ROSENFELDT GODS
Her er der skifter fra Rosenfeldt gods i Præstø Amt, og denne skifteprotokol starter i 1775.
Der er bl.a. skifter fra Neder Vindinge, Oreby, Stuby og andre byer i Kastrup sogn, men der er også enkelte skifter fra Sværdborg sogn og Ørslev sogn.
Den 29. december 1775: Karen Pedersdatter, som var gift med indsidder Peder Jørgensen af Neder Vindinge i Kastrup sogn, er død. Børn: Søn, Ole Sørensen, 36 år [1739], som er indsidder i Sværdborg, datter, Karen Sørensdatter, som er gift med Ole Andersen i Kastrup, datter, Marie Sørensdatter, 22 år [1753], som tjener hos Niels Jensen i Sværdborg. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen af Vordingborg og Ole Michelsen af Ornebjerg. Boet blev opgjort den 9. februar 1775. Der er en lille smule overskud, som fordeles mellem enkemanden og børnene. Ole Andersen bliver formynder for sin svigerinde. Underskrifter fra Peder Jørgensen, Ole Andersen, Ole Sørensen, Jens Christensen og Ole Mikkelsen.
Den 29. december 1775: Gårdmand Hans Jensen Svan af Stuby i Kastrup sogn er død. Enken er Anne Nielsdatter. Børn: Jens Hansen Svan, 2 år [1773]. Enkens lavværge er fæstemand Peder Larsen, som nu har gården i fæste. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen af Vordingborg og Rasmus Pedersen af Knudsby. Rasmus Jensen af Stuby er der på vegne af sønnen. Boet var opgjort den 8. marts 1775. Der er lidt overskud at arve, som moren får mod at klæde og give føde sin søn. Underskrifter fra Anne Nielsdatter, Peder Larsen, Rasmus Jensen, Jens Christensen og Rasmus Pedersen.
Den 30. december 1775: Husmand Peder Espensen af Oreby i Kastrup sogn er død. Enken er Maren Pedersdatter. Børn: Søn, Jens Pedersen, 15 år [1760], søn, Ole Pedersen, 11 år [1764], datter, Kirsten Pedersdatter, 3 år [1772]. Lavværge for enken er Christopher Sørensen. Den ældste søn er sendt ud og tjene hos fremmede, mens de andre to er hjemme. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen af Vordingborg og Rasmus Pedersen af Knudsby. Boet var opgjort den 15. marts 1775. Huset består af 6 fag, hvoraf de 2 fag er stue. Gæld til Peder Staal i Vordingborg og husmand Niels Pedersen i Oreby. Underskrifter fra Maren Pedersdatter, Christopher Sørensen, Jens Christensen og Rasmus Pedersen.
Den 27. februar 1776: Gårdmand Jørgen Pedersen af Stuby i Kastrup sogn er død. Enken er Anne Hansdatter. Børn: Søn, Peder Jørgensen, 14 år [1762], datter, Karen Jørgensdatter, 10 år [1766], datter, Mette Jørgensdatter, 2 år [1774]. Lavværge for enken er hendes fæstemand, Ole Isachsen. Formynder for børnene er Peder Jacobsen af Knudsby i Vordingborg Landsogn. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen af Iselingen og Niels Pedersen af Kastelev i Sværdborg sogn. Boet blev vurderet den 30. januar 1776. Gårdens stuehus er på 16 fag. Desuden er der vestre længe på 7 fag og en østre længe på 7 fag. Gæld: Stiftebrev efter Jørgen Pedersens forrige hustru, Mette Jacobsdatter af den 1. marts 1771. Desuden til købmand Lars Terpager Staal, Niels Bendsen i Kastrup og Rasmus Pedersen i Knudsby. Udgifterne overstiger indtægterne, og der er ikke noget at arve. Underskrifter fra Anne Hansdatter, Ole Isaksen, Peder Jacobsen, Jens Christensen og Niels Pedersen. Forevist i Præstø den 22. januar 1777.
Den 3. marts 1777: Sidse Olsdatter, som var gift med gårdmand Hemming Michelsen af Kastelev i Sværdborg sogn, er død. Børn: Datter, Birthe Hemmingsdatter, 23 år [1754], datter, Karen Hemmingsdatter, 15 år [1762]. Vurderingsmænd: Ladefoged Christensen af Iselingen og bondefoged Niels Pedersen af Kastelev. Boet er registreret den 13. november 1776. Gårdens stuehus er på 8 fag. Den østre længe er på 9 fag, den søndre på 9 fag, og den vestre længe er på 12 fag. Der er gæld til købmand Staal i Vordingborg, Rasmus Michelsen, som tjener hos inspektør Prehn i Allerslev, tjenestekarlen Peder Rasmussen samt tjenestepigen Karen. Gælden er større end indtægterne, og der er ikke noget til børnene at arve. Uægte underskrifter fra Jens Christensen og Niels Pedersen.
Den 4. marts 1777: Husmand Hans Jacobsen af Stenbjerg i Kastrup sogn er død. Enken er Maren Hansdatter. Børn: Søn, Jacob Hansen, 25 år [1752]. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen af Iselingen og Ole Michelsen af Ornebjerg. Gæld til købmand Peder Staal i Vordingborg. Udgifterne er større end indtægterne, og der er intet at arve. Underskrifter fra Maren Hansdatter, Jacob Hansen, Jens Christensen og Ole Michelsen.
Den 4. marts 1777: Margrethe Jensdatter, som var gift med husmand Niels Johansen af Stenbjerg i Kastrup sogn, er død. Børn: Søn, Hans Mortensen af Stenbjerg, 24 år [1753], datter, Maren Nielsdatter, som er gift med færgekarl Lars Hansen af Stenbjerg, datter, Birthe Nielsdatter, 20 år [1757], som tjener hos guldsmed ___ i Vordingborg. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen af Iselingen og Ole Michelsen af Ornebjerg i Kastrup sogn. Boet er registreret den 16. juli 1775. Der er gæld til bødker Niels Povelsen af Stenbjerg og købmand Peder Staal i Vordingborg. Gælden er større end indtægterne, og der er intet til børnene at arve. Underskrifter fra Hans Mortensen, Lars Hansen, Jens Christensen og Ole Mikkelsen.
