JUNGSHOVED GODS
Her er der materiale fra fæsteprotokollen under Jungshoved Gods og tildels Oremandsgaards Gods, der starter i september 1761.
Fæstesagerne er stammer fra sognene Jungshoved, Allerslev, Skibinge og Mern landdistrikt. Indtil videre er der spredte fæstesager indtil 1831.
Den 14. september 1761: Ungkarl Peder Hansen af Allerslev fæster noget jord, der lægges til gården på matrikel 7 i Allerslev. Underskrifter fra Peder Hansen og til vitterlighed af J. N. Prehn og F. Barfoed.
Den 21. januar 1762: Ungkarl Elias Jensen fæster den gård i Allerslev by og sogn, som Ole Mortensen har afstået til ham. Underskrifter fra Elias Jensen og til vitterlighed af F. Barfoed og R. Bang.
Den 13. august 1761: Ungkarl Niels Pedersen af Stenstrup i Jungshoved sogn fæster den gård på matrikel 2 i Øen Smidstrup i Jungshoved sogn, som unge Niels Larsen havde i fæste men som følge af slet husholdning ikke kan forblive på. Underskrift fra Niels Pedersen.
Den 21. april 1762: Ungkarl Peder Nielsen af Stavreby i Jungshoved sogn fæster den gård på matrikel 12 i Roneklint i Jungshoved sogn, som Peder Larsen pga. alderdom og svaghed ikke længere kan beholde. Underskrift fra Peder Nielsen.
Den 21. april 1762: Ungkarl Hans Larsen fæster den gård på matrikel 1 i Skovhuse i Skibinge sogn, som Niels Nielsen beboede og fradøde. Underskrift fra Hans Larsen.
Den 21. april 1762: Indsidder Andreas Pedersen fæster det hus i Allerslev by og sogn, som Peter Henrichsen beboede og frivilligt har afstået. Huset er på 4 fag.
Den 21. april 1762: Indsidder Peder Christophersen fæster det halve hus i Ammendrup i Allerslev sogn, som Marchus Andersen beboede og fraflyttede. Underskrifter fra Peder Christophersen og til vitterlighed af Barfoed og Bang.
Den 20. maj 1762: Indsidder Rasmus Pedersen fæster det hus i Roneklint i Jungshoved sogn,
som før tilhørte købmand Hansteen i Præstø. Huset er på 3 fag.
Underskrifter fra Rasmus Pedersen og til vitterlighed af Barfoed og
Bang.
Den 8. juni 1762 i Allerslev: Ungkarl Rasmus Rasmussen fæster den gård på matrikel 1 i Ambæk i Jungshoved sogn, som Niels Jensen Krog beboede og fradøde. Underskrifter fra Rasmus Rasmussen og til vitterlighed af Varelius og Bang.
Den 4. juni 1762 i Allerslev: Ungkarl Hans Christian Olsen fæster gård på matrikel 6 i Allerslev by og sogn,
som Jacob Hemmingsen beboede og pga. armod og restancer ikke kan
forblive på. Underskrifter fra Hans Christian Olsen og til vitterlighed
af Varelius og N. Villumsen.
Den 4. juni 1762 i Allerslev: Granadeer Niels Nielsen fæster den gård på matrikel 4 i Ambæk i Jungshoved sogn,
som Gabriel Hansen beboede og pga. alderdom og svaghed ikke kan
forblive på. Underskrifter fra Niels Nielsen og til vitterlighed af
Niels Jørgensen og N. Villumsen.
Den 8. maj 1762 i Allerslev: Niels Larsen af Øen Smidstrup i Jungshoved sogn fæster det hus i Øen Smidstrup,
som Lars Pedersen er fraflyttet. Til huset hører ager og eng. Huset er
på 9 fag. Underskrifter fra Niels Larsen og til vitterlighed af F.
Barfoed og N. Villumsen.
Den 28. maj 1762 i Allerslev: Ungkarl Niels Jørgensen fæster den gård i Bønsvig i Jungshoved sogn,
som Hans Hemmingsen beboede og godvilligt har afstået til ham.
Underskrifter fra Niels Jørgensen og til vitterlighed af J. Laretius og
R. Bang
Den 7. juni 1762: Husmand Lars Pedersen af Øen Smidstrup i Jungshoved sogn fæster den gård på matrikel 8 i Bønsvig i Jungshoved sogn,
som Anders Pedersen beboede og ikke længere kunne forblive på.
Underskrifter fra Lars Pedersen og til vitterlighed af N. Jørgensen og
N. Villumsen.
Den 7. juni 1762: Husmand Peder Olsen af Endegårde i Skibinge sogn fæster den gård på matrikel 3 i Øen Smidstrup i Jungshoved sogn, som ? Larsen beboede og fradøde. Underskrifter fra Peder Olsen og til vitterlighed af N. Jørgensen og N. Villumsen.
Den 7. juni 1762: Anders Hansen af Skibinge fæster det hus i Endegårde i Skibinge sogn, som Peder Olsen beboede og fraflyttede. Underskrifter fra Anders Hansen og til vitterlighed af F. Barfoed og Lars Hansen.
Den 18. maj 1762: Ungkarl Hans Pedersen fæster den gård i Allerslev, som ? har beboet. Underskrifter fra Hans Pedersen og til vitterlighed af J. Harilius og R. Bang.
Den 19. august 1762: Enken Karen Larsdatter af Vindbyholt i Roholte sogn fæster det hus i Skibinge sogn, som før var beboet af skovridder Petersen. Underskrifter fra Karen Larsdatter og til vitterlighed af F. Barfoed og N. Villumsen.
Den 8. maj 1762: Birkeskriver Jochum Nicolay Prehn af Allerslev fæster noget ledig jord på Allerslev bys marker. Underskrifter fra J. N. Prehn og til vitterlighed af F. Barfoed og R. Bang.
Den 8. maj 1762: Kromand Peder Pedersen Walsdorph af Allerslev fæster noget ledig jord på Allerslev bys marker. Underskrifter fra P. P. Walsdorph og til vitterlighed af F. Barfoed og R. Bang.
Den 19. august 1762: Husmand Peder Hansen af Allerslev fæster den gård i Rekkende i Allerslev sogn, som Mads Nielsen er fradød. Underskrifter fra Peder Hansen og til vitterlighed af J. N. Prehn og F. Barfoed.
Den 29. august 1762: Jens Nielsen Smed af Endegårde i Skibinge sogn fæster det gadehus i Endegårde, hvor han allerede i nogen tid har boet. Underskrifter fra Jens Nielsen og til vitterlighed af F. Barfoed og R. Bang.
