SVÆRDBORG SOGN
Denne krydsreferenceliste over Sværdborg sogn indeholder mennesker fra andre sogne, der var i Sværdborg sogn i forbindelse med en kirkelig handling.
Kirkebøgerne starter i Sværdborg i 1739.
Folk fra Åderup i Sankt Mortens sogn og Næstved
1. advent 1770: Hustruen Ellen Hansdatters mor af Næstved er gudmor, da [skrevet Greis] Grejs Rasmussen af Kastelev får døbt sønnen Christian Grejssen [eller Christian Gregersen].
4. advent 1772: Hustruens søster i Næstved er gudmor, da Niels Rasmussen af Skaverup får døbt datteren Ane Nielsdatter. Niels Rasmussens bror er fadder.
Den 12. marts 1837: Borger Elias Rasmussen af Næstved er fadder, da indsidder Jens Rasmussen og Inger Andersdatter af Neble Torp i Sværdborg sogn får døbt sønnen Rasmus Jensen.
Den nn 1837: Albert Leth af Sværdborg, som er søn af Christian Leth af Næstved og Josephine Petrine Jansen, bliver konfirmeret.
Den nn 1837: Peder Olsen af Sværdborg, som er søn af afdøde gårdmand Ole Christensen og Alborg Pedersdatter af Åderup i Sankt Mortens sogn [skrevet Odderup], bliver konfirmeret.
Folk fra Lundby sogn
21 p Trin 1754: Maren, som er gift med Niels Hansen af Lundby, er gudmor, og Anders Hansen af Lundby er fadder, da Jens Hansen af Snertinge får døbt datteren Lisbeth Jensdatter.
April 1758: Ungkarl Jens Hansen af Lundby bliver trolovet til Anne Rasmusdatter af Snertinge. Claus Bonde underskriver.
Den 22. april 1761: Knud Ingvorsen af Lundby er forlover, da Ingvor Jensen af Sværdborg bliver trolovet til Karen Hansdatter.
Den 3. juni 1761: Christian Poulsen af Lundby er forlover, da ungkarl Niels Stribolt af Over Vindinge bliver trolovet til pigen Maren Mauritsdatter. J. Stribolt er den anden forlover. Niels Stribolt er skoleholder på Svinø ved FT1787.
Den 18. december 1761: Ungkarl Jacob Olsen af Lundby bliver trolovet til Karen Pedersdatter. Pigens far, Peder Rasmussen af Svinninge, er den ene forlover.
21 p Trin 1771: Hustruen til Niels Hansen af Lundby er gudmor, da Thorkild Olsen af Snertinge får døbt sønnen Ole Thorkildsen.
Påske 1786: Hustruen til mølleren i Lundby Mølle er gudmor, da Søren Diderichsen af Sværdborg får døbt sønnen Friderich Sørensen.
Den 9. juli 1837: Maren Jørgensdatter, som er gift med gårdmand Hans Nielsen af Lundby, er gudmor, og Hans Nielsen er selv fadder, da gårdmand Christen Jensen af Kastelev og Ane Pedersdatter får døbt sønnen Peder Christensen.
Den 1. april 1861: Gårdmand Hans Jensen af Lundby er fadder, og hans hustru, Dorthea Nielsdatter, er gudmor, da gårdmand Lars Jensen af Sværdborg og Dorthe Olsen får døbt datteren Karen Jensen.
Den 23. marts 1890: Tjenestepigen Marie Themsen af Lundby er gudmor, da husmand Hans Themsen af Snertinge og hustru Karen Marie Pedersen får døbt datteren Kristine Themsen.
Folk fra Basnæs og Vejlø sogn
Den 4. april 1826: Gårdmand Ole Hansen af Vejlø er forlover, da gårdmand og enkemand Hans Nielsen af Basnæs bliver trolovet til Ane Hansdatter hos gårdmand Anders Christensen af Sværdborg, der er den anden forlover.
Folk fra Blangslev, Fårup, Hammer-Torup, Ring og Hammer sogn
22 p Trin 1741: Maren Andersdatter af Ring i Hammer sogn er gudmor, da Erich Madsen af Snertinge får døbt sønnen Johan Erichsen. Vincens Rasmussen er fadder.