Den 14. marts 1777: Mette Espensdatter, som var gift med gårdmand Lars Bertelsen af Næs i Kastrup sogn, er død. Børn: Søn, Rasmus Larsen, 24 år [1753], søn, Lars Larsen, 22 år [1755], datter, Lisbeth Larsdatter, som er gift med gårdmand Rasmus Christophersen af Stuby, datter, Maria Larsdatter, 26 år [1751]. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen af Iselingen og foged Niels Pedersen af Kastelev. Boet blev vurderet den 9. august 1776 af forvalter Prehn og fuldmægtig Hæboe af Iselingen. På gården er der 9 heste og føl, 4 køer og 2 kalve, 6 får, 2 svin og 2 grise, 20 gæs og 5 til 8 høns. Stuehuset er på 13 fag, længen mod vest er på 6 fag, og længen mod syd er på 17 fag. Gæld til gårdmand Christen Hansen af Næs i Kastrup sogn og købmand Terpager i Vordingborg. Gælden er større end indtægterne, og der er intet at arve. Underskrifter fra Lars Bertelsen, Jens Christensen og Niels Pedersen.
Den 5. marts 1777: Indsidder Søren Sørensen af Oreby i Kastrup sogn er død. Enken er Karen Olsdatter. Søren Sørensen efterlader sig også 3 børn, men ingen navnet angives. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen af Iselingen og foged Ole Michelsen af Ornebjerg. Boet er ekstremt lille, og da gælden er større end indtægterne, er der ikke noget til enken eller børnene at arve. Skifterforretningen afsluttes derfor. Underskrifter fra Karen Olsdatter, Jens Christensen og Ole Michelsen.
Den 5. marts 1777: Husmand Rasmus Hansen Høeg af Neder Vindinge i Kastrup sogn er død. Enken er Anne Jensdatter. Børn: Søn, Søren Rasmussen Høeg, 14 år [1763], søn, Hans Rasmussen Høeg, 10 år [1767], datter, Else Rasmusdatter Høeg, 12 år [1765]. Lavværge for enken er Stephen Hendrichsen. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen af Iselingen og Ole Michelsen af Ornebjerg. Der er gæld til Hans Rasmussen af Neder Vindinge og Peder Stær af Ornebjerg. Gælden er større end indtægterne, og der er intet til børnene at arve. Enken lover ved tid og lejlighed at betale den overskydende gæld. Underskrifter fra Anne Jensdatter, Stephan Hendrichsen, Jens Christensen og Ole Michelsen.
Den 6. marts 1777: Husmand Hans Larsen af Næs i Kastrup sogn er død. Enken er Kirsten Christiansdatter. Børn: Søn, Christian Hansen, 12 år [1765], søn, Peder Hansen, 2 år [1775], datter, Maren Hansdatter, 13 år [1764], datter, Anne Hansdatter, 9 år [1768], datter, Karen Hansdatter, 2 år [1775]. Lavværge for enken er Niels Isachsen af Over Vindinge i Sværdborg sogn. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen af Iselingen og foged Niels Pedersen af Kastelev i Sværdborg sogn. Der er gæld til ungkarl Rasmus Pedersen af Neder Vindinge, ungkarl Lars Pedersen af Ring i Hammer sogn og ungkarl Hans Andresen af Kastrup. Gælden er større end indtægterne, så der er ikke noget til enken eller børnene at arve. Enken lover at betale gælden over tid. Underskrifter fra Kirsten Christiansdatter, Niels Isachsen, Jens Christensen og Niels Pedersen.
Den 6. marts 1777: Husmand Lars Pedersen af Ørslev er død. Enken er Maren Philipsdatter, som nu har fæstemand Hans Larsen. Arvinger: Søsterdatter [uden navn], som er gift med Henrich Spar i Vordingborg. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen af Iselingen og Niels Hansen af Ørslev. Gæld til Anders Christensen i Ørslev, Hans Svan af Ørslev og ungkarl Hans Nielsen af Ørslev. Gælden er således større end indtægterne, og der er intet at arve. Underskrifter fra Maren Philipsdatter, Hans Larsen, Jens Christensen og Niels Hansen.
Den 6. marts 1777: Anne Jensdatter, som var gift med husmand Hans Hansen af Over Vindinge i Sværdborg sogn, er død. Børn: Datter, Birthe Hansdatter, som er gift med Søren Jensen af Over Vindinge, datter, Anne Hansdatter, som er gift med husmand Jeppe Clausen af Over Vindinge. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen af Iselingen og foged Niels Pedersen af Kastelev i Sværdborg sogn. Boet er registreret den 28. december 1775. Huset er på 6 fag. Der er gæld til købmændene Bøg og Terpager i Vordingborg. Gælden er større end indtægterne, og der er intet til børnene at arve. Hans Hansen lover at betale gælden. Underskrifter fra Hans Hansen, Jens Christensen og Niels Pedersen.
Den 29. juli 1777: Gårdmand Hans Madsen af Kastelev i Sværdborg sogn er død. Enken er Kirsten Hansdatter. Vurderingsmænd: Ladefoged Christensen og foged Niels Pedersen af Kastelev. Boet blev registreret den 20. juli 1777 til en værdi af 219 rigsdaler. Stuehuset er på 16 fag. Der er en østre længe på 15 fag, en nordre længe på 11 fag samt en vestre længe på 15 fag. Fortsætter den 8. april 1778: Der er gæld til købmand N. C. Bøy i Vordingborg og Peder Madsen af Sallerup i Køng sogn, som er stedsøn til den afdøde. Der er endvidere gæld til Ole Jacobsen af Sallerup, Anders Hansen af Lekkende i Øster Egesborg sogn og Lars Larsen for løn, og han tjener nu hos købmand Sand i Vordingborg. Denne skal dog bevise for skifteretten, at han har penge til gode. Der er også gæld til husmand Jens Hansen af Køng for tærskeløn, ungkarl Jens Larsen af Oreby i Kastrup sogn, Anders Hugger af Over Vindinge i Sværdborg sogn, Christen Hansen af Sværdborg, Hans Christensen af Sværdborg, hr. Westengaard af Sværdborg samt købmand Staal af Vordingborg. Gælden er således større end indtægterne, og der er intet at arve. Enkens fæstemand er Peder Knudsen. Uægte underskrifter fra Kirsten Hansdatter, Peder Knudsen, J. Christensen og Niels Pedersen.