Den 23. september 1762: Ungkarl og frie mand Espen Rasmussen fæster den gård i Endegårde i Skibinge sogn, idet han ægter enken på gården, Karen Larsdatter. Underskrifter fra Espen Rasmussen og til vitterlighed af F. Barfoed og R. Bang.
Den 4. december 1762: Ungkarl Niels Olsen fæster den gård i Skibinge by og sogn, som Lars Nielsen Bermand er fradød. Derud over fæster Niels Olsen den jord, som Lars Bermand og Elias Jensen af Endegårde havde i fæste, og som kaldes Møllerjorden. Hvis de to jorde, som fæstes af gårdmændene Lars Pedersen og Jeppe Jensen af Skibinge, bliver ledige, skal de lægges ind under dette fæste og ikke noget andet. Underskrifter fra Niels Olsen og til vitterlighed af F. Barfoed og R. Bang.
Den 9. december 1762: Indsidder Peder Hansen af Stenstrup i Jungshoved sogn fæster det gadehus i Stavreby i Jungshoved sogn, som Rasmus Espensen er fradød. Underskrifter fra Peder Hansen og til vitterlighed af F. Barfoed.
Den 17. december 1762: Ungkarl Anders Michelsen af Skibinge fæster det gadehus i Skibinge by og sogn, som Anders Hansen beboede og er blevet fradømt. Den jord, der kaldes Møllerjorden, hørte tidligere under dette fæste, og såfremt der ikke er andre, som ønsker at fæste den jord, skal fæsteren af dette hus acceptere denne jord under dette fæste. Underskrifter fra Anders Hansen og til vitterlighed af F. Barfoed [kan ikke være rigtigt, da det er fæstet af Anders Michelsen!].
Den 10. december 1763: Den halve gårdmand Peder Sørensen af Allerslev fæster matrikel 5 samt matrikel 7 i Allerslev fra den tilkøbte gård fra Andreas Palsøe, og sammenlagt gør det sig nu ud for en hel gård. Bygningen ved Valsøgaard, der er på 10 til 12 fag, må han nedbryde, og på stedet opbygge en ny gård. Underskrift fra Peder Sørensen
Den 10. december 1763: Landsoldat Claus Boesen (skrevet Bovesen) fæster den gård på matrikel 10 i Allerslev by og sogn, som Niels Willumsen godvilligt afstår pga. sin tiltrædende alder og sin hustrus alder og skrøbelighed. Underskrifter fra Claus Provsen [med initialer C:P:S] og til vitterlighed af J. With og N. Willumsen.
Den 10. december 1763: Ungkarl Jens Pedersen fæster den gård på matrikel 6 i Tjørnehoved i Allerslev sogn, som Hans Pedersen er fradød, og hvis enke Jens Pedersen ægter. Underskrifter fra Jens Pedersen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 10. december 1763: Lars Pedersen, er reservemand af Jungshoved gods, fæster den gård i Tjørnehoved i Allerslev sogn, som Ole Laursen er fradød, og hvis enke Laurs Pedersen ægter. Underskrifter fra Lars Pedersen og til vitterlighed af J. With og N. Willumsen.
Den 10. december 1763: Matros Ole Jensen fæster det hus i Bønsvig i Jungshoved sogn, som Peder Andersen godvilligt afstår pga. alderdom og armod. Huset er på 6 fag. Underskrifter fra Ole Jensen og til vitterlighed af J. With og N. Willumsen.
Den 10. december 1763: Niels Willumsen, som er forrige beboer på gården på matrikel 10 i Allerslev, fæster det gadehus i Allerslev, som Peder Hansen har kvittet, da han har fået et fæste på en gård i Rekkende. Underskrift fra Niels Willumsen.
Den 10. december 1763: Povel Hansen fæster det hus i Tjørnehoved i Allerslev sogn med tilliggende jord, som Jeppe Jacobsen er fradød, og som enken, Anna Hansdatter, ikke kunne beholde pga. alderdom og svaghed. Anna Hansdatter får et husværelse hos Povel Hansen på aftægt i sin livstid. Underskrifter fra Povel Hansen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 10. december 1763: Peder Ahrentsen fæster det gadehus i Tjørnehoved i Allerslev sogn, som Hans Pedersen Hesteskiærer tidligere havde i fæste. Underskrifter fra Peder Arenthsen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 21. april 1764: Ungkarl Hans Nielsen fæster den gård på matrikel 23 i Stavreby i Jungshoved sogn, som Jacob Isaachsen er fradød denne vinter, og hvis enke Hans Nielsen ægter. Underskrifter fra Hans Nielsen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 21. april 1764: Niels Michelsen fæster det hus i Rekkende i Allerslev sogn, som [ikke indskrevet] beboede. Underskrifter fra Niels Michelsen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 21. april 1764: Peder Ahrentsen fæster den gård i Smidstrup Hovgårde i Skibinge sogn, som Povel Smed godvilligt har afstået til ham pga. sin og sin hustrus alderdom og svaghed. Underskrifter fra Peder Ahrentsen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 21. april 1764: Mads Pedersen fæster det gadehus i Tjørnehoved i Allerslev sogn, som Peder Ahrentsen sidst beboede. Underskrifter fra Mads Pedersen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 21. april 1764: Rasmus Pedersen fæster det hus i Tjørnehoved i Allerslev sogn, som Jacob Andersen har kvittet pga. armod og fattigdom. Til huset er der tilliggende have og jord. Underskrifter fra Rasmus Pedersen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 29. juli 1764: Jørgen Poulsen fæster det hus i Bønsvig i Jungshoved sogn, som Hans Pedersen godvilligt har afstået til ham. Underskrifter fra Jørgen Povelsen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 29. august 1764: Claus Jensen af Roneklint i Jungshoved sogn fæster det hus i Stavreby, som Lars Ibsen er fradød, og hvor Claus Jensen ægter enken. Underskrifter fra Claus Jensen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 29. juli 1764: Ungkarl Anders Jensen fæster den gård på matrikel 12 i Stavreby i Jungshoved sogn, som Hans Nielsen godvilligt har afstået pga. sin og sin hustrus alderdom og svaghed. Underskrifter fra Anders Jensen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 29. juli 1764: Ole Jensen fæster det hus i Sandvig i Mern sogn,
