år gammel.
Den 18. marts 1708: Dorthe Christensdatter, som var gift med Hans Hansen Knegth, begraves 42 år gammel.
Den 29. december 1708: Maren Jensdatter, som var gift med Johan Gielf, begraves 44 år gammel.

Den 29. april 1709: Johan Treimand begraves 69 år gammel.
Den 1. februar 1719: Jacob Lysholm og Christopher Syv er forlovere, da Lysholms tjenestefolk, Rasmus Olsen og Mette Hansdatter bliver trolovet.
Den 24. februar 1719: Hans Martinussen og Andreas Crone er forlovere, da musketer Peter Jensen under Bühlovs kompagni bliver trolovet til Giertrud Knudsdatter.
Den 11. december 1719: Nathanael Benther, der har afsked som kvartermester fra oberst Schachs regiment, bliver trolovet til Margrethe Eliasdatter Sejer. Bevidnes af byfoged Søren Barchmand og Christopher Syv handskemager.
Den 28. december 1719: Christian Carl Stadelin bliver trolovet til enken Barbara Marie Eliasdatter Seyer. Hun var gift med Peder Madsen. Underskrift fra Christopher Sejer og R. Brønstorph. Sidstnævnte kaldes i teksten for Mag. Brunsterup i Lousted.
Den 3. juli 1720: Skomager Jens Veisman bliver trolovet til Maren Andersdatter. Forlovere er borgerne Niels Povelsen Snedker og Ludolph Lahman af Præstø.
Den 14. oktober 1720: Hans Martinusen Eysenberg og Niels Hansen underskriver sig som forlovere, da Nicolaj Jensen bliver trolovet til Maren Jørgensdatter.
2 p Trin 1727: Hans Martinussen Eisenberg skrædder og Marie Mallene Jacobsdatter får døbt sønnen Peder Hansen Eisenberg. Else Lynge er gudmor, mens faddere er Jørgen Balling, Hans Lofrensen [Lorenzen] og Cidsel Holm.
7 p Trin 1727: Mathias Salomon skomager får døbt sønnen Iver Mathiasen Salomon. Margrethe Dam er gudmor. Faddere er Jens Veisman, Hans Hendrichsen, Peder Haard og Kirsten Falster.
22 p Trin 1727: Niels Christophersen og Cidsel Pedersdatter får døbt datteren Maren Nielsdatter. Maren Lahman og Anne Madsdatter er gudmødre. Hans Callehave og Erich Hansen er mandsfaddere.

Den 10. august 1736: Rytteren Lars Nielsen ved ritmester Barners kompagni bliver trolovet til Karen Nielsdatter.
Den 4. november 1737: Christen Rasmussen Possel af Præstø er forlover, da Niels Bertelsen bliver trolovet til Cidsel Sørensdatter.

Den 5. december 1737: Rytteren Peter Mansvetus Roijan af Præstø bliver trolovet til Margrethe Jensdatter.
Den 6. december 1737: Jens Hartmann af Præstø bliver trolovet til Anne Margrethe Jacobsdatter. Lars Jensen Kragelund er forlover.
Den 14. december 1737: Niels Nielsen Gandorph af Præstø bliver trolovet til enken Birthe Jensdatter.
Den 22. januar 1738: Jørgen Pedersen Holm af Præstø er forlover, da Thomas Simonsen feldbereder bliver trolovet til Maren Hansdatter.
Den 6. april 1738: Kurasier Andreas Mogensen af Præstø bliver trolovet til Karen Christensdatter. Forlovere er Lars Christian og Henrich Kronberg.
4 p Trin 1738: Anders Brorsen af Præstø bliver trolovet til Anne Nielsdatter, der er enke efter Peder Jensen. Forlovere er Hans Espensen og Johan Georg Bibler.
Den 29. august 1738: Kurasier Carolus Gustavus Goldtstein af Præstø bliver trolovet til Johanna Dorthea Ludwigsdatter.
Den 17. september 1738: N. Benter og Henrich Murup af Præstø er forlovere, da tømmermand Søren Jacobsen bliver trolovet til Maren Christensdatter.