Den 7. marts 1777: Husmand Niels Johansen af Stenbjerg i Kastrup sogn er død. Enken er Lucie Jacobsdatter. Børn: Søn, Johan Nielsen, 1 år [1776]. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen og Ole Michelsen af Ornebjerg. Boet er blevet registreret den 11. januar 1777 til en værdi af 31 rigsdaler. Huset er på 10 fag. Der er gæld til købmand Terpager i Vordingborg, købmand Peder Staal i Vordingborg, Rasmus Johansen af Stenbjerg, kapellan Staal af Vordingborg og Sivert Skovfoged af Udby. Der er således gæld for 42 rigsdaler. Gælden er større end indtægterne, og der er ikke noget til enken eller sønnen at arve. Uægte underskrifter fra Lucie Jacobsdatter, Rasmus Johansen, J. Christensen og Ole Michelsen.
Den 8. april 1778: Maren Hansdatter, som var gift med indsidder Friderich Jørgensen af Stuby i Kastrup sogn er død. Børn: Søn, Jens Friderichsen, 25 år [1752], søn, Torchel Friderichsen, 18 år [1759], datter, Kirsten Friderichsdatter, 22 år [1755], datter, Karen Friderichsdatter, 16 år [1761], datter, [navnet angives ikke], 12 år [1765]. Formynder for børnene bliver børnenes morbrødre, Lars Hansen af Stuby og Rasmus Hansen af Næs i Kastrup sogn. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen og Niels Pedersen af Kastelev i Sværdborg sogn. Boet er registreret den 10. maj 1777 til en værdi af 32 rigsdaler. Der er gæld til sønnen Jens, som tjener på Rosendal, Terpager af Vordingborg, hr. Blickenberg af Vordingborg, regimentskriver Jacobsens dødsbo, Johann Kindelfører og købmand Bøg af Vordingborg. I alt er der gæld for 20 rigsdaler. De øvrige 11 rigsdaler deles mellem faren og børnene, hvoraf børnenes arv udlægges i boets ting. Underskrifter fra Friderich Jørgensen, Jens Christensen og Niels Pedersen.
Den 8. april 1778: Marie Hansdatter, der var gift med Ebbe Olsen af Kastelev i Sværdborg sogn, er død. Børn: Søn, Hans Ebbesen, 5 år [1773], søn, Ole Ebbesen, 3 år [1775]. Vurderingsmænd: Ladefoged Jens Christensen af Iselingen og Niels Pedersen af Kastelev. Registreringen af boet er foregået den 29. juli 1777. Der er gæld til købmand Peder Staal af Vordingborg, købmand Baj af Vordingborg samt Peder Olsen af Over Vindinge i Sværdborg sogn. Underskrifter fra Ebbe Olsen, J. Christensen og Niels Pedersen.
Den 1. november 1779: Husmand Ole Hansen af Neder Vindinge i Kastrup sogn er død. Enken er Anne Hansdatter. Arvinger: Søster, Anne Hansdatter, som er gift med indsidder Jesper Jensen af Kastrup, halvbror, Peder Biørn af Vordingborg. Lavværge for enken er Hans Hansen af Over Vindinge i Sværdborg sogn. Vurderingsmænd: Borger R. Christensen af Vordingborg og foged Ole Michelsen af Ornebjerg i Kastrup sogn. Boet er registreret den 6. oktober 1778. Der er gæld til købmand Terpager af Vordingborg og købmand Bay af Vordingborg. Underskrifter fra Hans Hansen, Anne Hansdatter, R. Christensen og Ole Michelsen.
Den 13. november 1779: Kirsten Nielsdatter, som var gift med indsidder Gregers Pedersen af Neder Vindinge i Kastrup sogn, er død. Børn: Søn, Christian Gregersen, 9 år [1770]. Formynder for sønnen er gårdmand og foged Niels Pedersen af Kastelev i Sværdborg sogn. Vurderingsmænd: Borger J. Christensen af Vordingborg og foged Ole Michelsen af Ornebjerg i Kastrup sogn. Boet er registreret den 29. juli 1778. Der er gæld til Johan Kiedelføerer, købmand Sands enke i Vordingborg samt ungkarl Christian Pedersen af Ring i Hammer sogn. Indtægterne er noget større end gælden, så overskuddet skal deles mellem enkemanden og sønnen. En del af sønnens arv bliver udlagt i boet. Underskrifter fra Gregers Pedersen, Niels Pedersen, J. Christensen og Ole Michelsen.
Den 12. september 1780: Gårdmand og skovfoged Christen Jensen af Oreby i Kastrup sogn er død. Enken er Ellen Hansdatter. Børn: Søn, Jens Christensen, 11 år [1769], søn, Hans Christensen, 6 år [1774], søn, Ole Christensen, 4 år [1776]. Formynder for de to ældste børn er gårdmand Hans Rasmussen af Neder Vindinge i Kastrup sogn, men formynder for sønnen Ole er gårdmand Hans Johansen af Ornebjerg i Kastrup sogn. Vurderingsmænd: Rasmus Pedersen af Knudsby i Vordingborg landsogn og gårdmand Hans Hansen af Ornebjerg i Kastrup sogn. Boet er registreret den 12. august 1780 til en værdi af 534 rigsdaler, foruden de 600 rigsdaler, der ligger i rede penge. Gården er i fin stand, men der mangler lidt dyr. Gårdens stuehus er på 14 fag. Der er en længe mod syd på 15 fag, en længe mod øst på 12 fag samt en længe mod nord på 11 fag. Registreringen er foretaget af P.H. Phaff og Rasmus Pedersen. Der er gæld til kirurg Friderich Schreiber af Vordingborg. Der er et stort overskud i boet, som deles mellem enken og børnene. Underskrifter fra Ellen Hansdatter, Hans Johansen, Hans Rasmussen, Rasmus Pedersen og Hans Johansen [som tidligere kaldtes for Hans Hansen].