Den 17. december 1741: Ole Andersen af Ring i Hammer sogn er den ene forlover, da Mads Andersen af Skaverup og Karen Pedersdatter bliver trolovet. Povel Nielsen af Skaverup er den anden forlover.
Den 16. november 1742: Hans Christensen af Blangslev i Hammer sogn er den ene forlover, da Peder Jørgensen af Bårse bliver trolovet til Helvig Christensdatter af Neble i Sværdborg sogn.
Den 23. oktober 1757: Søren Larsen af Ring er forlover, da Jeppe Larsen og Marie Nielsdatter bliver trolovet.
Den 12. oktober 1758: Hans Torchilsen af Hammer-Torup er forlover, da ungkarl Knud Pedersen af Snertinge bliver trolovet til Kirsten Torkilsdatter af Neble i Sværdborg sogn.
Den 1. februar 1760: Hemming Rasmussen af Ring i Hammer sogn er forlover, da gårdmand Anders Hemmingsen af Snertinge bliver trolovet til Ellen Larsdatter, som er steddatter til Gregers Rasmussen af Kastelev [skrevet Greis Rasmussen].
Den 24. april 1826: Tjenestekarl Jens Rasmussen og pigen Margrethe Christensdatter, som begge er hos gårdmand Frans Madsen af Fårup i Hammer sogn, bliver trolovet.
Den 12. november 1826: Enkemand og husfæster Hans Nielsen af Hammer bliver trolovet til Dorthe Jensdatter, der er enke efter afdøde husmand Niels Jensen af Skaverup.
Den 22. juni 1890: Parcellist Hans Jensen af Hammer-Torup er fadder, da parcellist Henrik Jensen af Neble Torp i Sværdborg sogn og hustru Maren Kirstine Henriksen får døbt datteren Laura Petræa Marie Jensine Jensen.
Folk fra Kostræde, Sallerup og Køng
1.
advent 1739: Hustruen til Peder Christensen Væver af Køng er gudmor, da
Hans Torkildsen af Snertinge får døbt sønnen Friderich Hansen. Friderich Hemmingsen af Snertinge og Birthe Rasmusdatter, som er datter af Rasmus Christensen af Snertinge, er faddere.
Påskedag 1740: Bodil, som er gift med Christopher i Sallerup, er gudmor, da Jacob Ivarsen af Neble Torp i
Sværdborg sogn får døbt datteren Anne Jacobsdatter. Ole Knudsen og Ole
Christophersen er blandt fadderne.
Kort efter påske 1741: Hustruen til Peder Nielsen af Sallerup er gudmor, da Bruus Rasmussen af Kaholt i Sværdborg sogn får døbt tvillingerne Bodel Bruusdatter og Ellen Bruusdatter. Hustruen til Ole Torkildsen af Sværdborg er den anden gudmor.
16
p Trin 1741: Maren, som er gift med Jens Deikken af Kostræde er gudmor,
da Lars Svan af Kastelev får døbt datteren Ellen Larsdatter Svan.
1 p
Epiph 1742: Else, som er gift med Jacob i Sallerup, er gudmor, da Hans
Hansen af Over Vindinge får døbt datteren Karen Hansdatter.
20 p Trin 1742: Jens Larsen af Kostræde er fadder, da Peder Olsen af Over Vindinge får døbt sønnen Peder Pedersen.
6 p Trin 1754: Karen Hansdatter, som er datter af Hans Boesen af Sallerup, er gudmor, da Knud Vrang af Remkolde får døbt sønnen Bent Knudsen Vrang.
Den 1.
februar 1760: Jens Jensen af Kønggaard er forlover, da gårdmand Anders
Hemmingsen af Snertinge bliver trolovet til Ellen Larsdatter, som er
steddatter til Gregers Rasmussen af Kastelev [skrevet Greis Rasmussen].
Den
7. marts 1760: Sognefoged Anders Jensen af Køng bliver trolovet til
Birthe Hansdatter, som tjener hos Peder Bendtsen af Remkolde. Peder
Bentsen er den anden forlover.
Den 6. februar 1761: Enkemand Niels
Bjørn af Køng bliver trolovet til Karen Hemmingsdatter. Peder Rasmussen
af Køng er forlover sammen med Hemming Jensen.