som Jens Isaachsen er fradød, og hvis enke Ole Jensen er blevet enig
med om afståelse. Underskrifter fra Oluf Jensen og til vitterlighed af
J. With og Niels Willumsen.
Den 29. juli 1764: Jacob Michelsen fæster det hus i Sandvig i Mern sogn, som hans far, Michel Jensen, er fradød. Underskrifter fra Jacob Michelsen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 29. juli 1764: Ungkarl Anders Bentsen fæster den gård på matrikel 17 i Allerslev, som Peder Jørgensen er fradød, og hvis enke Anders Bentsen ægter. Underskrifter fra Anders Bentsen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 29. juli 1764: Forhenværende indsidder Jens Michelsen af Endegårde i Skibinge sogn fæster det hus i Allerslev, som Hemming Pajbon har afstået pga. sin høje alder og svaghed. Underskrifter fra Jens Michelsen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 27. september 1764: Forhenværende husmand Jens Pedersen Kuld af Smidstrup Hovgården i Skibinge sogn fæster den gård på matrikel 7 i Smidstrup Hovgårde, som Johan Hansen beboede og ved dom er frasadt. Underskrifter fra Jens Pedersen Kuld og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 1. december 1764: Anders Nielsen fæster den gård på matrikel 6 i Bønsvig i Jungshoved sogn, som Rasmus Hemmingsen godvilligt har afstået pga. armod og fattigdom. Underskrifter fra Andres Nielsen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 1. december 1764: Ungkarl Niels Rasmussen fæster den gård på matrikel 2 i Stenstrup i Jungshoved sogn, som Jens Nielsen er fradød, og hvis enke Niels Rasmussen ægter. Uægte underskrift fra Niels Rasmussen.
Den 1. december 1764: Anders Nielsen af Sandvig i Mern sogn fæster det hus i Rekkende i Allerslev sogn, som xxx Abrahamsen har afstået pga. sin høje alderdom. Underskrifter fra Andres Nielsen og til vitterlighed af J. With og Niels Willumsen.
Den 12. december 1765: Husmand Hemming Hansen af Ambæk i Jungshoved sogn fæster den gård på matrikel 8 i Bønsvig i Jungshoved sogn,
som Jørgen Pedersen pga. armod og fattigdom må afstå. Underskrives af
Hemming Hansen og til vitterlighed af J. D. Vich og N. Willumsen.
Den 12. december 1765: Gårdmand Rasmus Hansen af Allerslev fæster den gård på matrikel 4 i Kragevig i Allerslev sogn,
som Peder Jacobsen er fradød, og som enken er fraflyttet. Der fæstes
endvidere en andel af den såkaldte Graverjord under Oremandsgaard Gods.
Til vitterlighed af Niels Jørgensens enke, Mette Sophia.
Den 12. december 1765: Gårdmand Peder Hansen af Rekkende i Allerslev sogn fæster en del af den såkaldte graverjord ved Rekkende
under Oremandgårds Gods. Gårdmand Rasmus Hansen af Kragevig fæster den
øvrige del. Underskrifter fra Peder Hansen og til vitterlighed af J. D.
Vick og N. Willumsen.
Den 12. december 1765: Indsidder Lars Jensen Bryde fæster halvdelen af det hus i Rekkende i Allerslev sogn,
som Ole Hansen ikke længere kan beholde pga. fattigdom. Underskrifter
fra Lars Jensen Bryde og til vitterlighed af J. D. Vick og N. Willumsen.
Den 12. december 1765: Indsidder Hans Larsen Grib [skrevet Grif] fæster det hus i Allerslev, som Johan Henrichsen er fradød. Underskrifter fra Hans Larsen Grif og til vitterlighed af J. D. Vick og N. Willumsen.
Den 12. december 1765: Indsidder og forhenværende matros, Hans Jensen, fæster det hus i Ambæk i Jungshoved sogn,
som Hemming Hansen har kvittet, da han i stedet har fæstet en gård i
Bønsvig. Underskrifter fra Hans Jensen og til vitterlighed af J. D. Vick
og N. Willumsen.
Den 12. december 1765: Husmand Niels Larsen af Smidstrup Hovgårde i Skibinge sogn fæster den jord, som Peder Bentsen af Øen Smidstrup i Jungshoved sogn godvillig har afstået til ham. Underskrifter fra Niels Larsen og til vitterlighed af J. D. Vick og N. Willumsen.
Den 12. august 1766: Husmand Hans Sørensen af Roneklint i Jungshoved sogn fæster den gård på matrikel 5 i Stavreby i Jungshoved sogn, som Ole Mogensen pga. fattigdom ikke kunne forblive på. Underskrift fra Hans Sørensen.
Den 12. august 1766: Skovfoged Casper Larsen af Rekkende i Allerslev sogn fæster den gård i Allerslev, som Claus Probesen pga. armod ikke kunne forblive på. Underskrift fra Casper Larsen.
Den 12. august 1766: Ungkarl Jens Hansen fæster den gård i Egebjerg i Skibinge sogn, som Mogens Hansen er fradød. Underskrift fra Jens Hansen og til vitterlighed af J. D. Vick.
Den 12. august 1766: Landsoldat Niels Sørensen fæster den gård i Allerslev by og sogn, som Jørgen Mortensen er fradød i fattigdom, og hvis enke Niels Sørensen ægter. Underskrift fra Niels Sørensen og til vitterlighed af J. D. Vick.
Den 12. august 1766: Matros Niels Jensen fæster den gård på matrikel 3 i Roneklint i Jungshoved sogn, som gamle Peder Hansen ikke kunne forblive på, da Peder er blevet 70 år gammel, og hans hustru er død. Peder har derfor godvilligt afstået gården til Niels Jensen. Underskrift fra Niels Jensen.
Den 12. august 1766: Jørgen Knudsen af Ammendrup i Allerslev sogn fæster den liden jord, som ligger på Ronneds Mark ved Ronnedslund og til højre for Sønder Enkestøden i Ammendrup. Denne jord var tidligere fæstet af Bent Hansen af Teglstrup i Udby sogn, men Bent har godvilligt afstået jorden, da han har fæstet en gård i Ornebjerg i Kastrup sogn. Underskrift fra Jørgen Knudsen.
Den 12. august 1766: Indsidder Thomas Jørgensen fæster det hus i Øen Smidstrup i Jungshoved sogn, som Peder Pedersen ikke længere kan beholde pga. sin og sin hustrus høje alder og svaghed. Uægte underskrift fra Tomas Jørgensen.
Den 12. august 1766: Ole Mogensen af Stavreby fæster det hus i Roneklint i Jungshoved sogn, som Hans Sørensen beboede men har kvittet, da Hans Sørensen i stedet har fæstet en gård. Hoveriet består af 2 høst- eller havedage. Ole Madsen ønsker at fæste en gård under godset, når der bliver en passende gård ledig. Underskrift fra Ole Mogensen.