Den 19. september 1780: Magrethe Olsdatter, som var gift med gårdmand Hans Pedersen af Over Vindinge i Sværdborg sogn, er død. Børn: Søn, Peder Hansen, 10 år [1770], datter, Johanne Hansdatter, 8 år [1772]. Boet er registreret den 29. januar 1779 til en værdi af 267 rigsdaler. Vurderingsmænd: Borger Sr. Jens Christensen af Vordingborg og gårdmand Ingvor Rasmussen af Over Vindinge. Stuehuset mod nord er på 19 fag. Der er en længe mod vest på 10 fag, en mod syd på 12 fag samt en mod øst på 4 fag. Der mangler dyr for 150 rigsdaler, men gården er ellers i fin stand. Der er gæld til gårdmand Peder Olsen af Kastelev i Sværdborg sogn samt købmændene Peder Staal af Vordingborg og Terpager af Vordingborg. I alt er der gæld for 229 rigsdaler. Arven deles mellem enkemanden og børnene, men faren giver lidt ekstra til sin datter til dennes bryllup. Formynder for sønnen er morfaren, gårdmand Ole Rasmussen af Over Vindinge, men formynder for datteren er Peder Olsen af Kastelev. Underskrifter fra Peder Olsen, Hans Pedersen, Ole Rasmussen, J. Christensen og Ingvor Rasmussen.
Den 25. september 1780: Gårdmand og bondefoged Niels Pedersen af Kastelev i Sværdborg sogn er død. Enken er Anne Hemmingsdatter, som nu har fæstemand Peder Olsen. Børn: Søn, Peder Nielsen, 18 år [1762], datter, Maria Nielsdatter, som er nu er gift med Ebbe Olsen af Kastelev, og manden er til stede på konens vegne. Formynder for sønnen Peder er gårdmand Ebbe Olsen af Kastelev. Vurderingsmænd: Skiftefoged og gårdmand Ole Larsen af Sallerup i Køng sogn og indsidder Lars Larsen af Kastelev. Boet er registreret den 24. april 1780 til en værdi af 398 rigsdaler med vurderingsmændene Ole Michelsen af Ornebjerg i Kastrup sogn og Ole Larsen af Sallerup. Gårdens stuehus mod nord er på 16 fag. Der er en længe mod vest på 10 fag, en mod syd på 11 fag samt en mod øst på 10 fag. Der mangler en del dyr på gården. Der er gæld til købmand Bøg af Vordingborg, købmand Peder Staal af Vordingborg, hendes far Jens Jensen af Køng samt gårdmand Christen Hansen af Sværdborg. I alt er gælden på 240 rigsdaler. Underskrifter fra Anne Hemmingsdatter, Peder Olsen, Ebbe Olsen, Lars Larsen og Ole Larsen.
Den 25. marts 1780: Maren Pedersdatter, som var gift med indsidder Lars Larsen af Kastelev i Sværdborg sogn, er død. Børn: Søn, Lars Larsen, 6 år [1774], søn, Peder Larsen, 3 år [1777]. Vurderingsmænd: Foged og gårdmand Ole Larsen af Sallerup og gårdmand Ebbe Olsen af Kastelev. Boet blev opgjort den 23. marts 1780, men vidner forefandtes ikke, hvilket underskrives af ? og Niels Pedersen. Gæld til købmand Terpager i Vordingborg, købmand Bøg i Vordingborg, tjenestekarlen Benth, som nu tjener i Vordingborg hos vinhandler de Hoff, afdøde Niels Pedersen i Kastelev samt Dytløv, som nu tjener i Hellevads Mølle. Farbroren, Ole Pedersen af Kastelev, gøres til formynder for børnene, der får lidt penge og lidt af indboet. Underskrifter fra Lars Larsen, Ole Larsen og Ebbe Olsen. Forevist i Næstved den 8. februar 1781.
Den 9. april 1781: Ingeborg Rasmusdatter, som var gift med husmand Niels Espensen af Neder Vindinge i Kastrup sogn, er død. Børn: Søn, Rasmus Nielsen, 10 år [1771], søn, Lars Nielsen, 5 år [1776]. Vurderingsmænd: Ole Michelsen af Ornebjerg i Kastrup sogn og Sr. Phaff af Iselingen. Boet blev opgjort den 31. marts 1781. Underskrifter fra P. H. Phaff og Ole Mikkelsen. Der er ingen gæld i boet og deraf et overskud, som deles mellem Niels Espensen og hans sønner. Formynder for den ældste søn er gårdmand Rasmus Jensen af Neder Vindinge og for den yngste søn, gårdmand Rasmus Pedersen Holm af Neder Vindinge. Underskrift fra Niels Esbensen, Rasmus Pedersen Holm, Rasmus Jensen, Phaff og Ole Mikkelsen.
Den 9. april 1781: Husmand Jens Mortensen af Neder Vindinge i Kastrup sogn er død. Enken er Anne Jensdatter. Arvinger: Halvbror, indsidder Hans Mortensen af Sværdborg, søsterdatter uden navn [men er nok Maren Hansdatter], som er gift med inderste Friderich Jørgensen af Neder Vindinge. Lavværge for enken er Rasmus Jensen af Neder Vindinge. Vurderingsmænd: Sr. Phaff af Iselingen og Ole Michelsen af Ornebjerg. Boet blev opgjort den 14. marts 1781. Gæld til gårdmand Rasmus Jensen af Neder Vindinge og gårdmand Rasmus Pedersen Holm af Neder Vindinge. Underskrifter fra Anne Jensdatter, Rasmus Jensen, Phaff og Ole Mikkelsen.
Den 16. juni 1781: Marie Nielsdatter, som var enke efter afdøde gårdmand Ole Hansen af Oreby i Kastrup sogn, er død. Arvinger: Datter, Marie Bendsdatter, der er gift med Johannes Hemmingsen, søn, Niels Bendsen af Kastrup, som er død og har efterladt sig følgende børn: Søn, Bent Nielsen, 30 år [1751], søn, Hans Nielsen, 26 år [1755], søn, Ole Nielsen, 22 år [1759], søn, Christen Nielsen, 11 år [1770], søn, Rasmus Nielsen, 6 år [1775], søn, Peder Nielsen, 4 år [1777], datter, Dorethe Nielsdatter, som er gift med gårdmand Hans Rasmussen af Kastrup ved Vordingborg, datter, Susanna Nielsdatter, 8 år 8 [1773]; Søn, Bent Olsen [der må være en søn af Ole Hansen]. Vurderingsmænd: Jens Christensen af Vordingborg og Rasmus Pedersen af Knudsby. Den 21. december 1779 blev der afholdt auktion over Marens ting. Købere af tingene er: Bent Olsen af Oreby i Kastrup sogn, Sr. Christensen i Vordingborg, Hans Olsen af Oreby, Ole Hansen af Oreby, Peder Povelsen af Knudsby, Hans Væver af Knudsby og Jørgen Krag af Knudsby. Der afholdes endnu en auktion den 10. marts 1780, hvor køberne er: Christen Vægter i Vordingborg, Lars Piil i Vordingborg, Hans Nielsen af Kastrup, Johannes Hemmingsen af Ornebjerg, Bertel Bødker i Vordingborg, Hans Hansen af Kastrup, Jens Hansen af Vestenbæk i Kalvehave sogn, Hans Bentsen af Ornebjerg, Rasmus Olsen af Kastrup, Nicolaj Kleinsmed, Ole Mikkelsen af Ornebjerg og Friderik Rechendorph. Underskrifter fra Bendt Olsen, Johannes Hemmingsen og Jens Christensen.