Den 6. marts 1761:
Enkemand Niels Jacobsen af Sallerup bliver trolovet til Johanne
Nielsdatter af Remkolde. Anders Jensen af Køng er den ene forlover.
Den
22. april 1761: Rasmus Brod af Køng og Hans Espensen af Køng er forlovere, da Ingvor Jensen af Sværdborg bliver trolovet til Karen Hansdatter.
23 p
Trin 1770: Jacob Nielsens hustru af Sallerup er gudmor, da gårdmand
Niels Hansen af Remkolde får døbt datteren Kirsten Nielsdatter.
Christoffer Hansen af Remkolde er fadder.
11 p Trin 1771: Karen Ellen, som er gift med Rasmus Pedersen af Køng, er gudmor, og Peder Brak af Køng er fadder, da gårdmand Rasmus Olsen af Kastelev får døbt sønnen Ole Rasmussen.
3. advent 1786: Gårdmand
Lars Rasmussens hustru af Sallerup, Ane Knudsdatter, er gudmor, da
gårdmand Peder Olsen af Kastelev får døbt sønnen Ole Pedersen.
Den 25. februar 1825: Husmand Niels Jensen af Sallerup er forlover, da ungkarl og bødker Lars Nielsen af Rosenfeldt bliver trolovet til Dorthe Hansdatter af Skaverup. Jens Olsen af Skaverup er den anden forlover.
Den 6. maj 1825: Parcellist Jens Poulsen af Sallerup er forlover, da ungkarl Rasmus Hansen af Knudsby bliver trolovet til Dorthe Pedersdatter, som er enke efter husmand Niels Jensen af Skaverup.
Den 25. marts 1826: Indsidder Christen Olsen af Køng er forlover, da Mette Jensdatter af Køng bliver trolovet til Christen Torkildsen af Skaverup.
Den 28. maj 1826: Husmand Ole Nielsen af Køng er forlover, da ungkarl Hans Larsen af Dyrlev i Beldringe sogn bliver trolovet til Karen Nielsdatter af Neble Torp, som er enke efter matros Noor.
Den 12. november 1826: Husmand Niels Hansen af Køng er den ene forlover, da enkemand og husfæster Hans Nielsen af Hammer bliver trolovet til Dorthe Jensdatter, der er enke efter afdøde husmand Niels Jensen af Skaverup.
Den 14. september 1827: Ungkarl og væversvend Peder Svendsen af Køng Fabrik bliver trolovet til Johanne Ebbesdatter, som er hos gårdmand Niels Ebbesen af Kastelev. Parcellist Svend Pedersen af Køng er den ene forlover.
Den 8.
oktober 1851: Ungkarl og gårdmand Lars Larsen af Sallerup bliver viet
til Ane Nielsen af Snertinge. Hans Rasmussen af Sallerup er forlover
sammen med Jens Olsen af Snertinge.
Den 17. november 1851: Ungkarl
Frederik Poulsen af Sallerup bliver viet til Karen Jensen af Skaverup.
Hans Boesen af Sallerup er forlover sammen med Jens Jørgensen af
Skaverup.
Den 17. november 1851: Ungkarl Peder Johansen af Kostræde
bliver viet til Kirstine Jensen af Skaverup. Lars Hansen af Sværdborg og
Jens Jørgensen af Skaverup er forlovere.
Den 19. december 1851: Hans
Rasmussen af Sallerup er forlover, da Peder Christoffersen af Sværdborg
bliver viet til Mette Pedersen af Sværdborg. Rasmus Jacobsen af
Sværdborg er den anden forlover.
Den 22. februar 1861: Pigen Maren
Sørensdatter af Sallerup er gudmor, da indsidder Jacob Nielsen og Inger
Jacobsen af Over Vindinge får døbt datteren Maren Jacobsen.
Den 31.
maj 1861: Ane Hansen, som er gift med gårdmand Niels Pedersen af Sallerup, er gudmor, og han selv fadder, da gårdmand Rasmus Frandsen af Over Vindinge og Ane Eilertsen får døbt datteren Kirsten Rasmussen.
Den 23. marts
1890: Pigen Ane Margrethe Tønnesen af Sallerup er del-gudmor, da Anders
Olsen og Dorthe Hansen af Kastelev får døbt datteren Olga Elisabeth
Olsen.