Den 12. august 1766: Ungkarl og smedesvend Lars Andersen fæster det halve hus i Endegårde i Skibinge sogn, som smeden Jens Nielsen er fradød, og som dennes enke ikke kan beholde pga. sin høje alderdom. Underskrift fra Lars Andersen.
Den 12. august 1766: Skrædder Henrich Petersen fæster det hus i Tjørnehoved i Allerslev sogn,
som Rasmus Petersen beboede men har kvittet pga. armod og fattigdom.
Hoveriet består af 2 høst- eller havedage. Huset og jorden er i god
stand på alle måder. Underskrift fra Henrich Petersen Skrædder.
Den 12. august 1766: Ungkarl Niels Nielsen fæster det hus i Broskov i Bårse sogn,
som Gotfred Møller er fradød, og hvis enke Niels Nielsen ægter.
Hoveriet består af 2 høst- eller havedage. Underskrift fra Niels Nielsen.
Den 12. august 1766: Matros og frie karl Lars Hansen Spillmand fæster det hus i Roneklint i Jungshoved sogn, som Niels Pedersen godvilligt har afstået pga. flytning til Præstø, idet Lars Hansen ægter hans datter. Underskrift fra Lars Hansen.
Den [uden dato] 1767: Morten Hansen fæster gården Kræmmervænge i Sandvig i Mern sogn, som Hans Jensen pga. restance og armod ikke længere kunne behold. Underskrift fra Morten Hansen.
Den [uden dato] 1767: Halvgårdsmand Espen Pedersen fæster halvdelen af den gårdjord i Sandvig i Mern sogn, som Morten Hansen pga. antagelse af gården Kræmmervænge godvilligt har afstået. Underskrift fra Espen Pedersen.
Den [uden dato] 1767: Halvgårdsmand Michel Jensen fæster halvdelen af den gårdjord i Sandvig i Mern sogn, som Morten Hansen pga. antagelse af gården Kræmmervænge godvilligt har afstået. Underskrift fra Michel Jensen.
Den [uden dato] 1767: Indsidder Ole Pedersen af Stenstrup i Jungshoved sogn fæster den gård i Bønsvig i Jungshoved sogn, som Hemming Rasmussen ikke længere kunne beholde pga. svaghed. Underskrift fra Ole Pedersen.
Den [uden dato] 1767: Hans Hemmingsen fæster den gård i Stavreby i Jungshoved sogn, som hans far, gamle Hemming Nielsen, ikke kunne beholde pga. alderdom og svaghed. Han vil sørge for sine gamle forældres underholdning i forhold til den indgåede kontrakt. Underskrift fra Hans Hemmingsen.
Den [uden dato] 1767-1768: Jens Jensen af Sandvig i Mern sogn fæster den vestre del af Morten Hansens gårdbygning i Sandvig i Mern sogn med tilhørende have, da Morten Hansen har fæstet Kræmmervænge. Underskrevet af Jens Jensen.
Den [uden dato] 1767: Husmand Ole Hansen af Rekkende i Allerslev sogn fæster den østre del af Morten Hansens gårdbygning i Sandvig i Mern sogn med tilliggende have, da Morten Hansen har fæstet Kræmmervænge. Underskrevet af Ole Hansen.
Den [uden dato] 1768: Hemming Pedersen af Roneklint i Jungshoved sogn fæster det hus i Tjørnehoved i Allerslev sogn, som Jens Pedersen godvilligt har afstået, da Jens Pedersen har fået et andet fæste i Skibinge. Til huset hører tilliggende jord. Ingen underskrifter.
Den [uden dato] 1768: Anders Nielsen fæster det halve hus i Rekkende i Allerslev sogn, som Erich Abrahamsen havde i fæste og frivilligt har afstået. Ingen underskrifter.
Den [uden dato] 1768: Ungkarl og enrulleret matros Jens Pedersen fæster det halve hus i Roneklint i Jungshoved sogn, som Hans Hemmingsen godvilligt afstår. Ingen underskrifter.
Den [uden dato] 1769: Ungkarl Ole Nielsen af Bønsvig i Jungshoved sogn fæster den gård i Bønsvig, som hans far, Niels Olsen, frivilligt afstår pga. hustruens alderdom og svaghed. Underskrift fra Ole Nielsen.
Den [uden dato] 1769: Ungkarl Jacob Olsen fæster den gård på matrikel 4 på Kragevig Mark i Allerslev sogn, som Rasmus Hansen fradøde. Underskrift fra Jacob Olsen.
Den [uden dato] 1769: Enrulleret matros Peder Larsen Schou fæster den gård i Roneklint i Jungshoved sogn, som Rasmus Rasmussen beboede, men som denne frivilligt afstår pga. alderdom og svaghed. Underskrift fra Peder Larsen Skou.
Den [uden dato] 1769: Ungkarl Anders Olsen af Skovhuse i Øster Egesborg sogn fæster den gård i Skovhuse, som hans far, Oluf Rasmussen, frivilligt afstår pga. alderdom og svaghed samt hustruens død. Underskrift fra Anders Olsen.
Den [uden dato] 1769: Husmand Jacob Hansen Lerche af Allerslev fæster det hus i Skibinge, som Christen Pedersen Hugger er fradød, og som dennes enke godvilligt afstår pga. alderdom og svaghed. I aftalen indgår, at enken har et frit husværelse i huset i resten af sin levetid. Underskrift fra Jacob Hansen.
Den 3. august 1771: Ungkarl og landsoldat Peder Olsen af Skibinge fæster den gård på matrikel 14 i Allerslev,
som Henrich Hadder sidst beboede men godvilligt har afstået pga. sin
hustrus alderdom og svaghed, idet Peder Olsen ægter en datter til
Henrich Hadder. Underskrift fra Peder Olsen.
Den 30. april 1771: Ungkarl Hans Pedersen fæster den gård i Neble i Allerslev sogn,
som Hans Pedersen Skrædder sidst beboede, men som godvilligt afstår den
pga. sin og sin hustrus alderdom og svaghed, idet Hans Pedersen ægter
en datter til Hans Pedersen Skrædder. Ingen underskrifter.
Den [uden dato] 1771: Ingvor Hansen af Skovhuse fæster den gård på matrikel 7 i Øen Smidstrup i Jungshoved sogn, som Jens Pedersen Kuld sidst beboede, men som pga. fattigdom ikke kan forblive på gården. Ingen underskrifter
Den 5. september 1771: Indsidder Søren Jensen fæster det hus i Tjørnehoved i Allerslev sogn,
som Thomas Jørgensen sidst beboede, men som han ikke kan forblive i
pga. sin og sin hustrus alderdom og svaghed. Underskrift fra Søren
Jensen.