Den 21. juni 1781: Gårdmand Jens Eilersen af Kastelev i Sværdborg sogn er død [skrevet Jens Eylersen]. Enken er Karen Christensdatter. Til stede ved skiftet er Jens Eylersens far, gårdmand Eyler Thygesen [Eiler Thygesen] af Kostræde i Køng sogn. Enkens lavværge er hendes far, Christen Hansen af Sværdborg. Enken har efter dødsfaldet den 13. juni 1781 født en dreng, der er blevet døbt Jens Jensen Eilersen. Vurderingsmænd: Ole Mikkelsen af Ornebjerg og foged Peder Knudsen af Kastelev.
Vurderingen af boet er foregået den 12. maj 1781. Gårdens stuehus er på 12 fag. Der er en længe mod vest på 15 fag, en længe mod øst på 8 fag samt en længe mod nord på 9 fag. Der er gæld til købmand Peder Staal i Vordingborg, købmand Ravn, inspektør Lassen på Rosenfeldt, Peder Jensen af Kostræde samt Ole Eylersen af Kostræde. Der er overskud i boet, som delen mellem enken og sønnen. Drengen får af moren lidt af hendes arv foruden en kiste. Underskrifter fra Karen Christensdatter, Christen Hansen af Sværdborg samt Peder Knudsen.
Den 21. juli 1781: Gårdmand Jens Hansen af Remkolde i Sværdborg sogn er død. Enken er Kirsten Knudsdatter: Børn: Søn: Ole Jensen, 36 år [1745], søn, Hans Jensen, 28 år [1753], datter, Karen Jensdatter, som er gift med Peder Hansen af Sværdborg, datter, Maren Jensdatter, som er gift med Jens Christensen af Neder Vindinge i Kastrup sogn, datter, Bodil Jensdatter, som er gift med Jens Christensen af Svinninge i Sværdborg sogn, søn, Rasmus Jensen, 14 år [1767], datter, Anne Cathrine Jensdatter, 8 år [1773]. Lavværge for enken er hendes fæstemand, Niels Nielsen. Vurderingsmænd: Peder Knudsen af Kastelev og hr. Bak af Iselingen. Til stede ved synsforretningen er Jens Christensen af Svinninge, sønnen Ole Jensen, Niels Rasmussen af Over Vindinge samt Hemming Jensen af Kastrup. Boet er registreret den 24. februar 1781. Gårdens stuehus er på 13 fag. Der er en længe mod øst på 9 fag, en længe mod syd på 16 fag samt en længe mod vest på 15 fag. Der mangler en del dyr på gården. Der er endvidere gæld til sønnen Hans Jensen pr. 17. marts 1757 samt købmændene Peder Staal af Vordingborg og Terpager. Gælden overstiger indtægterne som følge af gårdens manglende dyr, og der er således ikke noget at arve. Underskrifter fra Kirsten Knudsdatter, Niels Nielsen, Ole Jensen, Jens Christensen, Peder Hansen og Hans Jensen.
Den 19. marts 1782: Husmand Lars Hansen af Skaverup i Sværdborg sogn er død. Enken er Karen Hansdatter. Arvinger: Halvbror, husmand Friderich Larsen af Sallerup i Køng sogn, halvsøster, Sidse Larsdatter, som er gift med gårdmand Jacob Jensen af Bårse, helsøster, Maren Hansdatter, som er gift med husmand Gregers Pedersen af Bårse, men som er død og har efterladt sig: Søn, Hans Gregersen, 14 år [1768], datter, Marie Gregersen, 9 år [1773]. Enken har nu fæstemand Jacob Larsen. Vurderingsmænd: Foged Rasmus Pedersen af Knudsby i Vordingborg Landsogn og hr. Phaff af Vordingborg. Boet er registreret den 29. november 1781. Der er gæld til Jens Clausen af Krakkestrædehuset. Der er overskud i boet, som deles mellem enken samt Lars Hansen hel- og halvsøskende. Halvsøsteren Sidse Larsdatter af Bårse er vist også død. Jacob Jensen af Bårse er formynder for de to umyndige børn, Hans og Marie. Ægte underskrifter fra Karen Hansdatter, Jacob Larsen, Friderich Larsen, Jacob Jensen og Gregers Pedersen.
Den 11. februar 1785: Husmand Jørgen Nielsen Høy af Oreby i Kastrup sogn og hustru Anne Larsdatter er begge døde. Arvinger på hans side: Inger Jørgensdatter, som er gift med indsidder Rasmus Pedersen, Kirsten Jørgensdatter af Oreby, som er enke efter Christen Olsen. Arvinger på hendes side: Halvbror, gårdmand Peder Larsen af Kastrup, halvsøster, Maren Larsdatter af Kastrup, 28 år [1756], som tjener hos sin bror, Peder Larsen, halvsøster, Cathrine Larsdatter, som er gift med gårdmand Jens Pedersen af Bakkebølle i Vordingborg Landsogn. Vurderingsmænd: Rasmus Pedersen af Knudsby i Vordingborg Landsogn og Andreas Jensen af Oreby. Boet er registreret den 23. juni 1784 efter Jørgen Høy og bliver indskrevet til en værdi af 13 rigsdaler. Fortsætter den 30. september 1784 efter Anne Larsdatter: Vurderingsmænd: Foged Rasmus Pedersen af Knudsby og husmand og smed Povel Andersen af Oreby. Boet bliver registreret til en værdi af 10 rigsdaler. Underskrifter fra Rasmus Pedersen og Povel Andersen. Det indbringer 30 rigsdaler, da det bliver solgt på auktion efter arvingernes ønske. Købere er Jens Andersen af Oreby, Peder Smed af Oreby, Christen Michelsen af Ornebjerg i Kastrup sogn, indsidder Hans Olsen af Oreby, indsidder Niels Rasmussen af Oreby, Andreas Jørgensen af Knudsby, skovrider Brygge, Peder Jacobsen af Næs i Kastrup sogn, Peder Jørgensen af Skaverup i Sværdborg sogn, indsidder Mads Andersen af Næs, Jens Rasmussen af Oreby, Christopher Sørensen af Oreby, Niels Smed af Sallerup i Køng sogn, Niels Rasmussen af Sallerup, enken efter Lars Tønnes af Kastrup, Mads Andersen af Næs, Søren Jørgensen af Knudsby, indsidder Hans Hansen af Knudsby, skoleholder Johan Pedersen af Snertinge i Sværdborg sogn, Ole Sørensen af Knudsby, Jørgen Jyde af Oreby, Jens Pedersen af Bakkebølle og Niels Hansen af Oreby. Der er gæld til købmand Raun, Andreas i Oreby, Andreas Jørgensen, ungkarl Jens Larsen af Kastrup, købmand Staal af Vordingborg og Hans Jensen af Kastrup. I alt er der gæld for 26 rigsdaler. Arven fordeles mellem arvingerne. Underskrifter fra Rasmus Pedersen, Kirsten Jørgensdatter, Maren Larsdatter, Andreas Jensen, Jens Larsen og Hans Jensen.