Folk fra Fæby, Græsbjerg og Ørslev sogn
23 p Trin 1770: Karen, som er gift med Rasmus Pedersen af Fæby, er gudmor, da gårdmand Niels Rasmussen af Skaverup får døbt sønnen Jens Nielsen.
Lætare 1772: Hustruen til Hans Pedersen af Ørslev er gudmor, da gårdmand Peder Pedersen af Snertinge får døbt datteren Ane Pedersdatter.
Rogate 1786: Indsidder Peder Pedersen af Ørslev får døbt en søn med navnet Hemming Pedersen.
Den 26. juni 1825: Pigen Maren Frederiksdatter på Fæby Mølle er gudmor, da Hans Mortensen og Johanne Frederikke Frederiksdatter i Neble Torp får døbt datteren Ane Dorthea Hansdatter.
Den 25. juni 1837: Ane Marie Pedersdatter af Græsbjerg er gudmor, og gårdmændene Henrich Christensen af Græsbjerg og Hans Larsen af Fæby er faddere, da gårdmand Anders Jørgensen og Kirsten Christensdatter af Snertinge får døbt sønnen Christen Andersen.
Den 24. marts 1852: Ungkarl Peder Hansen af Fæby bliver viet til Maren Rasmussen af Snertinge. Gårdmand Hans Brydesen af Ørslev er forlover.
Folk fra Neder Vindinge, Næs, Ornebjerg, Oreby, Stuby og Kastrup sogn
21 p Trin 1742: Merte, som er gift med Mogens i Neder Vindinge, er gudmor, da Jens Bentsen af Svinninge får døbt datteren Bodil Jensdatter.
5 p Trin 1754: Kirsten, som er gift med Peder Degn af Ornebjerg, er gudmor, da Ole Olsen af Snertinge får døbt sønnen Peder Olsen.
Den 23. april 1758: Hans Rasmussen og Christen Torkilsen af Stuby er forlovere, da Hans Christensen af Sværdborg bliver trolovet til Karen Jensdatter.
Den 21. februar 1759: Søren Christoffersen af Neder Vindinge er forlover, da Hemming Rasmussen af Skaverup bliver trolovet til Birthe Christoffersdatter af Kastelev.
Den 24. maj 1759: Ole Knudsen af Stuby er forlover, da Hemming Hemmingsen af Kastelev bliver trolovet til Johanne Hansdatter. Hans Hansen er den anden forlover.
2. advent 1786: Hans Rasmussens hustru af Kastrup ved Vordingborg er gudmor, da Niels Jensen af Kirkehuset i Kastelev får døbt datteren Sophie Nielsdatter. Tilføjelse: Død.
Den 6. maj 1825: Parcellist Isac Pedersen af Kastrup er forlover, da ungkarl Rasmus Hansen af Knudsby bliver trolovet til Dorthe Pedersdatter, som er enke efter husmand Niels Jensen af Skaverup.
Den 27. marts 1826: Indsidder Willum Olsen af Næs i Kastrup sogn er forlover, da enkemand Hans Olsen af Næs bliver trolovet til Giertrud Henrichsdatter af Snertinge. Henrich Hansen af Snertinge er den anden forlover.
Den 5. juni 1827: Enkemand og husmand Hans Jensen af Næs i Kastrup sogn bliver trolovet til Gertrud Henrichsdatter af Snertinge [skrevet Giertrud Hendriksdatter].
Den 12. marts 1837: Husmandskone Ane Andersdatter af Oreby i Kastrup sogn er gudmor, da indsidder Jens Rasmussen af Neble Torp i Sværdborg sogn og Inger Andersdatter får døbt sønnen Rasmus Jensen.
Den 14. november 1851: Enkemand Anders Jensen af Ornebjerg bliver viet til Else Pedersen af Neble. Jens Jensen af Neble og Rasmus Poulsen af Snertinge er forlovere.
Den 9. juni 1852: Gårdmand Hans Olsen af Neder Vindinge bliver viet til Ane Cathrine Nielsen af Remkolde.
Den 14. april 1861: Pigen Ane Hansdatter af Stuby er gudmor, og gårdmand Hans Gotfredsen af Stuby er fadder, da indsidder Lars Christensen og Ane Andersdatter af Øager får døbt datteren Ane Margrethe Larsen.