Den 8. oktober 1738: Kurasier Rasmus Jensen Galdring af Præstø bliver trolovet til Anne Sophie Larsdatter Kragelund. Forlovere er Lars Jensen Kragelund og Rasmus Jensen Holm.
Den 8. april 1739: Hans Hendrichsen Kallehauge og Mathies Svan af Præstø er forlovere, da Peder Andersen bliver trolovet til Anne Elisabeth Andersdatter Kallehave.
Den 15. april 1739: Wilhelm Lorentzen Jyller af Præstø bliver trolovet til Mette Sophie Nimb. Forlovere er Hans Lorendsen Jyller og en anden.
Den 1. juni 1739: Friderich Thiellesen og Peder Aggerup af Præstø er forlovere, da Peder Krøyer bliver trolovet til sit søskendebarn, Gaacken Margrethe Agerop.
Den 15. juli 1739: Kurasier Niels Hansen Berg af Præstø bliver trolovet til Marie Olufsdatter. Forlovere er vagtmester R. Jacobsen og korporal A. Dyhr.
Den 7. august 1739: Niels Pedersen Jesmann af Præstø bliver trolovet til Anne Marie Hans Henrichsdatter. Forlovere er Hans Hendrichsen Kallehauge og Svend Nielsen Smed.
Den 3. oktober 1739: Kurasier Jacob Reichentrog af Præstø bliver trolovet til Eva Sophia Steenberg. Jens Hostrup er den ene forlover.
Den 24. januar 1749: Kurasier Lars Larsen af Præstø under major Kardorff bliver trolovet til Karen Pedersdatter. Forlovere er P. Dyhr og Jens Højstrup.
Den 17. marts 1749: Hans Olsen af Præstø bliver trolovet til Judith Jørgensdatter Holm. Underskrevet af J. Hansteen og Jacob Maymand.
Den 18. april 1749: Peder Hansen Eisenberg af Præstø bliver trolovet til Maren Hansdatter, som er enke efter Peder Aagaard. Forlovere er skomager Mathias Salomon og møller Hans Andersen.
Den 26. september 1749: Skrædder Hans Lorentzen Juller og Benditta Hansdatter af Præstø troloves. Hun er datter af Hans Glarmester. Forlovere er Mathias Svan og Hans Rasmussen.

Den 30. januar 1750: Enken efter Rasmus Krei troloves til Svend Nielsen Snedker. Underskrives af Hans Kallehauge.
Den 24. marts 1750: Jacob Maymand og Mathias Olsen Svan skriver under, da Friderich Poulsen troloves til Birthe Andersdatter, som er enke efter Oluf Gundersen.
Den 17. juli 1750: Johan Uldrich Danielsen Væver Smed troloves til Giertrud Margrethe Jensdatter, som er datter af Jens Weisman. Underskrives af Daniel Uldrich Swilef og Conrad Ludvig Slagter.
Den 5. marts 1751: Christoffer Larsen og Peder Ermandinger skriver under, da skibskarl Hans Larsen troloves til Dorthe Cathrine Frantzdatter.
Den 15. april 1752: Thomas Normand og Peder Mogensen skriver under, da Hans Olsen troloves til Karen Hansdatter, begge tjenestefolk hos hr. Sorterup.
Den 26. maj 1752: Møller Johan Dock bliver trolovet til Dorothea Catharina salige Chuurs. Forlovere er J. Frølundt og T. Fredelund [dvs. byfoged Tage Fredlund].
Den 5. december 1753: Skomager Rasmus Gielf troloves til Birthe Søfrens. Forlovere er Michael Gielf og Mads Mortensen.
Den 5. februar 1754: Skomager Jens Nielsen Gandrup troloves til Inger Povelsdatter. Hans Kallehauge og Jens Nielsen skriver under.
Den 17. september 1754: Niels Gandrup og Niels Jørgensen af Præstø er forlovere, da matros Hans Hansen troloves til Sidsel Margrethe Cortsdatter.
Den 26. september 1755: Curassier Andreas Clausen ved major von Kardorphs kompagni troloves til Christence Andersdatter.
Den 21. februar 1756: Landsoldat Jens Christensen Blok af Præstø bliver trolovet til Else Cathrine Pedersdatter. Forlovere er Peder Erichsen Leth og Peder Mogensen uden for byen, dvs. Præstø.