Den 3. juli 1771: Landsoldat Mathias Rasmussen fæster det hus i Rekkende i Allerslev sogn, som Anders Pedersen beboede. Anders Pedersen sidder nu i arresten tiltalt for tyverier, mens konen med deres børn er i armod og derfor lader huset forfalde. Underskrift fra Mathias Rasmussen. Mathias Rasmussen skal fortsat gøre tjeneste som landsoldat.
Den 3. juli 1771: Skovfoged Peder Nielsen af Rekkende i Allerslev sogn fæster den ager og eng, der hører til huset, som før var beboet af Anders Pedersen [se herover]. Underskrift fra Peder Nielsen.
Den 3. juli 1771: Landsoldat Peder Olsen fæster det hus i Øen Smidstrup i Jungshoved sogn, som Hans Pedersen godvilligt har afstået til Peder Olsen pga. fattigdom, med den betingelse af Hans Pedersen med sin hustru kan forblive i de 2 fag af huset i deres livstid. Peder Olsen skal fortsat gøre tjeneste som landsoldat. Underskrift fra Peder Olsen.
Den [uden dato] 1771: Jens Pedersen Kuld af Øen Smidstrup i Jungshoved sogn fæster det hus i Skovhuse, som Ingvor Hansen sidst beboede. Ingen underskrift.
Den [uden dato] 1771: Indsidder Peder Hansen fæster det hus i Bønsvig i Jungshoved sogn, som Ole Jensen er fradød, og som Ole Jensens enke ikke længere kunne beholde. Ingen underskrift.
Den [uden dato] 1771: Landsoldat Rasmus Nielsen fæster det hus i Allerslev, som hans far, Niels Rasmussen, er fradød, og som hans mor godvilligt afstår pga. alderdom og svaghed, imod at hun har et værelse i huset i sin livstid. Ingen underskrift.
Den [uden dato] 1771: Afdanket gevorben soldat Henrich Hansen Bredal fæster det hus i Bønsvig i Jungshoved sogn, som Jørgen Povelsen er fradød, idet Henrich Bredal ægter Povelsens enke. Ingen underskrift.
Den 12. december 1772: Ungkarl Hans Olsen af Skovhuse Vallebogaard i Øster Egesborg sogn fæster den gård med skovager og -eng, som Christen Jensen er fradød, og hvis enke Hans Olsen ægter. Underskrift fra Hans Olsen.
Den 12. december 1772: Ungkarl Hans Pedersen af Stenstrup i Jungshoved sogn fæster den gård på matrikel 6 i Stenstrup, som hans far, Peder Hansen, fradøde for 10 år siden, og som hans mor ikke længere kan forestå pga. alderdom og svaghed. Underskrift fra Hans Pedersen.
Den 12. december 1772: Ungkarl Peder Jensen af Stavreby i Jungshoved sogn fæster den gård på matrikel 6 i Øen Smidstrup, som Hans Pedersen ikke længere kan beholde pga. armod. Ingen underskrifter.
Den 12. december 1772: Ungkarl Anders Pedersen af Stenstrup i Jungshoved sogn fæster den gård på matrikel 3 i Ambæk, som Niels Christensen ikke længere kan beholde pga. armod. Ingen underskrifter.
Den 12. december 1772: Gårdmand Peder Hansen af Rekkende i Allerslev sogn fæster den byggeplads, som tilhører skovfogedhuset på Rekkende Gade, hvor han skal bygge et hus på nogle fag til en i sin familie, eller til sin hustru, såfremt hun overlever ham. Underskrift fra Peder Hansen.
Den 12. december 1772: Frie karl Jens Jensen fæster det hus i Stavreby i Jungshoved sogn, som Peder Jensen er fradød, og som enken afstår til Jens Jensen imod, at han betaler huspenge. Ingen underskrifter.
Den 27. marts 1777: Landsoldat Rasmus Pedersen fæster den gård i Stavreby i Jungshoved sogn, som Lars Nielsen beboede og fradøde, og hvis enke han ægter. Underskrift fra Rasmus Pedersen.
Den 27. marts 1777: Indsidder Niels Christophersen fæster det hus i Rekkende i Allerslev sogn, som Niels Mikkelsen fradøde, og hvis enke pga. svaghed godvillig afstår. Underskrift fra Niels Christophersen.
Den 27. marts 1777: Hans Jensen fæster det hus ved Kræmmervænge i Øster Egesborg sogn, som han har beboet i nogle år. Underskrift fra Hans Jensen.
Den [ingen dato] 1780: Landsoldat Jens Hansen fæster den gård på matrikel 5 i Smidstrup [Smidstrup Hovgårde i Skibinge eller Øen Smidstrup i Jungshoved], som Johan Everts ikke kunne beholde som følge af fattigdom og godvilligt afstår. Underskrift fra Jens Hansen. Forevist i Næstved den 8. februar 1781.
Den 10. april 1781: Ungkarl Hans Christophersen fæster den gård på matrikel 3 i Tjørnehoved i Allerslev sogn, som Søren Larsen beboede og fradøde, og hvis enke Hans Christophersen ægter. Hans Christophersen blev ved sidste session erklæret utjenelig som soldat pga. sin liden størrelse. Underskrift fra Hans Christophersen.
Den 10. april 1781: Landsoldat Hemming Nielsen fæster den gård på matrikel 14 i Allerslev, som Peder Olsen pga. fattigdom godvilligt afstår. Hemming Nielsen har tjent i 2 år. Underskrift fra Hemming Nielsen.
Den 10. april 1781: Landsoldat Rasmus Johansen fæster den gård på matrikel 12 i Bønsvig i Jungshoved sogn, som Hans Espensen beboede og fradøde, og som enken pga. alderdom godvilligt afstår til ham imod at få en kontrakt med ham.
Rasmus Johansen har tjent i 2 år. Underskrift fra Rasmus Johansen.
Den 10. april 1781: Ungkarl Niels Jensen fæster det hus i Skibinge, som Peder Hansen beboede og fradøde, og hvis enke Niels Jensen ægter. Underskrift fra Niels Jensen.
Den 10. april 1781: Ungkarl Hans Nielsen fæster det hus i Allerslev, som hans far, Niels Hansen, er fradød, og som hans mor godvilligt har afstået til ham. Hans Nielsen er ikke tjenlig som soldat pga. lille vækst. Underskrift fra Hans Nielsen.