Den 31. maj 1861: Gårdmand Hans Frandsen af Stuby er fadder, da gårdmand Rasmus Frandsen og Ane Eilertsen af Over Vindinge får døbt datteren Kirsten Rasmussen. Gårdmand Peder Frandsen af Remkolde i Sværdborg sogn er også fadder.
Folk fra Bakkebølle, Knudsby og Vordingborg Landsogn
2
p Trin 1739: Hustruen til Rasmus Hansen af Knudsby er gudmor, da Hans Vrang
får døbt datteren Johanne Hansdatter Vrang. Knud Rasmussen og Niels
Vrang er faddere.
Advent 1739: Kirsten Knudsens af Knudsby er gudmor,
da Lars Christophersen af Svinninge får døbt sønnen Ole Larsen. Rasmus
Torkildsen og Hans Larsens hustru er blandt fadderne.
Den 2. november 1758: Lars Nielsen Stage af Bakkebølle bliver trolovet til Maren Jørgensdatter Eich af Hellevads Mølle.
17 p Trin 1760: Enkemand Rasmus Olsen af Bakkebølle bliver trolovet til Kirsten Hemmingsdatter.
2 p Trin 1761: Peder Rasmussen af Knudsby er forlover, da Berthel Povelsen af Skaverup bliver trolovet til Sidsel Rasmusdatter.
Den 6. maj 1825: Ungkarl Rasmus Hansen af Knudsby bliver trolovet til Dorthe Pedersdatter, som er enke efter husmand Niels Jensen af Skaverup.
Den 5. juni 1827: Husmand Jens Olsen af Knudsby er den ene forlover, da enkemand og husmand Hans Jensen af Næs i Kastrup sogn bliver trolovet til Gertrud Henrichsdatter af Snertinge.
Den
27. juli 1890: Ane Kirstine Hansen, som er gift med husmand Jens Olsen
af Bakkebølle, er gudmor, og Jens Olsen er selv fadder, da smeden Niels
Christian Lund Kristoffersen og hustru Karoline Hansen af Over Vindinge
får døbt datteren Karen Marie Kristoffersen.
Folk fra Vordingborg
9
p Trin 1739: Hustruen til Hans Lurreken i Vordingborg er gudmor, da
Peder Smid af Over Vindinge får døbt sønnen Hans Pedersen. Rasmus
Torkildsen er fadder.
2 p Epiph 1743: Tjenestepige Bodil Hansdatter af Vordingborg er gudmor, da Jens Rasmussen af Svinninge får døbt sønnen Rasmus Jensen. Anne Henrichsdatter af Svinninge er fadder.
Den 2. november 1758: Skomager Johan Jørgen
Villadsen af Vordingborg og Johan Jacobsen Bager af Vordingborg er forlovere, da Lars
Nielsen Stage af Bakkebølle bliver trolovet til Maren Jørgensdatter Erch
af Hellevads Mølle.
Den 30. januar 1760: Ladefoged Jens Christensen
af Vordingborg bliver trolovet til Anna Beate Gotfredsdatter. Forlovere
er tømmermester Johan Conrad Andersen af Vordingborg og udridder C. M. Thorup af
Vordingborg.
14 p Trin 1771: [skrevet Christoffer] Christopher
Holsteen af Vordingborg er fadder, da Jørgen Larsen Erch, som er møller i
Hellevad Mølle, får døbt datteren Kirstine Jørgensdatter Erch.
Fer 2
pasch 1787: Sidse Olsdatter, som tjener hos forvalter Mortensen i
Vordingborg, er gudmor, da husmand Ole Hansen af Snertinge får døbt
sønnen Hans Olsen.
Den nn 1834: Christian Friderik Julius Poulsen af Vordingborg bliver konfirmeret. Han er søn af afdøde gravmester Hans Jørgen Poulsen og Cicilia Thustrup af Vordingborg.
Den 9. juni 1852: Spækhøker Hans Clausen af
Vordingborg er forlover, da gårdmand Hans Olsen af Neder Vindinge bliver
viet til Ane Cathrine Nielsen af Remkolde.
Den 21. april 1861:
Brygger Peter Hansens datter, Trine Hansen, er gudmor, og Peter Hansen
selv fadder, da parcellist Jens Nielsen og Ane Pedersen af Over Vindinge
får døbt datteren Ane Jensen.