Den 17. maj 1756: Skomager Henrich Hansen Kallehauge af Præstø bliver trolovet til Anne Margrethe Hansdatter. Forlovere er Hans Kallehauge og Hans Jørgensen af Præstø.
Den 15. juni 1756: Klejnsmed Jørgen Thorsen af Præstø bliver trolovet til enken Cathrine Margrethe Silkow. Forlovere er Rasmus Kier og Marthinus Kinsch.
Den 22. september 1756: Købmand Thomas Krarup af Præstø bliver trolovet til Anne Marie Henrichsdatter Møller. Forlovere er J. P. Sorterup og Christopher Ermandinger.
Den 6. juli 1757: Kurassier Peder Holm af Præstø ved Moltkes kompagni bliver trolovet til Johanne Andersdatter. Forlovere er N. Dyhr og Anders Vorm.
Den 15. juli 1757: Johannes Petersen Ryde af Præstø bliver trolovet til Anne Marie Christiansdatter. Forlovere er N. Dyhr og Rasmus Gelf.
Den 25. oktober 1757: Andreas Jacob Kok af Præstø bliver trolovet til Lucie Boy. Hans Jørgensen og Hans Svan er forlovere.
Den 13. juli 1759: Byskriver Villum Ring af Præstø bliver trolovet til Marie Villumsdatter. Forlovere er Hendrich Gielf og Rasmus Gielf.

Den 15. februar 1760: Hans Svan og Rasmus Gelf af Præstø er forlovere, da feldbereder Jens Johansen bliver trolovet til Marie Henrichsdatter.
Den 15. august 1760: Cancellie-assessor Oluf Bruun af Præstø bliver trolovet til Margaretha Friderica von Horn.
Den 4. december 1760: Karen Hansdatter, som er gift med Jochum Snedker af Præstø, er gudmor, da skipper Hans Espensen [skrevet Espesen] og Judithe Jørgensdatter får døbt datteren Anne Cathrine Hansdatter.
Den 19. december 1760: Byskriver Villum Ring af Præstø [skrevet Ringe] og hustru Maren har født sønnen Oluf Ring, der dør efter hjemmedåben.
Den 1. januar 1761: Skomager Jens Gandrup af Præstø er fadder, da skomager Hans Hansen Kallehauge og Malene Pedersdatter får døbt sønnen Morten Hansen Kallehauge.
Den 11. januar 1761: Urmager Rasmus Kjær af Præstø er fadder, da møller Morten Nielsen i vejrmøllen og Laurice Johansdatter får døbt sønnen Johan Friderich Mortensen.
Den 20. februar 1761: Bager Reimert Cremnitz af Præstø og Anne Worm får døbt datteren Christine Hedevig Cremnitz.
Den 6. marts 1761: Judithe, som er gift med skipper Hans Espesen, er gudmor, da snedker Henrich Rodian af Præstø og Karen Rasmusdatter får døbt datteren Caroline Rodian.
Den 29. marts 1761: Skomagersvend Peder Bremer af Præstø og snedkersvend Christian Cortsen af Præstø er faddere, da matros Hans Hansen og Bendithe Hansdatter får døbt sønnen Hans Hansen.
Den 27. maj 1761: Hans Gregersen Svitzer af Præstø [skrevet Svidser] samt skomagersvend Abraham Olsen er faddere, da feldbereder Jens Johansen og Anne Marie Hemmingsdatter får døbt datteren Karen Jensdatter.
Den 19. juli 1761: Jomfru Charlotte Zimmer af Præstø er del-gudmor, da murermester Johannes Gielf og Else Andersdatter får døbt sønnen Peder Gielf.
Den 24. juli 1761: Byfoged Tage Fredlund af Præstø [skrevet Fredelund] er fadder, da parykmager Carl Zacharias Munch og amtets jordemoder Marie Elisabeth får døbt datteren Sara Sophie Munch.