Den 10. april 1781: Landsoldat Hans Johansen fæster det hus i Gederød i Allerslev sogn, som hans far, Johan Wilhelm, ikke kan beholde pga. alderdom, og som han derfor godvilligt afstår til sin søn. Han vil nyde nogen godtgørelse, da han skal fortsætte med at gå soldat for godset. Underskrift fra Hans Johansen.
Den 10. april 1781: Peder Olsen fæster det hus i Allerslev, som Hemming Nielsen godvilligt afstår til ham, da Hemming i stedet har antaget en gård. Underskrift fra Peder Olsen.
Den 10. april 1781: Prokurator Peter Schiønning af Vordingborg fæster den jord i Vordingborg, der hører under Skibinge kirke, og som amtsforvalter Jochum Riech af Vordingborg sidst havde i fæste. Ingen underskrift.
Den 10. april 1781: Forhenværende husmand i Skovhuse, Rasmus Rasmussen, fæster den gård på matrikel 8 i Stavreby i Jungshoved sogn, som Peder Larsen pga. fattigdom ikke kunne forblive på. Underskrift fra Rasmus Rasmussen.
Den 10. maj 1783: Forhen husmand Peder Olsen fæster det hus i Allerslev, som Anders Andersen Smed har afstået til ham, da han har fået andet fæste. Ingen underskrifter.
Den 10. maj 1783: Ungkarl Hans Nielsen fæster det hus i Stavreby i Jungshoved sogn, som Anders Larsen er fradød, og hvis enke Hans Nielsen ægter.
Den 10. maj 1783: Indsidder Lars Jørgensen fæster det hus i Ammendrup i Allerslev sogn, som Rasmus Pedersen ikke længere kan forestå og godvilligt afstår pga. sin og sin hustrus alderdom og svaghed.
Den 10. maj 1783: Husmand Hans Nielsen fæster det hus i Skibinge, som Jens Nielsen ikke længere kunne forestå pga. fattigdom.
Den 10. maj 1783: Jørgen Olsen Rytter fæster det hus i Roneklint i Jungshoved sogn, som Hans Thommesen pga. fattigdom ikke længere kunne forestå. Jørgen Olsen har tjent som rytter i 7 år.
Den 10. maj 1783: Indsidder Mads Larsen fæster det hus i Allerslev, som Lars Svendsen er fradød, idet enken godvilligt har afstået huset til ham, da hun ikke længere kan vedligeholde det, imod at hun beholder et husværelse i huset i sin livstid. Ingen underskrifter.
Den 10. maj 1783: Husmand Jens Nielsen fæster det hus i Skibinge, som Hans Nielsen har afstået til ham, idet Hans Nielsen har fæstet et andet hus. Ingen underskrifter.
Den 10. maj 1783: Hans Sørensen fæster det hus i Sandvig i Mern sogn, som Mads Nielsen godvilligt har afstået til ham. Ingen underskrifter.
Den 10. maj 1783: Indsidder Peder Olsen fæster det hus i Endegårde i Skibinge sogn, som Niels Kuld godvilligt har afstået pga. alderdom. Ingen underskrifter.
Den 10. maj 1783: Smed Anders Andersen fæster det hus i Allerslev, som Peder Olsen har afstået til ham, idet Peder Olsen har antaget et andet fæste. Ingen underskrifter.
Den [uden dato] 1782: Ungkarl Christopher Hansen fæster den gård på matrikel 4 i Tjørnehoved i Allerslev sogn, som Niels Hemmingsen er fradød, og hvis enke Christopher Hansen ægter. Christopher Hansen er ved sessionen ikke fundet egnet til soldat pga. sygdom. Underskrift fra Christopher Hansen.
Den [uden dato] 1783: Landsoldat Peder Nielsen fæster den gård på matrikel 14 i Stavreby i Jungshoved sogn, som han i forvejen har beboet i et år, og som Jens Pedersen godvilligt har afstået pga. alderdom og svaghed. Underskrift fra Peder Nielsen.
Den [uden dato] 1784: Ungkarl Anders Nielsen fæster den gård på matrikel 3 i Sandvig i Mern sogn, som Ole Nielsen godvilligt har afstået pga. fattigdom. Underskrift fra Anders Nielsen.
Den 10. december 1783: Ungkarl Jens Boesen fæster den gård i Mern sogn, der kaldes for Skalsbygaard, har matrikel 2, og som Anders Boesen godvilligt har afstået pga. sin og sin hustrus alderdom og svaghed. Anders Boesen med hustru kan forblive på gården i deres livstid ifølge en kontrakt. Ingen underskrifter.
Den 29. marts 1787: Ungkarl Jens Pedersen af Stenstrup i Jungshoved sogn fæster den gård i Bønsvig, som Peder Christensen er fradød, og hvis enke Jens Pedersen ægter. Ingen underskrift.
Den 14. marts 1787: Ungkarl Hans Andersen af Egebjerg i Skibinge sogn fæster den gård i Bønsvig i Jungshoved sogn, som Thomas Rasmussen er fradød. Underskrifter af Hans Andersen og til vitterlighed af E. S. S. Sørensen og Erich E. Friderichsen.
Den 30. marts 1787: Ungkarl Rasmus Pedersen fæster den gård i Roneklint i Jungshoved sogn, som Peder Hemmingsen er fradød, og hvis enke Rasmus Pedersen ægter. Underskrift fra Rasmus Pedersen.
Den 30. marts 1787: Ungkarl Hans Johansen fæster den gård i Ammendrup i Allerslev sogn, som Peder Jensen er fradød, og som dennes enke godvilligt har afstået, imod at hun få et husværelse på gården i sin livstid, dvs. Maren Rasmusdatter. Underskrifter fra Hans Johansen og til vitterlighed af Sørensen og Hans Hemmingsen.
Den 30. marts 1787: Rasmus Rasmussen af Endegårde i Skibinge sogn fæster den gård i Smidstrup Hovgårde, som Jens Pedersen er fradød. Underskrifter fra Rasmus Rasmussen og til vitterlighed af E. Nicladz? og Ole Mortensen af Ammendrup.
Den 30. marts 1787: Ungkarl Jens Nielsen af Bønsvig i Jungshoved sogn fæster den gård i Stenstrup, som Hans Povelsen er fradød, og hvis enke Jens Nielsen ægter, dvs. Karen Pedersdatter. Underskrift fra Jens Nielsen og til vitterlighed af Sørensen.
Den 30. marts 1787: Jens Henrichsen fæster det hus i Skibinge by, som før var beboet af Niels Skrædders enke, imod at enken beholder et husværelse i sin livstid. Underskrifter fra Jens Henrichsen og til vitterlighed af Rasmus Rasmussen af Tjørnehoved og Lars Jensen af Skibinge.