Esto Mihi 1739: Møllerens kone fra Lekkende Mølle er gudmor, da Christopher Hansen i Remkolde får døbt sønnen Rasmus Christophersen. Rasmus Christophersen af sognet er fadder.
2. advent 1741: Møllerens kone af Lekkende Mølle er gudmor, da Mads Rasmussen af Snertinge får døbt datteren Maren Madsdatter. Faddere er Ole Pedersen, Lars Kann, Christopher Rasmussen, Birthe Rasmusdatter og Citze, som er gift med Peder Ingvorsen, nok alle af Snertinge.
2. nativ 1755: Rasmus Nielsen af Lekkende er fadder, da Hans Espensen af Snertinge får døbt datteren Karen Hansdatter.
Den 19. januar 1755: Hustruen til mølleren i Lekkende Mølle er fadder, da sognedegn Diderich Christian Schade af Sværdborg får døbt datteren Christiane Schade. Kirsten Eeg, som er gift med Christian Raun af Sværdborg, er gudmor. Andre faddere er Jacob Krog, Michael Vinding, Niels Lundorph og sr. Christian Falster.
Qvagesima 1762: Ungkarl Anders Hansen af Øster Egesborg bliver trolovet til Karen Jensdatter af Sværdborg. Ole Pedersen af Tolstrup i Øster Egesborg sogn er den ene forlover.
Den 22. september 1825: Gartner ved Liliendal, Peder Eriksen Rindahl, bliver trolovet til Inger Louise Brath af Iselingen [skrevet Braht]. Lauritz Thye og skovridder Peter Christensen af Iselingen er forlovere.
Den 14. april 1861: Gårdmand Niels Hansen af Tolstrup i Øster Egesborg sogn er fadder, da indsidder Lars Christensen af Øager i Sværdborg sogn og Ane Andersdatter får døbt datteren Ane Margrethe Larsen.
Folk fra Langebæk, Stensby og Kalvehave sogn
17 p Trin 1760: Hans Olsen af Stensby er forlover, da enkemand Rasmus Olsen af Bakkebølle troloves til Kirsten Hemmingsdatter. Povel Jensen af Svinninge er den anden forlover.
Den 13. februar 1825: Rasmus Hansen af Langebæk er fadder, da husmand Anders Olsen og hustru Maren Andersdatter i Sværdborg får døbt datteren Lisbeth Andersdatter.
Folk fra Dyrby, Faksinge, Hastrup og Beldringe sogn
14 p Trin 1739: Ellen, som er gift med Niels i Faksinge, er gudmor, da Ole Knudsen i Neble Torp i Sværdborg sogn får døbt sønnen Jacob Olsen. Niels Giøde af Neble er fadder.
Den 4. september 1825: Indsidder Jens Jensen af Dyrby er forlover, da indsidder og enkemand Jørgen Andersen af Stenstrup bliver trolovet til Margrethe Jensdatter af Snertinge.
Den 28. maj 1826: Ungkarl Hans Larsen af Dyrlev i Beldringe sogn bliver trolovet til Karen Nielsdatter af Neble Torp, som er enke efter matros Noor.
Den 23. marts 1890: Husmand Jens Pedersen af Hastrup i Beldringe sogn er fadder, da husmand Hans Themsen og hustru Karen Marie Pedersen af Snertinge får døbt datteren Kristine Themsen.
Folk fra Endegårde og Skibinge sogn
Den 28. maj 1826: Husmand Lars Poulsen af Endegårde er forlover, da ungkarl Hans Larsen af Dyrlev i Beldringe sogn bliver trolovet til Karen Nielsdatter af Neble Torp, som er enke efter matros Noor.
Folk fra Stenstrup og Jungshoved sogn
Den 4. september 1825: Indsidder og enkemand Jørgen Andersen af Stenstrup bliver trolovet til Margrethe Jensdatter af Snertinge. Husmand Christen Sørensen af Stenstrup er den ene forlover.
Folk fra Bårse
Den 16. november 1742: Jørgen Christensen af Bårse er den ene forlover, da Peder Jørgensen af Bårse bliver trolovet til Helvig Christensdatter af Neble i Sværdborg sogn.