Den 15. april 1785: Karen Sørensdatter, som var gift med husmand Hans Jensen af Stuby i Kastrup sogn, er død. Børn: Datter, Birthe Hansdatter, 1 år [1784]. Vurderingsmænd: Foged Peder Knudsen af Kastelev i Sværdborg sogn og Rasmus Pedersen af Knudsby i Vordingborg Landsogn. Boet er registreret den 14. februar 1784 til en værdi af 39 rigsdaler. Huset er i god stand. Der er i alt udgifter for 10 rigsdaler. Arven fordeles mellem enkemanden og datteren. Underskrifter fra Peder Knudsen og Rasmus Pedersen.
Den 15. april 1785: Husmand Jens Olsen af Skaverup i Sværdborg sogn er død. Enken er Ane Nielsdatter. Arvinger: Bror, gårdmand Christopher Olsen af Bakkebølle i Vordingborg Landsogn, som er død og har efterladt sig: Børn: Søn, gårdmand Lars Christophersen af Oreby i Kastrup sogn, søn, gårdmand Peder Christophersen af Bakkebølle, søn, husmand Søren Christophersen af Bakkebølle, som er død og har efterladt sig: Børn: Søn, indsidder og landsoldat Ole Sørensen af Oreby i Kastrup sogn, søn, husmand Niels Sørensen af Dyrlev i Beldringe sogn, søn, tjenestekarl Morten Sørensen af Kragevig i Allerslev sogn, 18 år [1767], datter, Ellen Sørensdatter, som er enke efter en husmand, datter, Eva Sørensdatter, som er gift med husmand Niels Hansen af Bakkebølle; søn, gårdmand Ole Christophersen af Bakkebølle, som er død og har efterladt sig: Børn: Søn, Niels Olsen, som er udlært snedker af profession og bor i Holstein ?; Søster, Sidsel Olsdatter, der var gift med gårdmand Jacob Nielsen af Skaverup, som er død og har efterladt sig: Børn: Søn, gårdmand Søren Jacobsen af Skaverup, søn, husmand Ole Jacobsen af Sallerup i Køng sogn, datter, Karen Jacobsdatter, der er gift med husmand Rasmus Nielsen af Sallerup, datter, Anne Jacobsdatter, 27 år [1758], der tjener under Hans ved Vordingborg; Søster, Karen Olsdatter, der var gift med husmand Jens Jyde af Sallerup, som er død og har efterladt sig: Børn: Datter, Helvig Jensdatter Jyde, der er enke efter kromand Peder Steffensen af Hammer-Torup i Hammer sogn. Af arvinger er til stede: Lars Christophersen, Ole Sørensen, Søren Jacobsen og Ole Jacobsen. Lars Christophersen beskikkes til at varetage interesserne for de ikke-fremmødte. Lavværge for enken er hendes stedfar, gårdmand Søren Rasmussen af Sallerup. Vurderingsmænd: Rasmus Pedersen af Knudsby i Vordingborg Landsogn og Peder Jørgensen af Skaverup. Boet blev registreret den 22. januar 1785. Underskrifter fra Ane Nielsdatter, Søren Rasmussen og Lars Christophersen. Der er gæld til købmand Staal i Vordingborg, ungkarl Peder Hansen, husmand Jacob Larsen af Skaverup og Ole Jacobsen af Sallerup. Der er overskud i boet, og dette deles ligeligt mellem enken og Jens Olsens arvinger. Underskrifter fra Ane Nielsdatter, Søren Rasmussen, Lars Christophersen, Søren Jacobsen, Ole Sørensen, Rasmus Nielsen, Rasmus Pedersen og Peder Jørgensen. Derefter underskrives der på, at de forskellige har modtaget arven, og heriblandt af Peder Christophersen, Niels Olsen og Niels Sørensen.
Den 20. juni 1785: Forhen smed Søren Hansen Bang af Stuby i Kastrup sogn er død. Enken er Anne Catharina Spinder. Børn: Søn, Hans Christian Bang, 14 år [1771], datter, tjenestepige Anne Margrethe Bang af Risby i Bårse sogn, 15 år [1770], datter, Anne Kirstine Bang, som er hos skytte Conrad Spleth ved Lerkenborg, datter, Anne Cathrine Bang af Stuby hos sin mor. Vurderingsmænd: Foged Peder Knudsen af Kastelev i Sværdborg sogn og Claus Jensen af Rosenfeldt. Hverken enke, lavværge eller nogen på de umyndiges vegne er mødt op. Boet er registreret den 14. marts 1785 uden angivelse af værdi af Peder Knudsen og Hemming Hemmingsen af Stuby, og hvor noget tilhører Gotfred Snedker i Vordingborg, gartner Pettersen, hr. Staal af Vordingborg, Rasmus Holm af Neder Vindinge i Kastrup sogn, Ole Pedersen af Remkolde i Sværdborg sogn, Jacob Brok, Casper Thurup, Rasmus Pedersen af Neder Vindinge, Peder Thorkildsen af Hellevad Mølle og farver Olsen af Vordingborg. Det hele er solgt på offentlig auktion den 22. marts 1785. Købere er Ole Hansen af Snertinge i Sværdborg sogn, Lars Christensen af Stuby, Rasmus Hansen af Stuby, Mads Rasmussen af Stuby, Jørgen Friderichsen af Snertinge, Lars Pedersen af Stuby, Peder Nielsen af Stuby, Benjamin Tømmermand, Jens Nielsen ved Rosenfeldt, Jens Smed, Niels Smed af Sallerup i Køng sogn, Peder Smed af Kastrup, Phaff, Morten Smed af Sværdborg, Hemming Hemmingsen af Stuby, Ole Isachsen af Stuby og husmand Rasmus Hansen af Stuby. I alt sælges indboet til 14 rigsdaler. I alt er der gæld for 35 rigsdaler. Underskrifter fra Peder Knudsen og Claus Jensen.