Den 27. juli 1761: Regimentkvartermester Adrian Kiøbke af Præstø og Ellen Marie Zimmer får døbt datteren Conradine Vilhelmine Kiøbke. Gudmor er fru geheimrådinde von Reitzenstein sammen med frøken Helene Elisabeth de Munthe. Faddere er justitsråd Bruun, landsdommer de Munthe av Morgenstierne og konduktør Terkel Zimmer [skrevet Ziumer].
Den 12. august 1761: Snedkersvend Johan Philip Kaas af Præstø bliver trolovet til Margrethe Nielsdatter. Forlovere er skomager Hans Hansen og Niels Jørgensen.
Den 10. april 1762: Skomager Anders Wejsman bliver trolovet til Margrethe Kierck, som er datter af Marthinus Kierck. Johan Danielsen og Marthinus Kierck er forlovere. NB: Hun er siden død.
Den 29. oktober 1762: Skomager Anders Weisman af Præstø bliver trolovet til Margrethe Andersdatter, som er steddatter til Niels Jensen.
Den 11. november 1763: Dragon Christian Lund af Præstø bliver trolovet til Anne Sophie Borritz. Forlovere er Johanne Ryde og Anton Heidegger.
Den 9. august 1765: Michael Petersen Berg af Præstø bliver viet til Else Margrethe Møller uden foregående trolovelse ifølge kongelig tilladelse.
Den 28. august 1765: Byfoged og birkedommer Andreas Badstüber af Præstø [skrevet Badstyber] bliver trolovet til jomfru Karen Fielsted.
Den 16. april 1766: Møller Friderich Nielsen af Præstø bliver trolovet til Anne Nielsdatter Jesman. Hans Espensen og Ole Hansen Bødker er forlovere.
Den 12. november 1766: Sognepræst Edvard Steuner [skrevet Edvard Stevner] af Elmelund menighed bliver trolovet til jomfru Maria Christina Fjelsted. De er beslægtede.
Den 5. december 1766: Korporal Johan Conrad Clement af Præstø [skrevet Clermend] er forlover, da vagtmester Christian Henrichsen bliver trolovet til Else Jensdatter.
Den 28. august 1767: Anders Gulbeck og Hillebrand af Præstø er forlovere, da dragon Jens Nielsen under major Hulk bliver trolovet til jomfru Adriane Sønderby [skrevet Søndbye].
Den 8. oktober 1767: Skomager Ole Hansen Kaare af Præstø bliver trolovet til Lisbeth Pedersdatter, som er tjenestepige hos Hans Espensen. Rasmus Gielf er den ene forlover.
Den 16. september 1768: Urtegårdsmand Christopher Dehn af Nysø bliver viet til Helene Erichsdatter uden forudgående trolovelse.

Den 11. april 1770: Købmand og handelsmand Ib Petersen af Præstø bliver viet til Anne Kirstine Nørager uden forudgående trolovelse.
Den 29. april 1770: Dragon Frants Corel af Præstø bliver trolovet til Karen Hansdatter på Nysø. Johan Friderich Corel er den ene forlover, og husmand Hans Henrichsen er den anden.
Den 25. oktober 1771: Stephen Wessendonck af Præstø bliver viet til Elisabeth Regina Bolsen.
Den 17. april 1772: Bager Christopher Ringe af Præstø bliver trolovet til Karen Nielsdatter. Forlovere er Hans Kallehauge og Jochum Hansen af Præstø.
Den 19. juni 1772: Andreas Badstuber af Præstø og Johan Gotfred Demel er forlovere, da murermestersvend Daniel Hansen bliver trolovet til Mette Larsdatter.
Den 1. september 1773: Anna Christiane Krarup af Præstø bliver viet til urmager Rasmus Kjær af Præstø. Forlovere er Thomas Krarup og Monne.
Den 10. juni 1774: Korporal Johan Friderich Walther af Præstø bliver viet til Ellen Cathrine, der er enke efter Peder Jensen.
Den 16. september 1778: Købmand Reeberg og hustru Birgitte Kirstine Stilling af Præstø får døbt datteren Agathe Marie Reeberg.
16 p Trin 1778: Da Gartner ved Nysø, Bertel Jensen, får døbt sønnen Jens Bertelsen, er gudmødre hustruen til Daniel Bøhm og enken efter Jens Bilde. Faddere er Christian Skomager Smed, Hans Henrich Kallehauge og Morten Kallehauge.