24 p Trin 1754: Hustruen til Peder Hemmingsen af Bårse er gudmor, da Niels Giøde af Neble i Sværdborg sogn får døbt datteren Lisbeth Nielsdatter Giøde.
Folk fra Snesere
Invocavit
1786: Mandens søster, Ane Marie Jørgensdatter, som er gift med Anders Jensen af Snesere, er gudmor, da Hans Jørgensen af Snertinge får døbt sønnen Jørgen Hansen.
Folk fra Grumløse, Skallerup, Teglstrup og Udby sogn
Septuagesima 1741: Hustruen til Mads Ibsen af Udby er gudmor, da Lars Torchildsen af Snertinge får døbt datteren Maren Larsdatter.
Oculi 1741: Hustruen til Peder Olsen af Grumløse er gudmor, da Hemming Nielsen af Snertinge får døbt sønnen Niels Hemmingsen. Peder Ingvorsen af Snertinge og hustru er blandt fadderne.
18 p Trin 1742: Johanne, som er gift med Peder Christensen af Grumløse, er gudmor, da Christen Larsen af Kastelev får døbt datteren Karen Christensdatter.
Den 3. januar 1758: Hans Pedersen af Udby bliver trolovet til Maren Rasmusdatter af Snertinge.
Den 20. oktober 1758: Lars Ibsen af Grumløse bliver trolovet til Anne Larsdatter af Neble Torp i Sværdborg sogn. Forlovere er Lars Olsen af Neble Torp og Lars Nielsen af Neble i Sværdborg sogn.
15 p Trin 1760: Dinys Peitersen af Grumløse er forlover, da Niels Snedker af Snertinge bliver trolovet til Sidse Jensdatter, som tjener i præstegården. Hans Hansen af Over Vindinge er den anden forlover.
Judica 1773: Ingeborg Piil af Grumløse er gudmor, da Hans Pommergaard af Neble Torp i Sværdborg sogn får døbt datteren Kirsten Hansdatter Pommergaard.
4 p Trin 1785: Anders Christensens datter, Margrethe Andersdatter af Grumløse, er gudmor, da Hans Hansen Træskoemand af Over Vindinge får døbt sønnen Niels Hansen. Mads Olsen og Hans Christoffersen er blandt fadderne.
5 p Epiph 1786: Sidse, som er tjenestepige hos degnen i Udby, er gudmor, da Christen Hansen af Snertinge får døbt sønnen Hans Christensen.
Reminisc 1786: Lisbeth Friderichsdatter af Grumløse er gudmor, da Jørgen Friderichsen af Snertinge får døbt datteren Maren Jørgensdatter. Niels Friderichsen er fadder.
Den 24. april 1826: Husmand Peder Christensen af Grumløse er forlover, da tjenestekarl Jens Rasmussen og pigen Margrethe Christensdatter, som begge er hos gårdmand Frans Madsen af Fårup i Hammer sogn, bliver trolovet.
Den 14. februar 1827: Ungkarl Rasmus Gregersen af Teglstrup [skrevet Rasmus Greisen] bliver trolovet til Stine Christensdatter, der er enke efter gårdmand Hans Jensen af Snertinge. Gårdmand Gregers Jacobsen af Teglstrup [skrevet Greis Jacobsen] er den ene forlover.
Den 24. september 1837: Husmand Mads Pedersen af Grumløse er fadder, da indsidder Jens Frederiksen og Ane Pedersdatter af Snertinge får døbt sønnen Frederik Jensen.
Den 24. september 1851: Ungkarl Joachim Emil Theodor Møller af Grumløse bliver viet til Maren Hansdatter af Neble. Mads Clausen af Grumløse og Hans Hansen af Neble er forlovere.
Den 22. februar 1861: Husmand Christen Hansen af Grumløse er fadder, og hans hustru er gudmor, da indsidder Peter Christoffersen og Margrethe Hansdatter af Neble får døbt datteren Giertrud Petersen.
Den 22. februar 1861: Husmand Søren Hansen af Skallerup er fadder, da indsidder Jacob Nielsen og Inger Jacobsen af Over Vindinge får døbt datteren Maren Jacobsen.
Den 21. april 1861: Gårdmand Ole Hansen af Udby og gårdmand Peder Hansen af Grumløse er faddere, da parcellist Jens Nielsen og Ane Pedersen af Over Vindinge får døbt datteren Ane Jensen.