Den 12. november 1785: Karen Jensdatter, som var gift med gårdmand Anders Madsen af Kastelev i Sværdborg sogn er død. Børn: Søn, Mads Andersen, 9 år [1776], søn, Rasmus Andersen, 3 år [1782], datter, Gertrud Andersdatter, 7 år [1778]. Tilsynsværge for børnene er deres morbror, Jens Jensen af Kostræde i Køng sogn. Vurderingsmænd: Foged Peder Knudsen af Kastelev og Ole Larsen af Sallerup i Køng sogn. Boet er registreret den 19. marts 1785 til en værdi af 226 rigsdaler. Gårdens stuehus er på 12 fag. Der er en længe mod vest på 16, en mod nord på 10 fag samt en mod øst på 8 fag. Der er gæld til købmand Lars Terpager Staal i Vordingborg, gårdmand Jens Jensen af Kostræde, gårdmand Rasmus Jensen af Lundby og Svend Pedersen af Alstrup. I alt er der gæld for 240 rigsdaler. Underskrifter fra Anders Madsen, Jens Jensen, Ole Larsen og Peder Knudsen.
Den 3. november 1792: Gårdmand Peder Olsen af Kastelev i Sværdborg sogn er død. Enken er Karen Rasmusdatter. Der er flere sønner og en datter, men navnene angives ikke. Lavværge for enken er gårdmand Jens Pedersen af Kastelev i Sværdborg sogn. Formynder for børnene er gårdmand Hans Pedersen af Over Vindinge i Sværdborg sogn. Vurderingsmænd: Foged Ole Larsen af Sallerup i Køng sogn og Niels Nielsen af Rosenfeldt Gods. Gæld til købmand Staal i Vordingborg, til enken i Hellevads Mølle samt til gårdmand Peder Nielsen af Kostræde i Køng sogn. Underskrifter fra Jens Pedersen, Hans Pedersen, Ole Larsen og Niels Nielsen.
Den 26. november 1812: Maren Christensdatter, som var gift med Jens Madsen Væver af Stuby i Kastrup sogn, er død. Børn: Søn, Christen Jensen, 7 år [1805], som opholder sig hjemme i boet. Formynder for drengen er gårdmand Christen Laursen af Stuby i Kastrup sogn, da der ikke er nogen slægt til den afdøde. Vurderingsmænd: Sognefoged Bendt Christensen af Ornebjerg i Kastrup sogn og Peder Laursen Smed af Stuby i Kastrup sogn. Der er ingen gæld i boet andet til begravelsesudgifter. Der er således et overskud, som deles mellem faren og sønnen. Foruden at sætte penge i overformynderiet giver Jens Madsen af kærlighed til sit barn den kiste, som drengens mor har efterladt. Underskrifter fra Jens Madsen, Christen Laursen, Bendt Christensen og Peder Laursen Smed.
Den 28. november 1812: Husmand Niels Bertelsen af Remkolde i Sværdborg sogn er død. Enken er Kirsten Hansdatter. Børn: Søn, Hans Nielsen, 6 år [1806], datter, Maren Nielsdatter, 11 år [1801]. Lavværge for enken er husmand Hans Olsen af Klarskov. Formynder for børnene er gårdmand Niels Nielsen af Remkolde. Vurderingsmænd: Sognefoged Peder Knudsen af Kastelev i Sværdborg sogn og Peder Olsen af Over Vindinge i Sværdborg sogn. Der er gæld til købmand Staal i Vordingborg. Der er overskud i boet, som deles mellem enken og børnene. Kirsten Hansdatter runder beløbene op for sine børn, så de får hhv. 300 og 150 rigsdaler. Sønnen får desuden en kiste og et grønmalet skab med nøgle og hængsler. Datteren får tilsvarende en seng med sengeklæder. Underskrifter fra Kirsten Hansdatter, Hans Olesen, Niels Nielsen, Peder Knudsen og Peder Olsen.
Den 30. november 1812: Husmand Niels Pedersen af Oreby i Kastrup sogn er død. Enken er Anne Rasmusdatter. Børn: Søn, Laurs Nielsen, myndig. Lavværge for enken er husmand Henrich Knudsen af Oreby. På vegne af Lars Nielsen er mødt dennes farbror, husmand Lars Pedersen af Skivene?, men da denne går, overtages formynderskabet af Andreas Henrichsen af Næs i Kastrup sogn. Vurderingsmænd: Sognefoged Bendt Christensen af Ornebjerg og gårdmand Christen Hansen af Oreby. Boet bliver registreret. Der er gæld til gårdmand Christen Hansen af Oreby, der havde lånt Niels Pedersen 21 rigsdaler. Der er et overskud i boet på 218 rigsdaler, hvilket deles ligeligt mellem enken og sønnen. Sønnen arver desuden farens fyrkiste. Pengene skal indsættes i herskabets kasse i 1813. Underskrifter fra Anne Rasmusdatter, Henrich Knudsen, Anders Henrichsen, Bendt Christensen og Christen Hansen.