Den 4. april 1789: Indsidder Jacob Ingvorsen fæster det hus med tilliggende have i Bønsvig i Jungshoved sogn, der har stået som ødehus. Vilkårene handler mest om betalingen. Ingen underskrifter.
Den 21. januar 1790: Husmand Niels Pedersen Fyhnboe af Friborghuset ved Nysø i Præstø sogn fæster det hus på Nysø Marker [måske Nysø Huse], som Jørgen Sørensens enke har afstået. Til huset hører der en have. Han kan få godtgørelse i årlig husfæste imod at tage til København for godset, når det er nødvendig. Ingen underskrifter.
Den 24. august 1790: Lars Nielsen af Stavreby i Jungshoved sogn fæster den gård i Stavreby, som [skrevet Ulrich] Uldrich Jacobsen har afstået. Vilkårene nedskrives, bl.a. at Lars Nielsen årligt skal plante 30 piletræer ved hans marker eller grøfter. Ingen underskrifter.
Den 24. august 1790: Husmand Rasmus Nielsen af Allerslev fæster det gårdsæde i Ambæk i Jungshoved sogn, som Hans Pedersen har kvittet pga. fattigdom. Vilkårene nedskrives, bl.a. at Rasmus Nielsen i gårdens have skal plante 5 til 6 frugttræer. Ingen underskrifter.
Den 6. oktober 1790: Ungkarl Jens Hansen af Sandvig fæster den gård i Tågeby i Mern sogn
under Oremandsgaards Gods, som Ole Hansen beboede og har afstået.
Vilkårene nedskrives, bl.a. at gården er omgivet af grøfter og gærde,
som skal vedligeholdes. Ingen underskrifter.
Den 29. december 1790: Ungkarl og landsoldat Rasmus Hemmingsen fæster den gård i Ambæk i Jungshoved sogn
under Jungshoved Gods, som Rasmus Smed beboede og er fradød, og hvis
enke Rasmus Hemmingsen ægter. Vilkårene nedskrives, bl.a. at gården er
omgivet af grøfter og gærde, som skal vedligeholdes, samt at gaden uden
for gården skal holdes i forsvarlig stand. Underskrevet af Rasmus
Hemmingsen og bevidnet af Rasmus Pedersen.
Den 29. december 1790: Husmand Niels Rasmussen Ellehammer fæster et hus i Nysøhuse på Smedebanken ved Præstø under Nysø Gods med tilhørende have. Vilkårene nedskrives. Underskrift fra Niels Ellehammer.
Den 30. december 1790: Ungkarl Hans Madsen af Ammendrup i Allerslev sogn fæster det hus i Endegårde i Skibinge sogn med tilhørende have, som Anders Hansen har afstået. Underskrift fra Hans Madsen.
Den 30. december 1790: Uldrich Jacobsen af Stavreby i Jungshoved sogn fæster det hus i Stavreby med tilliggende have, som Lars Nielsen har afstået til ham. Huset er på 12 fag. Underskrevet af Ulrich Jacobsen.
Den 30. december 1790: Peder Abrahamsen af Beldringe fæster det hus i Skovhuse i Øster Egesborg sogn, som Rasmus Nielsen har afstået. Til huset hører en tilliggende have. Underskrevet af Peder Abrahamsen.
Den 30. december 1790: Christopher Andersen af Mern fæster det hus i Tjørnehoved i Allerslev sogn under Oremandsgaards gods, som Peder Pipper er fradød. Ingen underskrift.
Den 30. december 1790: Husmand Ole Pedersen fæster det hus med tilliggende have i Stavreby i Jungshoved sogn, som Niels Hansen har afstået til ham. Underskrift fra Ole Pedersen.
Den 30. december 1790: Lars Pedersen fæster det hus i Ambæk i Jungshoved sogn, som forrige skovfoged Ole Hemmingsen er fradød. Til huset hører en tilliggende have. Huset er på 13 fag. Uægte underskrift fra Lars Pedersen.
Den 30. december 1790: Peder Børresen fæster det nordre hus i Oregaard [skrevet Peder Børgesen]. Til huset hører en tilliggende have og vænge. Ingen underskrift.
Den 30. december 1790: Peder Jørgensen fæster det hus i Nysøhuse i Præstø sogn, som før var beboet af Gert Hansen. Til huset hører en tilliggende have. Huset ligger på landevejen mellem Præstø og Vordingborg og er på 6 fag. Uægte underskrift fra Peder Jørgensen.
Den 30. december 1790: Lars Pedersen fæster det hus i Nysøhuse i Præstø sogn, som Niels Fyenbo har afstået til ham. Til huset hører en tilliggende have. Huset ligger syd for landevejen mellem Præstø og Vordingborg og er på 4 fag og 1 xxx. Uægte underskrift fra Lars Pedersen.
Den 29. december 1790: Indsidder Jørgen Larsen Smed af Broskov i Bårse sogn fæster det hus i Skibinge under Nysø Gods med have, som Rasmus Ditlev tidligere beboede. Underskrift fra Jørgen Larsen og til vitterlighed af Søren Kierulf.
Den 2. maj 1791: Hr. Mads Schou af Karise kro fæster en grund under Ravnemøllen ved Endegårde by i Skibinge sogn. Ingen underskrift.
Den 24. maj 1791: Jens Overgaard fæster kalkværket i Skibinge Hestehave, som den nuværende ejer har afstået [skrevet Jens Ofvergaard]. Til kalkværket hører der et kalkmagasin og et våningshus, dvs. beboelseshus. Grunden er på 65 favn i nord og syd samt 48 favn mod øst og vest. Jens Overgaard skal betale 4 rigsdaler om året for den grund, som de har ret til. Ingen underskrifter.
Den 1. juli 1791: Indsidder Svend Larsen fæster det hus i Endegårde i Skibinge sogn, som Peder Nielsen Væver førhen beboede. Til huset hører der en have, og til fæstet hører to hovdage uden betaling. Ingen underskrifter.
Den 28. juli 1791: Husmand Jacob Christensen af Øen Smidstrup fæster den gård i Stenstrup i Jungshoved sogn,
som Jens Nielsen Skrædder førhen havde i fæste. Underskrevet af Jacob
Christensen med initialerne JCS og til vitterlighed af N. Sørensen.
Den 24. november 1791: Ungkarl Mogens Jensen fæster af Egebjerg fæster den gård i Egebjerg i Skibinge sogn, som hans far havde i fæste og har afstået til ham. Underskrifter fra Mogens Jensen og til vitterlighed af M. Sørensen.
Den 24. november 1791: Peder Nielsen Væver af Endegårde på Nysø Gods fæster det hus i Endegårde i Skibinge sogn, som hans stedfar, Mads Holgersen, har afstået til ham. Underskrift fra Peder Nielsen.
Den 24. november 1791: Ungkarl Peder Ibsen Smed af Engholms Gods fæster det hus i Øen Smidstrup i Jungshoved sogn,
som Hendrich Smed er fradød, og hvis enke Peder Ibsen Smed ægter. Huset
består af et stuehus og 3 fag til smedje. Ingen underskrifter.
Den 24. december 1791: Ungkarl Hans Olsen af Skibinge fæster det hus i Skibinge, som Niels Jephtasen har haft i fæste og har afstået. Huset er på 8 fag og med tilliggende have. Til fæstet hører 2 hovdage uden betaling. Underskrift fra Hans Olsen.
Den 1. maj 1792: Morten Arntsen af Øen Smidstrup i Jungshoved gods fæster den gård i Øen Smidstrup [skrevet landsoldat Morten Arndtsen ved FT1787], som Hans Giært hidtil har haft i fæste [skrevet Hans Nielsen [Gersen] ved FT1787]. Underskrift fra Morten Arntsen, som kan skrive.
Den 1. maj 1792: Ungkarl Jens Jørgensen af Endegårde i Skibinge sogn under Nysø gods fæster den gård i Endegårde, som han far, Jørgen Peitersen, havde i fæste. Underskrift fra Jens Jørgensen og til vitterlighed af Hans Nielsen Bastland.
Den 24. december 1792: Ungkarl Rasmus Hemmingsen af Rødstofte i Øster Egesborg sogn fæster huset på matrikel 8 i Allerslev, som Peder Olsen er fradød, idet Rasmus Hemmingsen ægter enken [Ane Sophie Henrichsdatter ved FT1801]. Huset er på [ikke indskrevet] fag. Underskrift fra Rasmus Hemmingsen og til vitterlighed af Bastland.
Den 24. december 1792: Ungkarl Peder Andersen af Stenstrup i Jungshoved sogn fæster det hus i Allerslev under Oremandsgård gods, som Simon Axelsen Snedker er fradød. Huset er på [ikke indskrevet] fag med tilliggende have. Underskrift fra Peder Andersen og til vitterlighed af Bastland.
Den 1. maj 1795: Peder Jensen af Skibinge fæster det hus i Skibinge, som i jordebogen har nummer 8. Huset er på 5 fag. Haven skal holdes i forsvarlig stand og kan dyrkes med køkken- og madurter. Hvis der er plads til frugttræer, skal der betales yderligere. Ingen underskrifter.
Den 1. maj 1795: Ole Johansen fæster det hus i Skibinge, som i jordebogen har nummer 21. Huset er på 4½ fag. Bemærkning: I 1844 får grunden nyt matrikelnummer 67.
Den 1. maj 1795: Niels Jensen Schaanning af Endegårde i Skibinge sogn fæster det hus, som Niels Skræder har haft i fæste men nu har afstået. Huset har nummer 7 med tilliggende have. Huset er på 10 fag. Ingen underskrifter.
Den 6. december 1801: Jens Andersen fra Stavreby i Jungshoved sogn fæster den gård på matrikel 2 i Stenstrup i Jungshoved sogn, som hans svigerfar godvilligt afstår til ham. Jens Andersen havde fæste på gården på matrikel 6 i Stavreby. Ingen underskrifter.
Den 24. oktober 1801: Rasmus Jørgensen fra Ammendrup i Allerslev sogn fæster den halve gård i Ammendrup, som hans mor, Jørgen Knudsens enke, godvilligt afstår til ham. Til gården på matrikel 12 er der tillagt en liden kirkejord. For indfæstningen betales 50 Rigsdaler. Fra 1844 bliver gården matrikel 15. Ingen underskrifter.
Den 14. december 1801: Ungkarl Anders Jørgensen fæster den udflyttede gård i Skibinge sogn, som hans mor, Jørgen Rasmussens enke, er fradød. Ingen underskrifter.
Den 24. november 1801: Ungkarl Ole Rasmussen af Øen Smidstrup i Jungshoved sogn fæster det hus i Skibinge Hestehave, som Hans Hansen er fradød, og hvis enke Ole Rasmusssen ægter. Husmandsstedet ligger på matrikel 28.
Den 1. maj 1801: Ungkarl Anders Johansen af Skibinge fæster det hus i Skibinge, som Hans Jensen Schaanning [Skonning] er fradød, idet Anders Johansen ægter enken. Ingen underskrifter.
Den 1. maj 1801: Ungkarl Niels Pedersen af Lekkende i Øster Egesborg sogn fæster det udflyttede hus fra Ammendrup i Allerslev sogn, som Hans Hansen pga. fattigdom er fragået.
Den 24. november 1801: Ungkarl Christen Andreasen af Skibinge fæster det udflyttede hus fra Skibinge by, og som nu ligger ved Østerbro på matrikel 20, som Ole Nielsen pga. fattigdom har forladt.
Den 6. december 1801: Ungkarl Ole Frandtsen af Strandhoved i Fakse sogn fæster det hus på matrikel 12 i Roneklint i Jungshoved sogn, som Peder Jensens enke har afstået til ham.
Den 1. maj 1801: Ungkarl [skrevet Kristoffer] Christopher Jensen af Skovhuse i Øster Egesborg sogn fæster det udflyttede hus fra Stavreby i Jungshoved sogn, som Niels Christensen er fradød, idet Christopher Jensen ægter enken.
Den 24. maj 1831: Styrmand Rasmus Rasmussen af Roneklint fæster det boelsted i Roneklint Kohave i Jungshoved sogn, som arvefæsteren Peder Rasmussen har affæstet den 20. februar 1830. Den forrige arvefæster var Rasmus Nielsen. Underskrift fra Rasmus Rasmussen. Læst på birketinget den 15. september 1831.
Den 1. februar 1831: Husmand Christen Jensen af Bønsvig i Jungshoved sogn fæster matrikel 1 i Ambæk by i Jungshoved sogn, som før var beboet af Mogens Caspersen. Underskrifter fra Christen Jensen og til vitterlighed af Petersen og Tollufsen.
Den 31. januar 1831: Indsidder Poul Hansen af Roneklint i Jungshoved sogn fæster huset på matrikel 12 i Stavreby i Jungshoved sogn, som sidst var beboet af smed Jørgen Evaldsen. Underskrifter fra Poul Hansen og til vitterlighed af Petersen og Niels Pedersen.