Folk fra København
Den nn 1837: Wilhelm August Falk, der er søn af grosserer Lauritz Søren Falk og Ane Helene Fugl af København, bliver konfirmeret i Sværdborg.
Andre folk i Sværdborg
Esto Mihi 1739: Niels Giøde af Neble, Bent Bondesen og Jens Albrechtsen er faddere, da Niels Pedersen af Svinninge får døbt sønnen Ole Nielsen. Bemærk, at der også er en Niels Giøde på Svinø i Køng sogn!
4 p Trin 1739: Da Peder Fyn af Snertinge får døbt sønnen Rasmus Pedersen Fyn, er fadderne: Peder Ingvorsen af Snertinge, Jens Skrædder, Ole Pedersen og Rasmus Christophersens hustru.
Invocavit 1740: Niels Giøde af Neble i Sværdborg sogn får døbt sønnen Niels Nielsen Giøde. Rasmus Pedersens hustru er gudmor. Peder Rasmussen og Peder Nielsens datter er blandt fadderne.
13 p Trin 1740: Peder Ingvorsen af Snertinge er fadder, da Anders Michelsen af Over Vindinge får døbt sønnen Jens Andersen.
25 p Trin 1740: Svend Hiort af Over Vindinge får døbt sønnen Niels Svendsen Hiort. Hustruen til Lars Høy er gudmor. Jacob Pedersens hustru og datter er blandt fadderne.
Palmarum 1741: Jacob Brun af Skaverup får døbt sønnen Ole Jacobsen Brun. Jens Jydes hustru er gudmor. Hans Olsen, Povel Nielsen og Jens Olsen er blandt fadderne.
Fer 2 pasch 1741: Niels Vrang af Remkolde får datteren Johanne Nielsdatter Vrang. Knud Vrangs hustru er gudmor.
4 p Pasch 1742: Jacob Bruun af Skaverup får døbt sønnen Ole Jacobsen Bruun. Jens Jydes hustru er gudmor.
Fer 3 Pentecost 1742: Christopher Trave af Neble Torp i Sværdborg sogn [skrevet Trage] får døbt datteren Maren Christophersdatter Trave.
Fest Johannes Baptist 1742: Peder Fyhn af Snertinge får døbt sønnen Hans Pedersen Fyhn. Helvig Fyhns er gudmor.
11 p Trin 1742: Torkild Udridder af Kastelev får døbt datteren Anne Torkildsdatter. Citze, som er gift med Peder Ingvorsen, er gudmor. Faddere er Ole Hansen, Hans Larsen og Jens Smid.
19 p Trin 1742: Niels Giøde af Neble i Sværdborg sogn får døbt sønnen Abel Nielsen Giøde. Faddere er Peder Rasmussen af Neble og Hemming Rasmussen af Neble i Sværdborg sogn.
Fest Circum 1743: Birthe Friderichsdatter af Snertinge er gudmor, da Torchild Jeppesen af Snertinge får døbt datteren Ellen Torchildsdatter.
Qvingesima 1755: Lauritz Grubbe er fadder, da Jesper Pedersen af Snertinge får døbt datteren Lisbeth Jespersdatter.
Invocavit 1771: Hans Pommergaard af Svinninge får døbt datteren Maren Hansdatter Pommergaard. Hustruen til Jeppe Nielsen af Svinninge er gudmor.
16 p Trin 1771: Marie Jeppesdatter, som er søster til faren, er gudmor, da gårdmand Ole Nielsen af Over Vindinge får døbt sønnen Niels Olsen.
20 p Trin 1771: Hustruen til Niels Giede af Neble i Sværdborg sogn er gudmor, da Ole Pedersen får døbt datteren Maren Olsdatter.
Nativ 1772: Cathrine Sophie Andersdatter, som er datter af Anders Steffensen af Sværdborg, er gudmor, da smeden Christian Juel får døbt sønnen Lars Christiansen Juel.
Den 12. januar 1827: Ungkarl Jacob Pedersen, som tjener hos gårdmand Niels Ebbesen af Kastelev, bliver trolovet til Kirsten Rasmusdatter, som tjener hos gårdmand Niels Jacobsen af Kastelev.