Den 21. maj 1779: Da kancelliråd Andreas Badstüber får døbt datteren Marie Christine Badstüber, er gudmødre jomfru Kirstine Fielsted og madame sl. Fr. Stenner. Faddere er bl.a. krigsråd Fielsted, kontrollør Artmer og købmand Reeberg.
Den 8. juni 1779: Murmester Dehmel får en dødfødt datter.
Den 25. juni 1779: Hans Jørgen Jochumsen, snedkersvend, og Hans Henrich Kallehauge, skomagersvend, er faddere, da Hans Larsen og Ellen Larsdatter får døbt sønnen Christian Hansen. Petra Pedersdatter og Zille Erichsdatter er gudmødre.
5 p Trin 1779: Rytter Falle Jacobsen og Bodil Christensdatter får døbt datteren Anne Cathrine Fallesdatter. Faddere er Christopher Ringe, sadelmager Leje og skomagersvend Morten Kallehauge.
Den 5. juli 1779: Hans Gregersen Svitzer er fadder, da købmand Ole Rasmussen og Else Margrethe Stilling får døbt datteren Cathrine Marie Olsdatter.
7 p Trin 1779. Rytter Henrich Bruun får døbt datteren Dorthe Henrichsdatter Bruun, som dør før fremstilling i kirken.
Den 20. august 1779: Soldaten Alexander Kaslef og hustru Anne Sophie får døbt sønnen Arndt Frideric Alexandersen Kaslef. Madame Wessenhink er gudmor fulgt af madame Splidt.

Den 15. august 1800: Thomas Kaabe af Præstø troloves til enken Maria Magdalene Ditzel. Forlovere er Jacob Kaabe og P. Sørensen.
Den 21. september 1800: Johan Ernst F. Mumme [skrevet Mume] og Niels Peter Halling er forlovere, da muursvend Poul Rasmussen og Mette Jacobsdatter troloves.
Den 26. maj 1801: Sadelmager Peter Østerberg af Præstø bliver trolovet til Karen Marie Fallesdatter. Forlovere er H. J. Hansen og Falle Jacobsen.
Den 24. juli 1801: Bager Johan Jochum Weiss af Præstø [skrevet Weis] bliver trolovet til Karen Johanne Wilman. Forlovere er H. G. Ziervogel og J. Brodersen.
Den 1. december 1802: Skrædder Frederich Capion af Præstø og hustru Else Kirstine Juel får døbt sønnen Johan Friderich Capion. Madam Kaabe, dvs. Maria Magdalene Phiaff, er gudmor. Slagtersvend Niels Ringe af Præstø er fadder.
Den 22. december 1802: Urmager Johan Lütz og Anne Rebekka Hjort får sønnen Johan Johansen Lütz. Madame Artmer, dvs. Dorthea Chatrine Holbeck, er gudmor, mens Bolle Monefeldt er fadder.
Den 7. januar 1803: Rebslager Johan Hendrich Wæber [skrevet Væber] og Kirstine Andersdatter får datteren Inger Margrethe Wæber. Gudmor er møllerkonen fra Lumby Mølle, madam Wæber.
Den 21. januar 1803: Bødker Valentin Jensen og Christiane Chors [skrevet Korz] får sønnen Jens Peter Valentinsen. Bødkerkone Olsen, dvs. nok Else Maria Hauerberg, er gudmor.
Den 23. januar 1803: Skomager Hans Jørgen Hellesen og Karen Madsdatter får døbt datteren Anna Kirstine Hansdatter Hellesen. Hustruen til brændevinsmand Jørgen Pedersen er gudmor.
Den 30. marts 1803: Prokurator Jens Ofvergaard og Cathrine Maria Nørager får døbt pigen Birgitta Kirstine Elisabeth Ofvergaard. Faddere er byfoged Adrian Werligh, Inspektør Artmer, købmand Worm og hr. Bolle Kronefeldt.
Den 4. maj 1803: Byfoged Adrian Werligh af Præstø og Hanne Pjeis får døbt datteren Hendriette Claudine Fridericha Werligh. Madame R. R. Worm er gudmor. Faddere er Jens Ofvergaard, Kornerup, bødker Hans Olsen og løjtnant Radstuber af Præstø.