Den 5. december 1812: Gårdmand Jacob Hansen Brock af Remkolde i Sværdborg sogn er død [skrevet Brok]. Enken er Birgitte Hansdatter. Børn: Søn, udflyttergårdmand Hans Jacobsen Brock af Ørslev, 39 år [1773], søn, udflyttergårdmand Ole Jacobsen Brock af Stuby i Kastrup sogn, 34 år [1778], søn, Johannes Jacobsen Brock, som har været i krigstjeneste, og som ikke er hjemkommen til skifteforretningen men ellers er hjemme, 28 år [1784], søn, gårdmand Niels Jacobsen Brock af Remkolde i Sværdborg sogn, 25 år [1787], datter, Christiana Jacobsen Brock, som er gift med gårdmand Rasmus Nielsen af Over Vindinge i Sværdborg sogn, datter, Cathrine Jacobsdatter Brock, som er ugift, 25 år [1787], datter, Ellen Jacobsdatter Brock, som var gift med selvejergårdmand Rasmus Rasmussen af Kastrup ved Vordingborg, men som er død og efterladt sig to børn: Søn, Peder Rasmussen, 4 år [1808], datter, Birgitte Rasmusdatter, 6 år [1806]. Lavværge for enken er selvejergårdmand Peder Olsen af Neder Vindinge i Kastrup sogn. Hans Brock er værge for sin ugifte søster. Vurderingsmænd: Sognefoged Peder Knudsen af Kastelev og gårdmand Niels Nielsen af Remkolde. Der er gæld til købmand Staal i Vordingborg samt sønnerne Niels og Johannes. Der er en synsforretning over gården dateret den 7. marts 1812, hvor bygningernes brøstfældighed svarer til 91 rigsdaler. Fæstebrevet er dateret den 24. august 1776. Der er overskud i boet, som deles mellem enken og børnene. Enken lover at betale til de myndige arvinger den 11. juni 1813. Uægte underskrifter fra Birgitte Hansdatter, Peder Olsen, Rasmus Nielsen, Hans Jacobsen, Ole Jacobsen, Johannes Jacobsen, Niels Jacobsen, Rasmus Rasmussen, Peder Knudsen og Niels Nielsen.
Den 8. december 1812: Gårdmand Jacob Nielsen af Remkolde i Sværdborg sogn er død. Enken er Inger Christiansdatter. Børn fra første ægteskab med afdøde Else Rasmusdatter: Søn, gårdmand Niels Jacobsen af Kastelev i Sværdborg sogn, 33 år [1779], datter, Sidsel Jacobsdatter, som er gift med gårdmand Niels Hansen af Lundby, datter, Kirsten Jacobsdatter, som er gift med gårdmand Ole Jacobsen af Stuby i Kastrup sogn, datter, Marie Jacobsdatter, som er gift med selvejergårdmand Hans Nielsen af Neble i Sværdborg sogn, datter, Anne Jacobsdatter, som var gift med gårdmand Rasmus Nielsen af Lundby, som er død og har efterladt sig: Søn: Niels Rasmussen, 8 år [1804], datter, Kirstine Rasmusdatter, 12 år [1800], datter, Beate Rasmusdatter, 5 år [1807] [skrevet Bejate]; Børn fra andet ægteskab med Inger Christiansdatter: Søn, Christian Jacobsen, 6 år [1806], søn, Peder Jacobsen, 3 år [1809], søn, Hans Jacobsen, 1 år [1811]. Lavværge for enken er gårdmand Niels Nielsen Remkolde. Vurderingsmænd: Sognefoged Peder Knudsen af Kastelev og Niels Nielsen af Remkolde. Alle arvinger er til stede. Rasmus Nielsen af Lundby er til stede på vegne af sine umyndige børn. Fra andet ægteskab er børnenes farbror, Hans Nielsen af Sallerup i Køng sogn til stede. Den sidste synsforretning af gården er foretaget den 29. juni 1811. Der er brøstfældighed på gården for 77 rigsdaler, og der mangler korn for 30 rigsdaler. Der er overskud i boet, som deles mellem enken og børnene. Overformynderiet bruges til arven til de umyndige børn. Enken forbliver på gården og vil hurtigt udbetale arven til Niels Jacobsen og Ole Jacobsen. Uægte underskrifter fra Inger Christiansdatter, Niels Nielsen, Hans Nielsen Næble, Niels Hansen Lundbye, Niels Jacobsen, Ole Jacobsen, Hans Nielsen Sallerup, Peder Knudsen og Niels Nielsen.
Den 30. august 1834: Dødanmeldelse over husfæster og tømmermand Jacob Steiger af Knudsby i Vordingborg Landsogn. Enken er Anne Jacobsdatter. Børn: Søn, Johan Jacobsen Steiger, 19 år [1815], som er hjemme. Enken forbliver i uskiftet bo.
Den 2. september 1834: Husmand Hans Christian Simonsen af Knudsby i Vordingborg Landsogn er død. Enken er Birthe Marie Andreasdatter. Børn: Søn, Simon Hansen, søn, Andreas Hansen, datter, Elisabeth Marie Hansdatter, datter, Anne Marie Hansdatter, datter, Karen Marie Hansdatter. Lavværge for enken er smeden Peder Mortensen af Knudsby. Formynder for umyndige børn er gårdmand Morten Jensen af Oreby i Kastrup sogn ved Vordingborg. Vurderingsmænd: Hjælpesognefoged Peder Sørensen af Knudsby og tingmand Willum Henrichsen af Græsbjerg. Gæld til husmand Peder Andreasen af Køng. Underskrifter fra Birthe Marie Andreasdatter, Peder Mortensen, Arentzen som tilsynsværge, Peder Sørensen og Willum Henriksen.
Den 2. december 1837: Husmand Ditløv Frøling af Knudsskov i Vordingborg Landsogn er død. Enken er Marie Ottesdatter. Børn: Søn, Andreas Ditlevsen Frøling, 21 år [1816], datter, Marie Ditlevsdatter Frøling, 23 år [1814], datter, Christiane Ditlevsdatter Frøling, 19 år [1818], datter, Stine Ditlevsdatter Frøling, 17 år [1820], datter, Frederikke Ditlevsdatter Frøling, 13 år [1824], datter, Grethe Ditlevsdatter Frøling, 6 år [1831], søn, Magnus Ditlevsen Frøling, 3 år [1834]. Værge for umyndige børn er deres farbror, Frederik Frøling af Knudsskovhusene. Vurderingsmænd: Fuldmægtig Hjort og Brandt af Vordingborg. Der er en fordring i boet fra den 1. maj 1835, dvs. jord- og husafgift. Fortsætter den 4. december 1837: Vurderingsmænd: Sognefoged Peder Sørensen af Knudsby og Villum Henriksen af Græsbjerg. Enkens nuværende mand, Niels Jensen af Knudsskov, er mødt op. Underskrifter fra Niels Jensen, Andreas Ditløvsen, Frederik Frøling, Peder Sørensen og Willum Henriksen.