Den 8. maj 1803: Skomager Johan Rodian af Præstø [skrevet Rhodian] og Birte Catrine Monemann [skrevet Vordmann] får døbt datteren Edel Maria Rodian. Urmagerkone Anna Rebekka Lutz er gudmor. Faddere er skræddersvend Peder Rhodian, skomagersvend Hendrich Rhodian, bagersvend Niels Ringe og skomager Niels Kjøge af Præstø.
Den 19. maj 1803: Sadelmager Palle Jacobsen af Præstø, pottemager Hans Andersen Baade af Præstø og farver Thomas Kaabe af Præstø er faddere, da sadelmager Peter Østerberg af Præstø og Karen Marie Palle får døbt sønnen Gustav Adolph Østerberg.
Den 1. august 1803: Urmager Hans Lange af Præstø og sadelmager Johan Henrich Leye af Præstø [skrevet Leie] er faddere, da snedker Hans Jørgen Hansen af Præstø får døbt datteren Johanne Margrethe Hansen.
Den 14. august 1803: Henrich Rodian af Præstø og Emanuel Kallehauge af Præstø er faddere, da skomager Lars Hansen af Præstø og Charlotte Amalie Clausdatter får døbt datteren Karen Marie Hansen.
Den 23. oktober 1803: Hans Olsen Svan af Præstø [skrevet Svane i FT1801] og Elias Kaabe af Præstø er faddere, da urmager Hans Jørgen Lange af Præstø og Marie Dorthea Clausen får døbt datteren Maren Kirstine Lange.

26 p Trin 1812: Skomager Andreas Berthelsen og skomager Johan Muusfeldt af Præstø er faddere, da skomager Edvald Olsen af Præstø og hustru Karen Margrethe får døbt sønnen Peter Jakob Olsen.
Den 19. december 1812: Madame Bønstorph af Præstø er del-gudmor, da forpagter Petersen på Nysø får døbt datteren Christine Jensine Caroline Petersen. Faddere er forvalter Hagerup og byfoged Dall af Præstø.
Den 19. december 1812: Handelsbetjentene Kiær og Grønwold af Præstø er faddere, da Saldelmager Peter Østerberg af Præstø får døbt sønnen Johan Fallentin Østerberg.
Den 2. februar 1813: Overkrigskommissær Hagerup, ritmester von Kleist og kaptajn von Jürgensen af Præstø er faddere, da købmand Kornerup får døbt sønnen Anders Ditlew Friboe Kornerup.
Den 4. april 1813: Sadelmager Johan Henrich Leye af Præstø [skrevet Leie], urmager Hans Lange af Præstø og Enoch Hansen af Præstø er faddere, da skomagermester Lars Hansen af Præstø får døbt datteren Ellen Cathrine Larsdatter.
Den 8. april 1813: Løjtnant von Gare, ritmester von Kleist samt købmændene C. Worm, J. Worm og Kornerup er faddere, da kaptajn og kompagnichef ved Det Norske Livregiment, 4. bataljon, Johan von Jürgensen får døbt sønnen Johan Andreas Theodor von Jürgensen.
Den 2. maj 1813: Rebslager Wæber og bager Johan Mutzfeldt af Præstø er faddere, da skomagermester Enoch Hansen får døbt datteren Johanne Cathrine Enochsdatter.
Den 18. april 1839: Skræddermester Georg Heinrich Bode af Præstø og Johanne Marie Wegener får døbt sønnen Georg Adolph Bode. Drengen dør før fremstilling i kirken.
Den 23. maj 1839: Købmand Hans Peter Lundstein af Præstø og Maren Dorothea Ringe får døbt sønnen Harald Theodor Lundstein. Drengen dør før fremstilling i kirken.
Den 1. juni 1924: Arbejdsmand Josef Piwiecki af Præstø og hustru Jadwiga Lislak får døbt sønnen Stanislaus Josef Piwiecki.
Den 10. august 1924: Købmand Elisius Pedersen Sillehoved af Præstø og hustru Ellen Margrethe Olsen får døbt sønnen Børge Sillehoved.

Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang